Τρίποντο διπλής αξίας

Ο Αργκιλέσι σημείωσε το χρυσό γκολ για την ομάδα του Ηροδότου. Ο Αργκιλέσι σημείωσε το χρυσό γκολ για την ομάδα του Ηροδότου.

Ο Ηρόδοτος στην επιστροφή του Γιώργου Λυρώνη στον πάγκο του πήρε σπουδαία νίκη (1-0) μέσα στο Αιγίνιο και έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα της Βόρειας Πιερίας.

Η αναμέτρηση του Αιγινιακού με τον Ηρόδοτο είχε κομβική σημασία και για τις δύο ομάδες, αφού παρά το καλό ξεκίνημα της ομάδας της Κρήτης, ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και έτσι η κόντρα τους στο Αιγίνιο είχε διπλή αξία για την υπόθεση παραμονής. Η νίκη του Ηροδότου με 1-0 χάρη στο γκολ του Αργκιλέσι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σημαντική για να πάρει ένα βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Η ποιότητα του αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα πολλά σουτ που έγιναν ήταν κυρίως από λάθη, αλλά και εξαιτίας της άναρχης ανάπτυξης των δύο ομάδων που άφηναν κενά στην μεσαία και αμυντική γραμμή. Από αυτό προήλθε και το γκολ του Αργκιλέσι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Αιγινιακού και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με προβολή μέσα από την περιοχή στο 47'.

Στη συνέχεια υπήρξαν πολλά σουτ και προσπάθειες από τις δύο ομάδες, αλλά τελικά το 1-0 έμεινε για τον Ηρόδοτο, ο οποίος είχε και δοκάρι με τον Αγγελούδη. Αυτή η νίκη ήρθε στην επιστροφή του Γιώργου Λυρώνη στην κορυφή της τεχνικής ηγεσίας μετά την φυγή του Αρμάντο Φουτσίνι.

Ο Λυρώνης είχε κάνει σημαντική πορεία στο διάστημα που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φουτσίνι όταν έλειπε στο Καμερούν και στη συνέχεια παρέμεινε ως βοηθός του. Αυτή είναι η πρώτη νίκη έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες για τον Ηρόδοτο, ο οποίος είχε να κερδίσει από τις 2 Δεκεμβρίου και το 1-0 επί του Εργοτέλη που ήταν ο Φουτσίνι στον πάγκο.     

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ 0-1     
ΓΚΟΛ: 47' Αργκιλέσι     
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Προσκυνητόπουλος, Σ. Τοπαλίδης, Πετρούσης, Στάνιτς, Βελκόσκι, Έππας (62' Γιαλαμούδης), Τσολακίδης (72' Ζαννάκης), Παπαδόπουλος, Κούστα (62' Μαρκόφσκι), Πολύζος    
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Μουκίδης, Αγγελούδης (67' Κασαπάκης), Γραικός, Νύκταρης (92' Κλινάκης), Γιαλούσης, Αργκιλέσι, Δαμιανάκης, Φραγκουλάκης, Τουγλής, Σιαλμάς (82' Αμαραντίδης)    
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουματζίδης (Πέλλας)    
ΒΟΗΘΟΙ: Καμπερίδης (Καβάλας), Εμπλιούκ (Ξάνθης)    

  

Last modified onΚυριακή, 20 Ιανουάριος 2019 16:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep