«Τούρμπο» και 6x6 τα Τρίκαλα

Ο ΑΟΤ νίκησε 1-0 τη Λαμία με πέναλτι του Γιαννιτσάνη και έφτασε στην έκτη διαδοχική νίκη. Δικαιολογημένες φωνές για τη διαιτησία.

Σε φοβερή κατάσταση βρίσκεται ο ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League επικράτησε 1-0 της Λαμίας, στη Θεσσαλία. Έτσι, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη προχώρησε στην έκτη διαδοχική της νίκη, υποχρεώνοντας τους Φθιωτούς στην τρίτη εφετινή ήττα. Επρόκειτο για ένα πολύ δυνατό ματς, με αρκετές κίτρινες κάρτες, αλλά και αμφισβητούμενες φάσεις. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης που νίκησε την Ελευσίνα μείωσε στο -3 τη διαφορά του από τη θέση ανόδου. Η Λαμία δεν κατάφερε για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι να πάρει τη νίκη (είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Πανελευσινιακό).

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τη Λαμία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Παπαργυρίου παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στέλνοντάς την τελικά κόρνερ. Κατά την εκτέλεσή του, ο Κοτσώνης έριξε στο έδαφος τον Κουσκουνά, ο διαιτητής Φωτιάδης καταλόγισε πέναλτι και στο 3' ο Γιαννιτσάνης έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Η ομάδα της Φθιώτιδας σε καμία περίπτωση δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη και ακόμα και στα λεπτά που ακολούθησαν, συνάντησε τεράστια δυσκολία να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σουτ προς την εστία του Αποστολίδη έγινε στο 33' από τον Ματσούκα, το οποίο δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο κίπερ του ΑΟΤ. Κατά τα άλλα, ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές κίτρινες κάρτες. Στο 43' ο Μπλάζιτς έπεσε με δύναμη πάνω στον Στεφάνοβιτς, με τα δύο πόδια, αλλά σύμφωνα με τον ρέφερι της αναμέτρησης δεν υπήρξε πέναλτι! Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει κατοχή μπάλας με ποσοστό 51%, αλλά τα Τρίκαλα να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία εκ μέρους του ΑΟ Τρίκαλα. Στο 49' ο Γκόλιας εκτέλεσε φάουλ, ο Μουμίν σηκώθηκε αφύλαχτος, αλλά την καρφωτή του κεφαλιά έδιωξε ο Πίτκας. Στο 57' οι Φθιωτοί ζήτησαν πέναλτι, όταν σε σουτ του Βασιλόγιαννη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λεάντρο, αλλά ο ρέφερι του αγώνα αποφάσισε να μην δώσει πέναλτι. Και σε αυτή την περίπτωση οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν δικαιολογημένες.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν το ποσοστό κατοχής μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι σπατάλησαν και δεύτερη μοναδική ευκαιρία στο 64', όταν ο Κουσκουνάς βρέθηκε απέναντι στον Πίτκα, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας αποσόβησε το 2-0. Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους. Ο ΑΟΤ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού στο 90'+4' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Στεφάνοβιτς, που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. Λανθασμένη και αυτή η απόφαση από πλευράς διαιτητή...

Το ματς έληξε με τη Λαμία να έχει 7 τελικές (5 στην εστία) και τον ΑΟ Τρίκαλα 5 (4 στην εστία). Οι φιλοξενούμενοι είχαν και την κατοχή της μπάλας (61% - 39%).

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΡΕΡ: 3' πεν. Γιαννιτσάνης

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90'+4' Στεφάνοβιτς

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Ριζογιάννης (87' λ. τρ. Μαχαμάτ), Ρομπέρ (64' Μπαϊκαρά), Μουμίν, Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Γιαννιτσάνης (76' Μπαλμπόα).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Κοτσώνης (59' Τσόβιτς), Ρότσα, Όμο, Μπλάζιτς Βασιλόγιαννης, Ματσούκας, Βάντερσον (74' Καραγιάννης).

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Κωτούλας, Ζιγκερίδης (Σερρών)

Last modified onΠέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 01:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep