Κονέ... προσπέρασης

Οι εκτελέσεις του Εμάνουελ Κονέ οδήγησαν τον Απόλλωνα στη νίκη (2-0) απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στην κορυφή της Stoiximan.gr Football League επέστρεψε, έστω προσωρινά, ο Απόλλων Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διεύρυνε το αήττητο σερί της και με γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου έφτασε στη νίκη (2-0) απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και... προσπέρασε τη Λαμία στη βαθμολογία. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης ο Εμάνουελ Κονέ.

Ο Αφρικανός μέσος με εκτέλεση φάουλ στο 15' ανάγκασε τον Κουτσόπουλο να σημειώσει αυτογκόλ, ενώ στο 55' από νέα στατική φάση έστειλε τη μπάλα... συστημένη στο κεφάλι του Περογαμβράκη για το 2-0. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή του Χρήστου Τζάνη στους αγωνιστικούς χώρους μετά από δύο μήνες. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα πέρασε στο ματς στο 65', αγωνιζόμενος με προστατευτική μάσκα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις. Κυριάρχησαν τα λάθη και τα πολλά φάουλ, με αποτέλεσμα το ματς να μην έχει ρυθμό. Ωστόσο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέτυχε τον στόχο της, που ήταν ένα γρήγορο γκολ. Στο 15' ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ και ο Κουτσόπουλος παρότι επενέβη και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, την είδε να χτυπά ακολούθως στην πλάτη του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους Θεσσαλούς. Στο 25', πάντως, ο Μπιτέλης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ντάνκουα και ο Χιώτης εκμεταλλευόμενος το κακό κοντρόλ του τελευταίου βγήκε και μπλόκαρε. Η μόνη αξιόλογη φάση από πλευράς Αναγέννησης ήταν στο 45' όταν ο Τζέκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και δεύτερο τέρμα στο 36' αν δεν υποδεικνυόταν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Περογαμβράκης.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Απόλλων κατάφερε να σημειώσει ξανά γρήγορο τέρμα και ουσιαστικά να «καθαρίσει» την υπόθεση - νίκη. Από φάουλ που έκανε ο Μάιγκα ο Κονέ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Περογαμβράκης μόνος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά νίκησε τον Κουτσόπουλο. Πέντε λεπτά μετά οι «κυανόλευκοι» αναπτύχθηκαν ωραια και ο Μπαρμπόσα σούταρε μόλις άουτ, αφού είχε προηγηθεί συνεργασία των Κονέ, Πάνου και σέντρα του τελευταίου από δεξιά.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας για μία ακόμα φορά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε εκτός έδρας αναμέτρηση και έφτασε αισίως τα 693 αγωνιστικά λεπτά δυστοκίας μακριά από το γήπεδό της. Στο τελευταίο 20λεπτο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Απόλλων έριξε ρυθμό, είχε την κατοχή, αλλά δεν δημιούργησε τη φάση εκείνη που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Είχε, πάντως, περισσότερες τελικές προσπάθειες (7-3) στην αναμέτρηση.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 15' αυτ. Κουτσόπουλος, 55' Περογαμβράκης
Δοκάρι: 15' Κονέ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ντάσιος, Ρομάνο (65' Τζάνης), Κονέ, Περογαμβράκης (74' Κρητικός), Μπαρμπόσα (65' Ομπόντο), Πετρόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Σμίλτος, Τσόπελας, Μάιγκα, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Υφαντής (65' Βουκομάνοβιτς), Καραγιάννης, Ντάνκουα (50' Ντεμπελέ), Κρητικός (74' Μυργιώτης), Τζέκος.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Βοηθοί: Πριόνας (Εύβοιας), Παγούρας (Βοιωτίας)

Last modified onΣάββατο, 18 Μάρτιος 2017 17:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep