Παναιγιάλειος... non stop

Η Καλλονή έβαλε δύσκολα στον Παναιγιάλειο, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο η «Μαύρη Θύελλα» «καθάρισε» με Κρητικό, Σκαρτσίλα (2-0).

Αποφασιστικής σημασίας βήμα για την άνετη σωτηρία του έκανε το μεσημέρι της Κυριακής (12/02) ο Παναιγιάλειος. Η ομάδα του Αιγίου με όπλο το αήττητο στην έδρα της δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο με οδηγούς τους Στέλιο Κρητικό, Λεωνίδα Σκαρτσίλα έφτασε στο 2-0 και έδωσε συνέχεια στο απογοητευτικό εκτός έδρας σερί της ομάδας της Λέσβου.

Στο 3ο λεπτό η ομάδα της Λέσβου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρότα στον Λαμπράκη, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση. Η ΑΕΛΚ με τον Μαχαμάνε Σισέ στο ντεμπούτο του να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, έδειχνε να έχει τον έλεγχο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Συγκεκριμένα, στο 22' ο νεοαποκτηθείς Ουκρανός, Βιτάλι Ιβάνκο έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Σκαρτσίλα, αυτός πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μανιάτη, αλλά έχασε τον βηματισμό του και ο Ζουλιώτης πάνω στη γραμμή έδιωξε. Δύο λεπτά μετά ο Τσιλιγκίρης πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Ιβάνκο και με σουτ δεν βρήκε στόχο, ενώ το ίδιο συνέβη στην επαναφορά σε σουτ του Κρητικού. Στο 32' ήρθε νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Αποστόλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπούζα δεν απομάκρυνε σωστά και ο Στίκας με πλασέ δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανέρυθρους» ήρθε τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου όταν ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα σε σουτ του Λίταινα.

H «Μαύρη Θύελλα» μπήκε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, θέλοντας να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, ο Σκαρτσίλας (50') και ο Ιβάνκο (51') δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τον γόρδιο δεσμό, όμως έλυσε ο Στέλιος Κρητικός. Ο επιθετικός του Παναιγιάλειο στο 65' δέχτηκε τη μπαλιά από τον Τσιλιγκίρη και παρότι το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό, νίκησε τον Μανιάτη που έκανε κακό υπολογισμό και έκανε το 1-0. Τη νίκη «κλείδωσε» στο 86' ο Σκαρτσίλας και ενώ ένα λεπτό πριν ο Ρεπετσάς είχε χάσει απίστευτη ευκαιρία για την ισοφάριση! Όσο για την ΑΕΛΚ; Αγνοεί εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος από τις... 9 Νοεμβρίου 2014!

Στους 19 πόντους έφτασε αισίως ο Παναιγιάλειος, ενώ η Καλλονή βρίσκεται 10 βαθμούς μακριά και δεν μπόρεσε να «χτίσει» σερί μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Καλλιθέα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 65' Κρητικός, 86' Σκαρτσίλας

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Στίκας, Παναγιώτου (46' Ντέμο), Ρότα, Μωυσίδης, Μπούζας, Καζναφέρης, Τσιλιγκίρης (82' Παπαδόπουλος), Σκαρτσίλας, Κρητικός (89' Καζβιρόπουλος), Ιβάνκο.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα (79' Αγριμάκης), Αποστόλου, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής, Λίταινας (74' Τριανταφύλλου), Λαμπράκης, Σισέ (66' Σβόγιτς), Σοφιάνης.

Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Χουλιάρας (Αιτ/νίας)

Last modified onΔευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 00:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep