Ο θάνατός της, η ζωή του

Ο Κίκε Μπούλα χάρισε στον Κισσαμικό το τρίποντο... παραμονής (1-0) και έσφιξε τη θηλιά υποβιβασμού της Καλλιθέας.

Από τις 12 Απριλίου και την άνετη νίκη σε βάρος της ΑΕΛ Καλλονής είχε να πανηγυρίσει τρίποντο ο Κισσαμικός. Τα περιθώρια είχαν στενέψει για την ομάδα των Χανίων και το ματς της Κυριακής (14/05) στα Περιβόλια είχε πάρει χαρακτήρα τελικού. Ακόμα πιο κρίσιμο, βέβαια, ήταν το παιχνίδι για την Καλλιθέα, που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για τη σωτηρία. Ο Κίκε Μπούλα, όμως ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη - χρυσάφι στους γηπεδούχους και... κλώτσησε τους «κυανόλευκους» ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Ο μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα λύτρωσε τον Κισσαμικό στο 59', τον διατήρησε έξι πόντους πάνω από τις θέσεις υποβιβασμού και έσφιξε τη θηλιά υποβιβασμού στην Καλλιθέα, η οποία απέχει 8 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία. Βέβαια, στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, καθώς οι Αθηναίοι είχαν νικήσει 1-0.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η αθηναϊκή ομάδα απείλησε περισσότερες φορές με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Διονύση Μπέλη, όμως ο Κισσαμικός ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Στογιάνοφ στο 31'.

Στο 3' ο Στογιάνοφ αστόχησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσερκέζου. Ακολούθησαν τελικές προσπάθειες με τον Μπέλη στο 13', το 18' και το 20', ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Παντελάκης δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά. Στο 31' ο Κίκε έφυγε στην κόντρα, τροφοδότησε τον Στογιάνοφ και ο Σταυριανός έσωσε την εστία του στο πλασέ του Σέρβου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Καλλιθέα ρίσκαρε, όμως σε δύο περιπτώσεις οι άνθρωποί της διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ που υποδείχτηκε ο Σταμόπουλος στο 54' και το 58'. Στο 59', όμως η αθηναϊκή ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Από ωραία ενέργεια του Μίλιτς και ασίστ ο Κίκε με σουτ νίκησε τον Σταυριανό και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η φιλοξενούμενη ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, με τον Σωτήρη Τζουμερκιώτη να περνά στο ματς τον Μασέδο στη θέση του Γκίνη. Ο Βραζιλιάνος ένα λεπτό μετά την είσοδό του απείλησε τον Λαζαρίδη, αλλά όσο η ώρα περνούσε, τόσο το άγχος βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Καλλιθέας, που ήξεραν ότι την ίδια στιγμή ο Πανελευσινιακός νικούσε τον ΑΟ Τρίκαλα. H ένταση δεν έλειψε, όμως η Καλλιθέα δεν μπόρεσε μέχρι το φινάλε να βρει απάντηση στο γκολ και μοιραία είδε τη διαφορά της από τις θέσεις σωτηρίας να πηγαίνει στους οκτώ πόντους.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 59' Κίκε

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Μπουγαΐδης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης, Τιάγκο Σίλβα (79' Ν' Γκουέμ), Μαρτίνεθ, Κίκε (69' Μάντζης), Μίλιτς (71' Νικόλτσης), Στογιάνοφ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σωτήρης Τζουμερκιώτης): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Ντιακιτέ (81' Γουόρντεν), Τσώνης, Γκίνη (69' Μασέδο), Καντέ, Συριόπουλος, Μπέλης, Σταματάκος, Κρεββατάς (60' Σμυρλής).

Διαιτητής: Μιχελής (Πειραιά)
Βοηθοί: Γιαννίκος (Πειραιά), Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΚυριακή, 14 Μάιος 2017 18:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep