Ο ΟΦΗ «μπλόκαρε» τον Άρη

Χωρίς γκολ ολολκληρώθηκε το ντέρμπι του Άρη με τον ΟΦΗ, πρώτη απώλεια για τους Θεσσαλονικείς.

[googlead][/googlead]

Στην όγδοη αγωνιστική έμελλε να χάσει τους πρώτους βαθμούς στη Football League ο Άρης, που προερχόταν από επτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Οι "κίτρινοι" έμειναν στο 0-0 με τον ΟΦΗ, διατήρησαν το +7 από τους Κρητικούς, ενώ η Παναχαϊκή είναι πια στο -3. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, λίγο περισσότερο τους φιλοξενούμενους, με δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Ο Άρης για να ανοίξει τη διαφορά του από τους διώκτες και ο ΟΦΗ για να μην επιστρέψει στους Θεσσαλονικείς να ξεφύγουν. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Η μία ομάδα... ακύρωνε την άλλη. Δεν έγιναν πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά έστω αυτές οι λίγες ήταν σημαντικές. Όπως για παράδειγμα το μακρινό σουτ του Λεάλ στο 10', που αιφνιδίασε τον Καντιμοίρη, υποχρεώνοντάς τον να διώξει κατά λάθος σε κόρνερ!

Οι "κίτρινοι" επεδίωκαν να "χτυπήσουν" από δεξιά, κυρίως με τον Πλατέλλα, ο οποίος ήταν και ο πιο κινητικός παίκτης. Οι Κρητικοί ήταν καλά οχυρωμένοι, για αρκετά λεπτά του πρώτου μέρους είχαν την κατοχή της μπάλας, αν και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ποσοστό 58%. Το κακό για τον Άρη ήταν ότι ενώ είχε την κυκλοφορία, έκανε το εύκολο λάθος, την ίδια ώρα που οι Κρητικοί ήταν καλά οχυρωμένοι. Καλύτερη στιγμή για το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού το σουτ του Πλατέλλα στο 38', που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο β' μέρος ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος. Μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και πίεσε τον ΟΦΗ για να βάλει γκολ. Στο 48' ο Παυλίδης, στο 52' και στο 75' ο Διαμαντόπουλος, στο 58' ο Πλατέλλας και στο 62' ο Δεληζήσης. Αυτές ήταν οι στιγμές που απειλήθηκε με γκολ η εστία των φιλοξενούμενων. Αυτά και ενώ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν κλεισμένη στο μισό γήπεδο και δυσκολευόταν να βγει μπροστά για να απειλήσει.

Η μοναδική στιγμή που έφτασε κοντά σε γκολ στο δεύτερο μισό ο ΟΦΗ, ήταν στο 86', όταν το πολύ δυνατό σουτ του Χαντί υποχρέωσε σε εντυπωσιακή εκτίναξη τον Καντιμοίρη. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους, καμία ομάδα δεν θέλησε να πάρει ρίσκα και το 0-0 διατηρήθηκε έως το 94'. 

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Πλατέλλας (87' Ντούνης), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Παυλίδης (80' Μιλούνοβιτς), Πασάς (56' Μπαργκάν).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Ζιαμπάρης, Μπολάκης, Παπαστεριανός (88' Ρούσσος), Νάστος, Μάνος, Λεάλ (72' Χαντί), Κουσκουνάς (65' Κουτσιανικούλης), Όγκμποε.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς) Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Κόλλιας (Ηπείρου)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017 19:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep