«Καλούμπα» για Super League

O Άρης με γκολ των Σόουζα, Πλατέλλα, Μιλούνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και «πέταξε» στο… +8 από την Παναχαϊκή. 

[googlead][/googlead]

Ο Άρης έχει βάλει πλώρη για τη Super League και ούτε η Αναγέννηση Καρδίτσας μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επικράτησε 3-0 των Θεσσαλών και έκλεισε τον πρώτο γύρο με ένα σπουδαίο ρεκόρ, έχοντας 14 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αύξησαν, μάλιστα, τη διαφορά από την 3η θέση στους 8 πόντους μετά την ήττα της Παναχαϊκής.

Οι «κιτρινόμαυροι» αν και αγχώθηκαν για ένα ημίχρονο λόγω κυρίως της αστοχίας τους, αλλά και του Γκέκα, εν τέλει με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Σόουζα, Πλατελλα και Μιλούνοβιτς έφτασαν σχετικά άνετα στον στόχο τους. Στην αντίπερα όχθη, η Αναγέννηση όσο κρατούσε το μηδέν ήταν ανταγωνιστική, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ειδικά μακριά από την έδρα της έχει πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα.

Ο Άρης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να μην πετάξει ούτε… λεπτό, κάτι το οποίο έκανε σε αρκετά παιχνίδια μέχρι τώρα. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν να πάνε στα αποδυτήρια με το ματς στην ισοπαλία.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο αλλά και πολύ άστοχοι, ενώ έβαλε το χεράκι του σε αρκετές περιπτώσεις και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Νέστορας Γκέκας. Έκαναν συνολικά 11 τελικές προσπάθειες, με κορυφαίες τη διπλή ευκαιρία των Μπαστακού, Χαντί στο 15', την κεφαλιά του Δεληζήση στο 23’ και το σουτ του Σόουζα στο 31’ όταν αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής, ενήργησε σαν αμυντικός και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι έχουν δίκαιο να φωνάζουν για λανθασμένη υπόδειξη οφ σάιντ του Χαντί στο 20’, όταν στη συνέχεια της φάσης ο Πλατέλλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η λύση, πάντως, για τον Άρη, ήρθε νωρίς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47’) και πάλι από μια στημένη φάση, με τον Σόουζα αυτή την φορά να είναι εύστοχος μετά το κόρνερ του Πλατέλλα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων και στο 63’ ο Πλατέλλας με χτύπημα πέναλτι, ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι και έκανε το 2-0. Έτσι το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης αποτέλεσε «τυπική διαδικασία», με τον Μιλούνοβιτς στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 47’ Σόουζα, 63’ Πλατέλλας (πεν.). 92’ Μιλούνοβιτς

Άρης (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (68’ Μιλούνοβιτς), Πασάς (71’ Μαραγκός), Χαντί, Μπαστακός (61’ Ντούνης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Καρρίκι, Σουντουρά (68’ Βατουσιάδης), Σταματάκης, Χαντζάρας, Λεφίδης (57’ Πλαβούκος), Κονέ (83’ Παπαευθυμίου).

Διαιτητής: Κουκούλας (Λέσβου), Βοηθοί: Τερζόπουλος (Έβρου), Κουβαλάκης (Δράμας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 01:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep