Logo
Print this page

Ο νόμος του «Γεντί Κουλέ»

Τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τον ΟΦΗ, 3-0 τον  Αχαρναϊκό

 Η… υπερταχεία του Ηρακλείου συνεχίζει την ασταμάτητη πορεία της. Ο ΟΦΗ δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Αχαρναϊκό και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άγγελο Χαντί, έφτασε  στην νίκη με 3-0, την 11η στις 12 τελευταίες αγωνιστικές και τρίτη συνεχόμενη στο «Γεντί Κουλέ», παραμένοντας στο -5 από τον 3ο Άρη.  Όσον αφορά τον Αχαρναϊκό, είδε το μίνι εκτός έδρας αήττητο σερί των  δύο αγώνων που διατηρούσε ( μία ισοπαλία, μία νίκη), να λαμβάνει τέλος στο Ηράκλειο  και την ομάδα του Μενιδίου να παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε από το ξεκίνημα στο παιχνίδι με σκοπό να… πιάσει από τον λαιμό τον Αχαρναϊκό και μόλις στο 4ο λεπτό «άγγιξε» το 1-0, όταν και μετά από σέντρα του Χαντί, ο Βουό έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα, όμως να περνά άουτ. Ακριβώς ένα λεπτό πριν, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, μετά από χέρι του Τσουβαλτσίδη σε προσπάθεια του Κιάσσου, με τον Ντάουλα, όμως, να δίνει πλάγιο υπέρ των Κρητικών.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, καθώς ο Αχαρναϊκός κατάφερνε να κλείνει όλους του διαδρόμους μπροστά από τα καρέ του Ψύχου, όμως από το 30’ και μετά η ομάδα του Ηρακλείου άρχισε να ανεβάζει εκ νέου ταχύτητα. Στο 31’ και πάλι ο Βουό βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως το τελείωμα του Ιβοριανού, από το σημείο του πέναλτι, πέρασε ψηλά άουτ. Στο 33’ η ατυχία κτύπησε τους γηπεδούχους, καθώς ο δραστήριος, μέχρι εκείνη την στιγμή, Μιλοσάβλιεφ τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να δώσει την θέση του στον Όγκμποε, όμως δύο λεπτά αργότερα, η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε.  Ήταν ο εξαιρετικός συνδυασμός του Βουό με τον Πάγκαλο, με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα προς τον Χαντί, ο οποίος με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ψύχο για το 1-0.

Το γκολ αυτό.. έλυσε τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ, που λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους έφτασαν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Ήταν το 44’, με τον Όγκμποε να κάνει την σέντρα, τον Πάγκαλο να παίρνει την κεφαλιά και τον Βουό να κάνει την προβολή, προς την πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στο βάθος της εστίας του Αχαρναϊκού, πετυχαίνοντας το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του ΟΦΗ και στο β’ μέρος, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν τέσσερις ευκαιρίες σε διάστημα 11 λεπτών. Η μεγαλύτερη στο 47’, όταν ο Βουό σούταρε με πορεία προς τα δίκτυα, την μπάλα, όμως, να σταματά πάνω στον Πάγκαλο (!), ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν η κεφαλιά – άουτ του Χαντί στο 52’, η σέντρα σουτ του Όγκμποε στο 54’, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ψύχος και η νέα κεφαλιά του Κώτσιου στο 56’, που πέρασε και αυτή άουτ. 

Χρειάστηκε να περάσουν 69 ολόκληρα λεπτά για να έχουμε το πρώτο σουτ από πλευράς Αχαρναϊκού, με δράστη τον Ζαχαρό, την μπάλα, όμως, να φτάνει εύκολα στην αγκαλιά του Στρέζου, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Όγκμποε βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως το δεξί πλασέ του δεν βρήκε στόχο.  Στο 75’, όμως, οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να αστοχήσουν εκ νέου. Αυτή τη φορά ο Όγκμποε φόρεσε τον… μανδύα του δημιουργού, βγάζοντας τον Μπόατεγκ απέναντι από τον Ψύχο, με τον Γκανέζο με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, να νικά τον τερματοφύλακα του Αχαρναϊκού, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, που φέρνει τον ΟΦΗ στους 57 πόντους και τον διατηρεί στην 4η θέση, στο +2 από τα Τρίκαλα και στο -5 από τον 3ο Άρη.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σκόρερ: 35’ Χαντί, 44’ Βουό, 75’ Μπόατεγκ

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κώτσιος, Παντίδος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Νάστος (80’ Χίσι), Χαντί (73’ Πουρτουλίδης), Μπόατενγκ, Πάγκαλος, Μιλοσάβλιεβ (33 λ.τ Όγκμποε), Βουό.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Κυριαζόπουλος, Τσουβαλτσίδης, Σωτηρακός, Μεγαλοοικονόμου, Αναστασίου, Πλαβούκος, Παπατόλιος (80' Τζανέτος), Ντάγκρας (46’ Μεζίνι), Λύρας (67’ Σιάννης), Ζαχαρός.

Διαιτητής: Ντάουλας (Αθηνών)

Βοηθοί: Σινιοράκης, Πετεινάτος (Χανίων)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 23 Απρίλιος 2017 19:24
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr