«Τρίποντο» σωτηρίας

Δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για την Αναγέννηση Καρδίτσας, που επικράτησε με 2-0 του Αχαρναϊκού.

Σε ένα κομβικής σημασίας ματς η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0 επί του Αχαρναϊκού την Κυριακή (12/02) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα της Καρδίτσας, που βρισκόταν οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αξιοποίησε την έδρα της και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στο γήπεδό της, πετυχαίνοντας δύο τέρματα, τα οποία την βοήθησαν να απολλαχθεί από τον χαρακτηρισμό «χειρότερη επίθεση εντός». Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν έτσι στους 16 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο σύλλογος του Μενιδίου, που μετρά πλέον επτά σερί ήττες εντός αγωνιστικού χώρου, έμεινε στους 17.

Την υπεροχή είχε στο πρώτο ημίχρονο η Αναγέννηση Καρδίτσας, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Μάγγου έδειξαν να δυσκολεύονται να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 32’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπλέντι να σημαδεύει αρχικά το δοκάρι με σουτ, ενώ στην επαναφορά ο Τζέκος δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τζέκος ανετράπη στην περιοχή από τον Καραντασιάδη και ο διαιτητής Τζοβάρας υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κρητικός, ο οποίος δεν έκανε λάθος και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ψύχου για το 1-0. Έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν με την καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια. Από την άλλη, αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για τους φιλοξενούμενους, που πάντως δεν απείλησαν την εστία του Πρίφτη πέρα από τη φάση του 19’ με το σουτ του Αναστασίου.

Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, αν και οι γηπεδούχοι είχαν πάλι τον πρώτο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρχικά με τους Τζαζιρί (48’) και Τζέφερσον (52’), ωστόσο η ΑΣΑ ευτύχησε στο 82’ να διπλασιάσει τα τερματά της με τον Ντιατά. Νωρίτερα να σημειωθεί ότι είχε ακυρωθεί γκολ του Κισκαμπάνη στο 72’ για οφσάιντ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σκόρερ: 45’+1’ πέν. Κρητικός, 82’ Ντιατά

Ακυρωθέν γκολ: 72’ Κισκαμπάνης (οφσάιντ)

Δοκάρι: 32’ Μπλέντι

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Μπλέντι, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (46’ Μπιτέλης), Ντάνκουα (70’ Καραγιάννης), Σμίλτος, Τζέκος (77’ Ντιατά), Τσιλούλης, Κρητικός.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Ψύχος, Σωτηράκος, Αναστασίου, Τσουβαλτσίδης, Καραντασιάδης, Τζαζιρί, Μαρσελίνο (68’ Ράνιελσον), Παπατόλιος, Τσεμπερίδης, Ντάγκρας (46’ Λύρας), Τζέφερσον (76’ Ζαχαρός).

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Σκορδίλης, Γραικός (Κέρκυρας)

Last modified onΚυριακή, 12 Φεβρουάριος 2017 20:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep