Λα-μία νίκη ανόδου!

 Η Λαμία νίκησε 1-0 τον Άρη στη Φθιώτιδα και πέρασε 2η στη Football League!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας, για την 14η αγωνιστική της Football League, η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε 1-0 τον Άρη με γκολ του Βασιλόγιαννη στο 59' και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν πέναλτι στο 95'! Σε επτά παιχνίδια η Λαμία έχει σημειώσει επτά νίκες! Ο Άρης έχει παράπονα από τη διαιτησία του Καλογερόπουλου, ο οποίος απέβαλλε τον Νίκο Αναστόπουλο στο 83', για τις διαμαρτυρίες του.

Στο πρώτο 45λεπτο η Λαμία ήταν καλύτερη από τον Άρη. Είχε καλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, με τον Διούδη ωστόσο να αντιδρά σωστά και να διατηρεί την εστία του απαραβίαστη. Στο 18' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Παυλίδη στον Βασιλόγιαννη, αλλά σωστά δεν καταλογίστηκε παράβαση από τον Καλογερόπουλο. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 34', όταν ο Τζόκιτς εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Διούδης εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 37' την κεφαλιά του Αναστασιάδη εξουδετέρωσε ο κίπερ των Θεσσαλονικέων, όπως το ίδιο έκανε και στο πλασέ στην κίνηση του Ματσούκα, μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου από δεξιά.

Ο Άρης περιορίστηκε κυρίως σε παθητικό ρόλο και είχε μονάχα ένα σουτ του Καράμπελα στο 44', όταν η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Με την ίδια δυναμική μπήκε η ομάδα της Φθιώτιδας και στο δεύτερο μέρος. Στο 48' ο Βασιλόγιαννης έβγαλε τη σέντρα, ο Όμο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία. Στην ίδια φάση ο Ιντζίδης χτύπησε άθελά του τον συμπαίκτη του Ρόβα στο πρόσωπο. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 59'!

Ο Τζόκιτς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Βασιλόγιαννης με φοβερό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και δεξιά, είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (0-1)! Αμέσως μετά το τέρμα της Λαμίας, οι «κίτρινοι» ανέβασαν ρυθμούς και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Χάθηκε σπουδαία ευκαιρια στο 61', όταν από πάσα του Καράμπελα, ο Μιλούνοβιτς έκανε από κοντά πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Τσέναμο απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 64' ο Μπαργκάν έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Στο 73' το γυριστό του Ματσούκα χτύπησε στα πόδια του Τζανακάκη, ενώ στο 76' οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παπαργυρίου. Πέναλτι, και μάλλον δίκαια, ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι στο 82', όταν ο Κοτσώνης κράτησε τον Ιντζίδη, αλλά ο Καλογερόπουλος δεν καταλόγισε την παράβαση. Δεν συνέβη το ίδιο στο 93', όταν ο Όμο έκανε χέρι και υπεδείχθη πέναλτι. Ο Καπνίδης που είχε περάσει ως αλλαγή, το εκτέλεσε στο 95', αλλά ο Τσέναμο το απέκρουσε και η Λαμία κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους!

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Όμο, Τζόκιτς (65' λ. τρ. Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης, Βάντερσον (85' Καραγιάννης), Μπλάζιτς, Ντουρμισάι (35' λ. τρ. Ματσούκας).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος (46' Τζανακάκης), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Ρόβας (62' Πίτου Γκαρσία), Παυλίδης, Ανάκογλου (72' Καπνίδης), Μιλούνοβιτς, Μπαργκάν, Ιλιτς.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Φωτόπουλος, Λυμπερόπουλος (Αθηνών)

Last modified onΚυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 19:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep