Σεφτέ επεισοδιακά ο Κισσαμικός!

Επεισοδιακή νίκη (2-1) του Κισσαμικού με ανατροπή απέναντι στη Σπάρτη, που τελείωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές.

Με απίστευτο, αλλά και επεισοδιακό τρόπο ήρθε η πρώτη νίκη του Κισσαμικού στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» αν και ως το 84' έχαναν 1-0 από τη Σπάρτη, κατάφεραν μέσα σε τέσσερα λεπτά να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση και να πανηγυρίσουν το τρίποντο (2-1) στα Περιβόλια χάρη στις αλλαγές του Σπύρου Μπαξεβάνου, τους Θέο και Μάντζη.

To πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, με τη Σπάρτη να μπαίνει καλύτερα, αλλά να μην απειλεί την εστία του Λαζαρίδη πέρα από ένα σουτ του Αναστασόπουλου, με τον γκολκίπερ του Κισσαμικού, Γιώργο Λαζαρίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να ισορροπούν και στο 30' έχασαν τη μεγαλή ευκαιρία. Ο Γκούμας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Μίλιτς, η άμυνα «κόλλησε», θεωρώντας ότι υπήρξε οφσάιντ και ο επιθετικός των «κυανόλευκων» στο τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κραβαρίτη. Οι Λάκωνες, πάντως, είχαν και εκείνοι μία πολύ καλή στιγμή για να μπουν σε θέση οδηγού, αλλά ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς είχε σουτ στο δοκάρι στο 41'.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, πήραν το προβάδισμα σε ένα κομβικό σημείο. Συγκεκριμένα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηλιόπουλος δέχτηκε την κάθετη πάσα από τον Αρσενίεβιτς και από πλάγια θέση με σουτ νίκησε τον Λαζαρίδη. Από εκεί και πέρα οι Κρητικοί αύξησαν την πίεσή τους, όμως η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου έδειχνε να κρατά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το υπέρ της αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Συγκεκριμένα, στο 84' ο νεοεισελθών Μάντζης κέρδισε πέναλτι από τον Βελλίνη, με τις διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων να είναι έντονες. Όπως υποστήριζαν, η μπάλα είχε βγει πλάγιο όταν ο Θέος σέντραρε. Ο Μίλιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα, ο Οικονομόπουλος άφησε τη Σπάρτη με 10 ποδοσφαιριστές λόγω διαμαρτυρίας και στο 88' ο Μάντζης βρήκε δίχτυα μετά από σέντρα του Σέρβου και ασίστ του Θέου για το 2-1. Μετά το γκολ αυτό υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες και χτύπημα εκτός φάσης του Μπουντόπουλου σε αντίπαλο, με τους «κυανέρυθρους» να μένουν με εννέα ποδοσφαιριστές... Εννοείται ότι οι Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο προσεχές ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Για τον Κισσαμικό αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και η δεύτερη διαδοχική σε επίσημο παιχνίδι έπειτα από το 3-0 σε βάρος του Πανιωνίου και την επική πρόκριση στους «16». Αντίθετα, η ομάδα της Λακωνίας έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή, έστω και προσωρινά, ενώ θα παραταχθεί με πολλές απουσίες από την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες.

H LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 85' πέν. Μίλιτς, 88' Μάντζης - 47' Ηλιόπουλος
Κόκκινες: 86' Οικονομόπουλος, 89' Μπουντόπουλος

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Ν' Γκουέμ, Βλάχος (72' Θέος), Μαρτίνεθ (62' Τιάγκο Σίλβα), Κίκε (46' Μάντζης), Μίλιτς.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ηλιόπουλος (75' Βελλίνης), Κατσίκης, Οικονομόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς (71' Μπουντόπουλος), Αναστασάκος.

Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Κοκμοτός (Ρεθύμνου)

Last modified onΣάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 20:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep