«Δάγκωσε» με Γκούρτσα

Ο Ρίστιτς κατέβασε ρολά και ο Γκούρτσας χάρισε στον Πανσερραϊκό σπουδαίο «διπλό» (1-0) στο Μάλεμε σε βάρος του ΑΟ Χανιά.

Κακή παρένθεση αποδείχτηκε για τον Πανσερραϊκό η εντός έδρας ήττα από τον ΑΟ Τρίκαλα. Τα «λιοντάρια», έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα, Μποριβόγιε Ρίστιτς υποχρέωσαν τον ΑΟ Χανιά στην 3η διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα (0-1) με «χρυσό» σκόρερ τον Δημήτρη Γκούρτσα. Οι Κρητικοί έπειτα από δύο διαδοχικά ματς χωρίς συγκομιδή βαθμών έψαχναν το τρίποντο για να κάνουν άλμα παραμονής, όμως οι Σερραίοι «δάγκωσαν» 13 λεπτά πριν το φινάλε και πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και είχε στο ενεργητικό του πολλές σωτήριες επεμβάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, βοηθώντας σημαντικά τους φιλοξενούμενους να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο που τους έφερε στην 8η θέση με 28 πόντους, τέσσερις πάνω από τους «κυανόλευκους». Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή, στις καθυστερήσεις, του Ιρανού αμυντικού, Μομπίν Ντόραγκι με τη φανέλα του Πανσερραϊκό.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο 45ο δευτερόλεπτο ο Ρίστιτς έκανε το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Σταματή να ανοίξει το σκορ. Στο σουτ, όμως του επιθετικού του ΑΟ Χανιά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας... ισοφάρισε το λάθος του στο 6' όταν έσωσε την εστία του σε σουτ του Αποστολόπουλου, που είχε κάνει ωραία ενέργεια «αδειάζοντας» αντίπαλο. Τα «λιοντάρια» ισορρόπησαν και στο 21' έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Γκούρτσας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κάκκο και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Το ματς ήταν αρκετά καλό στο πρώτο 45λεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Και στο 34' ο Ρίστιτς πρόσθεσε μία ακόμα σωτήρια επέμβαση στο ενεργητικό του σε προσπάθεια του Αποστολόπουλου από το ύψος του πέναλτι. Το ίδιο έκανε στο 44' και έσωσε την εστία του με τα πόδια σε σουτ του τελευταίου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΑΟΧ έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Βανκεβάι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τις δύο ομάδες να παίζουν με ψηλές μπαλιές και να μην δημιουργούν προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Στο 71', πάντως, ο Κάκκο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Βασιλείου έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Το νικητήριο γκολ για την ομάδα των Σερρών σημείωσε ο Γκούρτσας στο 77'. Από μπαλιά του Ρούτση, ο επιθετικός των «λιονταριών» βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 77' Γκούρτσας

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης (82' Ντούμος), Βασιλείου, Ηρακλής, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (74' Λάσκαρης), Βανκεβάι.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Παπατζίκος, Σιάκκας, Καψάλης, Ρούτσης (90'+3' Ντόραγκι), Φούσου, Τσιμίκας, Κάκκο (75' Κανούλας), Γκούρτσας (90' Τσελεπίδης).

Διαιτητής: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΚυριακή, 12 Μάρτιος 2017 18:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep