Αήττητο ήταν και πάει

Το τέρμα του Καπνίδη στο 72' έβαλε τέλος στο αήττητο του Απόλλωνα Σμύρνης, χαρίζοντας την νίκη γοήτρου στον Άρη με 1-0

Στον πρώτο γύρο ήταν το τέρμα του Ντάσιου στο 92’ που κράτησε τον Άρη μακριά από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (2-2). Αυτή τη φορά, όμως, τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει από τους «κιτρινόμαυρους» την νίκη απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία». Το (ακόμα ένα) τέρμα του Καπνίδη, στο 72’ ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη να παίρνει την νίκη γοήτρου με 1-0.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου με την αμέσως προηγούμενη φορά που ο Απόλλων έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από το γήπεδο, σε παιχνίδι της Football League, να ήταν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 9/05/2016 και στο 2-0 της Κέρκυρας, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Ο Άρης είχε την ανούσια υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν τον ελεγχο του αγώνα, να επιτίθενται, κυρίως από τα δεξιά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την κλασσική ευκαιρία, μπροστά από τα καρέ του Χιώτη, πέραν από 2-3 σχετικά καλές στιγμές. Η πρώτη στο 14’, όταν και ο Τάτος ξεγέλασε την άμυνα των φιλοξενούμενων, εκτελώντας με κομπίνα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του. Η μπάλα έφτασε στον Παυλίδη, αυτός βρήκε τον Ντούνη, όμως το γύρισμα του τελευταίου, στο ύψος της μικρής περιοχής, πέρασε μπροστά από τον Ταυλαρίδη.

Στο 27’ και πάλι ο Τάτος έβγαλε τον Ντόγο στην πλάτη τη άμυνας του Απόλλωνα, με τον Χιώτη, όμως, να βγαίνει γρήγορα και να πέφτει στα πόδια του άσου των γηπεδούχων, μπλοκάροντας την μπάλα. Η τρίτη  καλή στιγμή από πλευράς ¨Αρη ήρθε στο 43’, όταν και ο Τζανακάκης έκανε την εξαιρετική ατομική προσπάθεια και το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ντόγο να πιάνει την δυνατή κεφαλιά, να βλέπει, όμως, την μπάλα να περνά άουτ.   Όσον αφορά τον Απόλλωνα, δεν απείλησε σε καμία στιγμή τα καρέ του Διούδη, αν και οι φιλοξενούμενοι, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, έδειξαν να παίζουν περισσότερο για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα παρά να  πετύχουν κάποιο τέρμα.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στην επανάληψη, ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς, όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που έφτασε για πρώτη φορά απειλητικά στα καρέ του Διούδη. Ήταν το δυνατό σουτ του Κονέ στο 55’, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στην πλάτη του Ταυλαρίδη, να παίρνει περίεργη τροχιά, αναγκάζοντας τον πορτιέρε του Άρη, με υπερένταση, να την πετάξει σε κόρνερ.

Στο 59’ ο Τζανακάκης με επικίνδυνη σέντρα – σουτ, παραλίγο να ξεγελάσει τον Χιώτη, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Κονέ πήρε το ριμπάουντ, μετά την απομάκρυνση με το κεφάλι του Ταυλαρίδη, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από την εστία του Διούδη.

Έτσι φτάσαμε στο 72ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο ο Άρη άνοιξε το σκορ. Ήταν η σέντρα ακριβείας του Πϊτου Γκαρσία από τα αριστερά, με τον Καπνίδη να προλαβαίνει τον Μπαρτολίνι και με εξαιρετική κεφαλιά να νικά τον Χιώτη, για το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων πίεσε περισσότερο και με την είσοδο του Πετρόπουλου στο ματς, απείλησε τα καρέ του Διούδη, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς, με τον Άρη να παίρνει μια νίκη γοήτρου, βάζοντας, παράλληλα, τέλος στο αήττητο σερί της «ελαφράς ταξιαρχίας» στο πρωτάθλημα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 72 Καπνίδης

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Χαριτωνίδης, Ταυλαρίδης, Παυλίδης, Ντούνης (78’ Ρόβας), Γκαρσία, Καπνίδης, Τάτος (65’ Ίλιτς), Ντόγος (56’ Μπαργκάν).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ντάσιος (88 Πετρόπουλος), Κονε, Ομπόντο (81’ Περογαμβράκης), Κάσσος (81’ Μπαρμπόσα), Σιατραβάνης, Αλμπάνης.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Σάββας (Σερρών)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 28 Μάιος 2017 19:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep