Με την ψυχή στο στόμα ο Άρης

Ο Άρης νίκησε δύσκολα 1-0 τον Κισσαμικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τη 13η νίκη του στη Stoiximan.gr Football League σημείωσε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Κισσαμικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 20ή αγωνιστική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το τρίποντο χάρη σε εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στο 31' ο Πίτου Γκαρσία. Η ομάδα του Καστελλίου, που υπέστη την τρίτη σερί ήττα, κοίταξε στα μάτια τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε κάλλιστα να αποσπάσει την ισοπαλία. Η εμφάνιση των «κίτρινων» προβλημάτισε και ο κόσμος δυσανασχέτησε με την εικόνα των παικτών, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Άρης από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φρόντισε να περιορίσει τον Κισσαμικό σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κυκλοφορία της μπάλας και επεδίωκε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Λαζαρίδη. Στο 2ο λεπτό του μακρινό σουτ του Πίτου Γκαρσία δεν βρήκε στόχο, όπως και αυτό του Παυλίδη στο 14', αλλά και η σέντρα σουτ του Τζανακάκη στο 16'. Το 1-0 έγινε στο 31' και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο.Ο Πίτου Γκαρσία επιχείρησε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Ο Άρης θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 44', αλλά ο Τάτος δεν αξιοποίησε το τετ α τετ απέναντι στον Λαζαρίδη, με το γκολκίπερ του Κισσαμικού να απομακρύνει με τα πόδια.  

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Κισσαμικός στο δεύτερο μισό ήταν πολύ καλός, ανώτερος από τον Άρη. Τόσο πολύ που οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων δυσανασχετούσαν με την απόδοση των παικτών της ομάδας τους. Με εξαίρεση τη φάση του 57', κατά την οποία από κοντά ο Ίλιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπουγαΐδη, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν. Αντίθετα, οι Κρητικοί πίεσαν και απείλησαν σε ουκ ολίγες στιγμές. Στο 50' με το σουτ του Θέου που κόντραρε, στο 55' με σουτ του Τιάγκο Σίλβα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Διούδης, αλλά και στο 75' με τη σέντρα του Νικόλτση, κατά την οποία ο Στογιάνοφ δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι στην πορεία της μπάλας.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του β' μέρους ο Κισσαμικός ήταν αυτός που είχε τη μπάλα υπό την κατοχή του και πίεζε, αλλά τελικά ο Άρης κράτησε το μηδέν στην άμυνα και απέσπασε το τρίποντο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 31' Πίτου Γκαρσία

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Ούγκο Σόουζα, Χαριτωνίδης (69' λ. τρ. Ιντζίδης), Τσουμάνης, Τζανακάκης, Παυλίδης, Πίτου Γκαρσία, Τάτος (46' Νέτο), Ανάκογλου (61' Καπνίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπ. Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γκούμας, Κουρέλλας, Τσερκέζος (84' Ψιάνος), Παντελάκης, Μαρτίνεθ, Μάντζης (69' Στογιάνοφ), Μπουγαΐδης, Νικόλτσης, Τιάγκο Σίλβα, Θέος (64' Μίλιτς).

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Στεφούλης (Γρεβενών)

Last modified onΚυριακή, 12 Μάρτιος 2017 21:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep