ΟΦΗ να τον... πιεις στο ποτήρι!

Με τρία γκολ στο πρώτο μέρος, ο ΟΦΗ νίκησε 3-0 στην Πάτρα την Παναχαϊκή.

[googlead][/googlead]

Ούτε στην Αγυιά σταμάτησε το... τρένο του ΟΦΗ! Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-0 της Παναχαϊκής, προχώρησαν στην ενδέκατη διαδοχική νίκη και πιστοποίησαν με δυναμικό τρόπο γιατί είναι στην πρώτη θέση της Football League ύστερα από 24 αγωνιστικές. Άξιο αναφοράς ότι και τα τρία τέρματα μπήκαν στο πρώτο μέρος και ενώ η Παναχαϊκή εφέτος ουδέποτε ξανά είχε δεχτεί δύο γκολ σε εντός έδρας παιχνίδι. Δύο γκολ έβαλε ο Μάνος (έφτασε τα 18) και ένα ο Κουτσιανικούλης (πήγε στα εννιά) σε ένα υπέροχο, μαγικό πρώτο 45λεπτο. Οι Αχαιοί έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς, αλλά οι περίπου 5.000 οπαδοί της δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα. Μαθήματα συμπεριφοράς...

Επίδειξη δύναμης έκανε ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος του αγώνα. Ποιος να το περίμενε ότι με την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η ομάδα του Ηρακλείου θα ήταν με 3-0 μπροστά στο σκορ. Όλα άρχισαν στο 8', όταν ο Σούλης βγήκε εκτός περιοχής και αφού κλώτσησε τον Βουό, ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε κίτρινη στον γκολκίπερ των Αχαιών, αν και οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων των φιλοξενούμενων ήταν έντονες, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να καταλογιστεί κόκκινη. Ο Ντίνας στο 12' εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Ιβοριανός, ο Μπουτζίκος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και εντέλει πέναλτι καταλογίστηκε στη φάση αυτή.

Ο Μάνος στο 14' δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ (0-1). Οι Αχαιοί απάντησαν στο 17' με εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Μωραΐτη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, αλλά οι Κρητικοί ήταν σε τρομερά κέφια. Έτσι, στο 22' ο Κουτσιανικούλης με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «κοκκινόμαυροι» δέχονταν δύο γκολ σε εντός έδρας ματς, αλλά ήταν τόσο καλός ο ΟΦΗ, που έβαλε και τρίτο έως το 45'. Αφού στο 29' ο «Κούτσια» έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-3, τελικά δημιούργησε το τρίτο τέρμα στο 44'. Έφυγε στην κόντρα από δεξιά, αφού κέρδισε την κόντρα, έσπασε αριστερά στον Μάνο, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Παναχαϊκή, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε δυναμικά, με σκοπό να μειώσει άμεσα και να ξαναμπεί στο ματς. Στο 49' ο Μωραΐτης από θέση βολής δεν κατάφερε να κάνει καλά το πλασέ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία. Στο 62' το πολύ καλό σουτ του Κυνηγόπουλου «έβγαλε» ο Στρέζος. Δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι άλλο η ομάδα της Πάτρας. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΟΦΗ κρατούσε σχεδόν εύκολα την εστία του απαραβίαστη. Μάλιστα στο 68' ο Μάνος έφτασε κοντά σε χατ τρικ, αλλά το κοντινό του σουτ εξουδετέρωσε ο Σούλης. Ήταν τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά και οι Ηρακλειώτες πέτυχαν σπουδαία νίκη, δείχνοντας ότι δεν γίνεται να χάσουν τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που χαρίζει άνοδο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 14' πεν., 44' Μάνος, 21' Κουτσιανικούλης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Γκίνο, Αργυρόπουλος (80' Μουστακόπουλος), Σωτηράκος, Φωτάκης (72' Αντωνακόπουλος), Ελευθεριάδης, Πολυχρόνης (46' Κυνηγόπουλος), Λουμπαρδέας, Μπουτζίκος, Μωραΐτης.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (18' λ. τρ. Βαφέας), Νάστος, Μαχαίρας, Ντίνας, Μάνος, Κουτσιανικούλης (59' Περογαμβράκης), Βουό (78' Πουρτουλίδης).

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

Last modified onΣάββατο, 31 Μάρτιος 2018 18:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep