Logo
Print this page

Η προκήρυξη του Κυπέλλου

Οι όροι διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος για το 2018-19 που συμμετέχουν και οι ομάδες που κατέκτησαν τα τρόπαια στις τοπικές ΕΠΣ. Οι όροι διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος για το 2018-19 που συμμετέχουν και οι ομάδες που κατέκτησαν τα τρόπαια στις τοπικές ΕΠΣ.

Οι ομάδες της Football League μπαίνουν στην τρίτη φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. 

Από την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα ξεκινήσουν οι ομάδες της Football League για τη σεζόν 2018-19, αφού πλέον στον θεσμό συμμετέχουν και αυτές που κατέκτησαν τα τρόπαια των Ενώσεων όλης της χώρας. Η καινοτομία της ΕΠΟ είναι ότι έβαλε επιτέλους περισσότερους συλλόγους στο Κύπελλο Ελλάδος και όχι μόνο από τις επαγγελματικές που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια.

Πλέον ο θεσμός χωρίζεται σε περισσότερες φάσεις και φεύγει το σύστημα των ομίλων από την αρχή και μεταφέρεται στην 4η φάση, με τις ομάδες της Football League να μπαίνουν αργότερα και ακόμη πιο καθυστερημένα αυτές της Super League. Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018 και για να γίνει δεκτή η αίτησή τους θα πρέπει να μην έχουν οφειλές προς την ΕΠΟ. Το κόστος συμμετοχής είναι 3.000 € για τη Football League, 5.000 για τη Super League και για τις ερασιτεχνικές ομάδες 500 €. 

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 

Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Με κλήρωση θα περνάει μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού χωριστούν σε τέσσερις (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) Ομάδες. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ 

Θα συμμετέχουν οι είκοσι επτά (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν έντεκα (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) Ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 3η Φάση θα είναι δέκα έξι (16).

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ 

Θα συμμετέχουν οι δέκα έξι (16) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση και μαζί με τις δέκα έξι (16) Ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν δέκα έξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν δέκα έξι (16) Ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην Φάση των τριάντα δύο (32), (Φάση των Ομίλων).

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ 

Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας.

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ 

Θα λάβουν μέρος οι δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την δεύτερη θέση θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

ΕΚΤΗ ΦΑΣΗ 

Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν από την 5η Φάση. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

ΕΒΔΟΜΗ ΦΑΣΗ 

Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν από την 6η Φάση. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

ΤΕΛΙΚΟΣ

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα αναμετρηθούν σε αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. 

ΗΛΙΚΙΑΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ 

Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.1999 και εντεύθεν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onΤρίτη, 10 Ιούλιος 2018 15:57
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr