Παναχαϊκή από... αέρος

Με φάσεις - καρμπόν η Παναχαϊκή πέρασε (2-1) από τα Περιβόλια, υποχρεώνοντας τον ΑΟΧ Κισσαμικό στη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα.

[googlead][/googlead]

Σκληρό μέταλλο απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι έχει η Παναχαϊκή. Όπως είχε κάνει μετά από κάθε ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, έτσι και τώρα αντέδρασε με... νίκη και πλησίασε εκ νέου τον ΟΦΗ στους 5 πόντους. Οι Αχαιοί με φάσεις - καρμπόν, δηλαδή από εκτελέσεις κόρνερ του Αργυρόπουλου και κεφαλιές των Μωραΐτη, Φωτάκη, «πλήγωσαν« τον ΑΟΧ Κισσαμικό του οποίου επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας και τον υποχρέωσαν στη 2η διαδοχική ήττα του στα Περιβόλια.

Το ματς ήταν επεισοδιακό, με αρκετή ένταση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με αφορμή το πέναλτι με το οποίο είχε ισοφαρίσει προσωρινά η γηπεδούχος. Πολύ καλό το ξεκίνημα για τον ΑΟΧ Κισσαμικό, με την Παναχαϊκή, όμως να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της στις στατικές φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο να «καθαρίζει». Μετά το 1-2, μάλιστα, έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, αν και είδε τους Φουρλάνο, Φωτάκη να συμπληρώνουν 7 κίτρινες κάρτες...

Την επιστροφή στις νίκες για διαφορετικούς λόγους ήθελαν το απόγευμα της Τρίτης (13/03) στα Περιβόλια ο ΑΟΧ Κισσαμικός και η Παναχαϊκή. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν χάσει αρκετό έδαφος μετά τη συγκομιδή 1 πόντου στα δύο τελευταία ματς, ενώ οι Αχαιοί ήθελαν να μειώσουν τη διαφορά από τον 2ο ΟΦΗ στους πέντε πόντους.

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα των Χανίων. Μόλις στο 2' ο Λέο, που δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα, πάσαρε στην καρδιά της άμυνας στον Λεμονή, αλλά αυτός μόνος από κοντά πλάσαρε πολύ άσχημα. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, στην πρώτη τελική προς την εστία άνοιξαν το σκορ.

Συγκεκριμένα, έπειτα από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ ο Αργυρόπουλος στο 23' το εκτέλεσε από δεξιά και ο Μωραΐτης με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς και έδωσε το προβάδισμα στην Παναχαϊκή.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός σε όσα ματς στα Περιβόλια είχε μείνει πίσω στο σκορ, δεν είχε βρει απάντηση. Στο 44' προειδοποίησε με άστοχο σουτ του Τασιούλη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το ματς στα ίσα με πέναλτι. Ο Ξύδας ανατράπηκε καθαρά από τον Βρονταρά, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι ο πρώτος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, από το ριπλέι φάνηκε ότι η φάση ήταν οριακή.

Ο Ξύδας ευστόχησε από την άσπρη βούλα, όμως με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Αργυρόπουλος έριξε στο έδαφος τον Ξύδα, τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν, αλλά εν τέλει η ένταση εκτονώθηκε με κίτρινες κάρτες σε Αργυρόπουλο και Παντελάκη.

Το γκολ που σημείωσε ο ΑΟΧ Κισσαμικός λογικά θα του έδινε το ψυχολογικό προβάδισμα. Ωστόσο, μάλλον τον αποσυντόνισε. Στο 47' ο Μωραΐτης από γύρισμα του Φωτάκη έχασε την ευκαιρία της... σεζόν από πολύ κοντά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και 5 λεπτά μετά η γηπεδούχος λίγο έλειψε να τιμωρήσει την αδράνεια του Βρονταρά σε κεφαλιά του Ζιούλη.

Εν τέλει στο 57' οι «κοκκινόμαυροι» με φάση - καρμπόν έκαναν το 1-2. Ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Φωτάκης αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Λαζαρίδη. Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή αρκέστηκε σε σωστή διαχείριση, ώστε να πάρει το τρίποντο - χρυσάφι και να κρατήσει τον αντίπαλό της στους 34 πόντους. Έτσι, τόνωσε το ηθικό της εν όψει του σπουδαίου αγώνα που ακολουθεί με τον Άρη στην Αγυιά.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την Παναχαϊκή να έχει περισσότερες τελικές έναντι του ΑΟΧ Κισσαμικού 8(6) - 6(1), αλλά και την κατοχή 51% - 49%. Οι γηπεδούχοι σημειωτέον ότι για 3ο φετινό ματς που έμειναν πίσω στο σκορ στο γήπεδό τους (είχαν προηγηθεί Σπάρτη, Εργοτέλης), δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε τον πόντο.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-2

Σκόρερ: 45'+3' (πέν.) Ξύδας - 23' Μωραΐτης, 57' Φωτάκης

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης (84' Βρεττός), Αρναούτογλου, Σελινιωτάκης (69' Αποστολίδης), Γκίνη, Λεμονής, Τασιούλης (69' Χαλκιαδάκης), Ξύδας, Λέο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Ντάσιος, Μπουτζίκος (69' Πολίμος), Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Αργυρόπουλος (89' Μουστακόπουλος), Φουρλάνος, Στεργίδης (76' Πολυχρόνης), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Σοφός (Βοιωτίας)

Last modified onΤρίτη, 13 Μάρτιος 2018 19:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep