Άντεξε στο Ηράκλειο η Καλλιθέα

Ο Εργοτέλης "πολιόρκησε" την Καλλιθέα, η οποία κράτησε το 0-0 στο Παγκρήτιο.

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Εργοτέλη με την Καλλιθέα στο Παγκρήτιο, για την 1η αγωνιστική της Football League. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (το ένα με πέναλτι), έπαιζαν από το 49' με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Βασιλείου), έχασαν κλασικές ευκαιρίες, όμως η αθηναϊκή ομάδα άντεξε και κράτησε το 0-0.

Το πρώτο μέρος ανήκε εξ' ολοκλήρου στον Εργοτέλη, ο οποίος έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Ηρακλείου ήταν σε κέφια και προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Ματθαίο Κορωνάκη. Ο 19χρονος γκολκίπερ προχώρησε σε μια σειρά από εξαιρετικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να κρατήσει το μηδέν και να επιτρέψει στους «κυανόλευκους» να μείνουν στο ματς. Η αθηναϊκή ομάδα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η μοναδική στιγμή που βρέθηκε στην περιοχή του Εργοτέλη για να απειλήσει, ήταν στο 43', όταν η κεφαλιά του Βινίσιους πέρασε άουτ.

Λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους στον Εργοτέλη παρουσιάστηκε "χρυσή" ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά τη σπατάλησε. Ο Βασιλείου χρησιμοποίησε το χέρι για να διώξει το σουτ του Κάιπερς, με αποτέλεσμα ο Σωτηριάδης να υποδείξει πέναλτι. Ο παίκτης της Καλλιθέας αποβλήθηκε, αλλά ο Σταματάκος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από την άσπρη βούλα, στο 50'. Οι Ηρακλειώτες είχαν μπροστά τους 40 λεπτά να "τρυπήσουν" την άμυνα της Καλλιθέας. Ο Μαρσέλο Τροΐζι βλέποντας τον κίνδυνο αυτόν, έως το 65' είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Οι γηπεδούχοι είχαν μονίμως τη μπάλα στην κατοχή τους, άσκησαν πίεση στην Καλλιθέα, αλλά με καλή αμυντική λειτουργία, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και κράτησαν το μηδέν.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κόκκινη: 49' Βασιλείου

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (72' Κούρτι), Σταμόπουλος, Ροβίθης (46' λ. τρ. Έφορντ), Κάιπερς, Σταματάκος, Μπούζας (78' Αγγελόπουλος).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κορωνάκης, Βασιλείου, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Καντέ, Βινίσιους (64' Σμυρλής), Μάκο (65' Μήλιος), Χοτζάλι, Ξόμπλιος (54' Παναγιωτίδης).

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής)

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 00:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep