Λευκός χορός... ανόδου

Κέρκυρα και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι που και οι δύο... φοβήθηκαν την ήττα.

Χωρίς φάσεις, ούτε και με την ένταση που θα δικαιολογούσε ένα ντέρμπι κορυφής στην Football League, Κέρκυρα και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 που τους αποσπά και άλλο από τους διώκτες τους. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά διστακτικές στο μεταξύ τους ντέρμπι, ενώ δεν έγιναν πάνω από πέντε σουτ στην εστία και από τις δύο πλευρές.

Μάλιστα αν δεν φορούσε γάντια ο Ντουαλά στο 79ο λεπτό για να υπερασπιστεί την εστία της Κέρκυρας, κανείς δεν είχε πολλά να θυμάται από αυτή την αναμέτρηση. Η φάση του 78ου λεπτού ήταν αυτή που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Βαρέλα βγήκε στην πλάτη της άμυνας με κούρσα από τη μεσαία γραμμή και τον ανέτρεψε ο Κουτζαβασίλης, αφού ο επιθετικός της ΑΕΛ είχε τσιμπήσει την μπάλα εκτός περιοχής.

Η κόκκινη κάρτα ήταν αναμενόμενη, αφού ήταν τελευταίος ποδοσφαιριστής και τον σταμάτησε με φάουλ σε προφανή θέση για γκολ. Aπό εκεί και πέρα η Κέρκυρα συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν το λιγότερο, αφού οι αλλαγές είχαν γίνει και δεν μπορούσε να μπει τερματοφύλακας. Αυτό ανάγκασε τον Ντουαλά να καθίσει κάτω από τα δοκάρια για τα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης και να αντιδράσει σωστά σε δύο σουτ που δέχθηκε εκτός περιοχής, από τον Μονιάκη και τον Μπόγιοβιτς.

Με το αποτέλεσμα αυτό... έσπασε το σερί του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Αυτό διότι σε όσα παιχνίδια καθοδηγεί τους «βυσσινί» μετρούσε νικηφόρα 1-0. Αυτό φυσικά μικρή σημασία έχει, αφού η ομάδα του παραμένει στο +3 από την Κέρκυρα και στην κορυφή της Football League μετά από 28 αγώνες.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΕΛ 0-0 
ΚΟΚΚΙΝΗ: 78’ Κουτζαβασίλης 
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Βενέτης, Κρητικός (77’ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (30’ Σουάνης), Ζορμπάς, Παμλίδης (60’ Ντουαλά), Κόντος, Χιντζίδης, Ιωάννου, Νίκιτς
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ (46’ Ουρτάδο), Ρέντζας (67’ Μπανούσης), Μπόγιοβιτς, Βαρέλα (82' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών) 
ΒΟΗΘΟΙ: Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Φωτόπουλος (Αθηνών) 

 

Last modified onΤρίτη, 19 Απρίλιος 2016 00:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep