Προβάδισμα… ανόδου

Ο Απόλλων πήρε το ντέρμπι με 1-0 απέναντι σε μια μαχητική Λαμία, που άξιζε κάτι παραπάνω

Επαγγελματική νίκη πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στο ντέρμπι απέναντι τη Λαμία με 1-0, εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι στη Ριζούπολη είχε ένταση, νεύρα, δύναμη και όχι πολύ καλό θέαμα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε νωρίς το σκορ, στο 13’ με τον Ρομάνο και στη συνέχεια άντεξε στην πίεση των Φθιωτών. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ τα έδωσαν όλα για να φτάσουν στην ισοφάριση, ακόμα κι όταν έμειναν με δέκα παίκτες στο 69’ και την αποβολή του Πεταυράκη. Η άμυνα του Απόλλωνα και ο Ταΐρης αντιδρούσαν σωστά στις επιλογές της Λαμίας, αλλά επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνοι οι γηπεδούχοι.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πλέον τους 33 βαθμούς και παραμένουν πρώτοι και αήττητοι, ενώ η Λαμία έμεινε στους 28, καθώς υπέστη τη δεύτερη ήττα της φέτος, αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Σε εκπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στη Ριζούπολη, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να δίνουν τη δική τους μάχη στην εξέδρα. Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 13’ ο Ντάσιος με ατομική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες της Λαμίας, έβγαλε τη σέντρα και ο Ρομάνο με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μετά το 20λεπτο η Λαμία άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Βάντερσον είχε περιοριστεί και σε ελάχιστες στιγμές μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος, όπως και οι Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι. Το ημίχρονο έληξε με ένα γκολ και λιγοστές τελικές, αλλά το παιχνίδι είχε πάθος σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στην ισοφάριση και πίεσε ασφυκτικά τον Απόλλωνα. Στις οργανωμένες επιθέσεις των φιλοξενούμενων, οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αντιδρούσαν σωστά και στο 55’ ο Ντουρμισάι παραλίγο να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ τον Ταΐρη, αλλά απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε. Η ομάδα της Φθιώτιδας συνέχισε να πιέζει και ο Μπάμπης Τεννές με την είσοδο του Φερφελή θέλησε να δώσει ύψος στην επίθεση.

Τα πλάνα της Λαμίας όμως άλλαξαν στο 69’, καθώς ο Πεταυράκης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν τα πλάνα τους και πλησίασαν στο γκολ στο 77’, αλλά ο Ταΐρης απέκρουσε το πλασέ του Ντουρμισάι. Η Λαμία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ, ενώ ο Απόλλων έδειχνε να προσπαθεί απλά να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ. Τα τελευταία λεπτά είχαν ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και όχι φάσεις, με τον Απόλλωνα να λυτρώνεται με το τελικό σφύριγμα, καθώς πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Για τον Απόλλωνα κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή τα αποκτήματα, Ταΐρης, Μπαρτολίνι.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: 13’ Ρομάνο

ΚΟΚΚΙΝΗ: 69’ Πεταυράκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης (90+2’ Κρητικός), Κονέ, Ντάσιος, Αλμπάνης (62’ Κάσσος), Σιατραβάνης, Ρομάνο (62’ Τσιάρας), Πετρόπουλος.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος (82’ Αυγενικού), Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης (35’ Τζόκιτς), Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι, Βάντερσον (65’ Φερφελής).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πήττας (Ηλείας), Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Last modified onΔευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 02:08

2 comments

  • Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται
    Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 17:42 Comment Link

    Πολύ ανώτερη η Λαμία.

  • ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
    ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 17:17 Comment Link

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΚ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΦΑΓΕΑ ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΤΥΛΙΑΡΗ, ΠΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΔΙΝΕ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΟΣΚΟΥΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΛΑΜΙΑΣ ΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΡΗΣ, ΠΟΛΥ ..ΚΛΑΜΑ. ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΙ ΑΣ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΙΞΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep