Νέτο ο λυτρωτής

Ο Ντάρσι Νέτο πέρασε στο παιχνίδι στο 67’ και με κτύπημα φάουλ στο 85’, χάρισε την νίκη στον Άρη, με 2-1 απέναντι στην ηρωική Σπάρτη

Ένα τέρμα του Ντάρσι Νέτο, πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’, ήταν αυτό που χάρισε την νίκη στον Άρη με 2-1 απέναντι στην Σπάρτη και του έδωσε το δικαίωμα να τελειώσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League. Οι ηρωικοί Λάκωνες (των 11+1 παικτών), που έφτασαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μία ώρα πριν από την σέντρα του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Αναστασάκο στο 35’ και έδειχναν ικανοί για το… θαύμα. Στο β’ μέρος, όμως, ο Άρης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ισοφάρισε με τον Καπνίδη στο 50’. Ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» το 2-1 στο 64’, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι για να έρθει ο Ντάρσι Νέτο (που είχε περάσει στο ματς από το 67’, στην θέση του Ντόγου), με απευθείας κτύπημα φάουλ στο 85’, να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Η απογοήτευση των γηπεδούχων, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις (σχεδόν άδειες) εξέδρες ήταν έκδηλη και χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 λεπτά για να έχουμε την πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα και μάλιστα από πλευράς Σπάρτης. Ήταν το 11ο λεπτό, όταν ο Κορνέζος γύρισε στον Γιαννίτση, όμως ο Ταυλαρίδης την τελευταία στιγμή πέταξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει, με τον Τζανακάκη να κάνει την σέντρα, τον Καπνίδη να πιάνει την κεφαλιά, τον Κραβαρίτη, όμως, να αποκρούει.

Στο 19’ και πάλι η Σπάρτη απείλησε τα καρέ του Αναγνωστόπουλου, με τον πορτιέρε του Άρη να μπλοκάρει το σουτ του Φράγκου, ενώ στην αντεπίθεση, ο Τζανακάκης έκανε την όμορφη προσπάθεια, όμως τα χάλασε στο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κραβαρίτη.

Στο 25’ ο Αναγνωστόπουλος είπε και πάλι «όχι» στον Φράγκο, έστω και με την δεύτερη προσπάθεια,  όμως 10 λεπτά αργότερα, ήρθε το 0-1. Ήταν το 35' και η εξαιρετική ασίστ του Ηλιόπουλου στον Αναστασάκο με το τακουνάκι, με τον τελευταίο με ψύχραιμο τελείωμα, να βάζει την Σπάρτη μπροστά στο σκορ.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει. Απείλησε στο 41’, με τον Καπνίδη να μην μπορεί να βρει την μπάλα, στο ύψος της μικρής περιοχής, στο 43' με τον Κραβαρίτη να σταματά τον Ντόγο και τους «κιτρινόμαυρους» να… αγγίζουν το 1-1 στο 45’, όμως ο Κραβαρίτης έβγαλε την εξ επαφής  κεφαλιά – ψαράκι του Καπνίδη, μετά από σέντρα του Μιλούνοβιτς. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με τα πρώτα 45 λεπτά, στο β’ μέρος ο Άρης μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν και ο Καπνίδης πήρε το ριμπάουντ μετά από το αρχικό σουτ του Ίλιτς και την αδράνεια της άμυνας της Σπάρτης και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα, στο 53’, οι «κιτρινόμαυροι» λίγο έλειψε να φέρουν τούμπα το παιχνίδι, όμως ο Κραβαρίτης έβγαλε το φάουλ του Μπαργκάν.

Παρά το γρήγορο γκολ, η Σπάρτη δεν το έβαλε κάτω και στο 62’ λίγο έλειψε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, όμως ο Φράγκος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Αναγνωστόπουλο. Δύο λεπτά αργότερα, στο 64’, ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει μία ανάσα από το 2-1. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Καπνίδης, όμως η κεφαλιά του φορ των γηπεδούχων, σταμάτησε στο δοκάρι της Σπάρτης, με το 1-1 να παραμένει.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει για το γκολ που θα του έδινε την νίκη και στο 74’ οι Καπνίδης και Τζανακάκης συνδυάστηκαν άψογα, όμως το πλασέ του τελευταίου, απέναντι από τον Κραβαρίτη, πέρασε άουτ.

Στο 75’ ο Λώττας πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όταν είδε τον Αναγνωστόπουλο εκτός θέσης και προσπάθησε να τον νικήσει από το κέντρο (!), με την μπάλα, όμως, να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στην αντεπίθεση ο Άρης έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, όταν και πάλι ο Καπνίδης έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Μπανούσης έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας του.

Τελικά, τον… γόρδιο δεσμό της άμυνας της Σπάρτης, «έλυσε» ο Ντάρσι Νέτο, πέντε λεπτά πριν τα 90’, όταν και με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ, νίκησε τον Κραβαρίτη, πετυχαίνοντας το 2-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 35’ Αναστασάκος / 50’ Καπνίδης, 85’ Νέτο

Δοκάρι: 64’ Καπνίδης

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Καράμπελας, Σόουζα, Ταυλαρίδης (46’ Πίτου Γκαρσία), Μακουτά, Μιλούνοβιτς (46’ Μπαργκάν), Παυλίδης, Καπνίδης, Ίλιτς, Ντόγος (67’ Νέτο).

ΣΠΑΡΤΗ (Κώστας Κλάδης): Κραβαρίτης, Μπανούσης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Αναστασόπουλος, Χάδιαρης, Κορνέζος, Λώττας, Φράγκος, Ηλιόπουλος, Αναστασάκος

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 11 Ιούνιος 2017 20:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep