Εκθρόνιση από Παναιγιάλειο!

Ο Παναιγιάλειος έφυγε με το διπλό (2-1) από το AEL FC Αrena και γκρέμισε την ΑΕΛ από την 1η θέση!

Την έκπληξη της 20ής αγωνιστικής και μία από τις μεγαλύτερες του πρωταθλήματος της Football League έκανε ο Παναιγιάλειος στο AEL FC Arena. Η «Μαύρη Θύελλα» των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων κατάφερε να υποχρεώσει τους «βυσσινί» στη 2η φετινή εντός έδρας ήττα και να τους... εκθρονίσει για πρώτη φορά, όχι μόνο από την 1η θέση, αλλά και από την τροχιά ανόδου!

Το γκολ που σημείωσε ο Αναστασόπουλος στο 34' δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, αφού στο δεύτερο 45λεπτο οι «μελανόλευκοι» με πέναλτι του Λινάρδου και πλασέ του Σκαρτσίλα έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους σε βάρος της ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ γνώριζε από νωρίς ότι οι αντίπαλοί της στην μάχη της κορυφής δεν είχαν απώλειες και αυτό πρόσθεσε ένα βάρος παραπάνω στην αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο που δεν είχε να χάσει τίποτε. Οι «βυσσινί» είχαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν κατάφεραν να κάνουν πολλές σημαντικές ευκαιρίες, αλλά με μια κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Ουρτάδο άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Αναστασόπουλο.

Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη άνεση, δημιούργησαν πολλές φάσεις και, τόσο ο Μπόγιοβιτς, όσο και ο Μαρουκάκης είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά φάνηκαν απελπιστικά άστοχοι. Ο Παναιγιάλειος από την άλλη πλευρά κρατούσε δυνάμεις για τις αντεπιθέσεις του και τη διαφορά στο ένα γκολ, με αποτέλεσμα να μένει μέσα στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς αφού έχασαν τόσες ευκαιρίες... δέχθηκαν την ψυχρολουσία στο 73ο λεπτό, όταν ο Κοντοχρήστος έχασε τον Λινάδρο και τον έριξε στο έδαφος αρκετά πλάγια στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Από τον πάγκο μπορεί να δόθηκε η εντολή να χτυπήσει το πέναλτι ο Σκαρτσίλας, αλλά ο Λινάρδος που το είχε κερδίσει «καπάκωσε» τη μπάλα και την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ είχαν περισσότερο άγχος, έβγαλαν ενέργειες και ζήτησαν και εκείνοι πέναλτι σε σουτ του Πάτο που χτύπησε στο «κολλημένο» χέρι του Σανδραβέλη όπως φάνηκε στο τρίτο ριπλέι της τηλεόρασης του OTE TV.

Η προσπάθεια των γηπεδούχων να πάρουν τη νίκη έφερε πολλούς ανοικτούς χώρους στην άμυνα και σε μια από αυτές, ο Λινάρδος βρήκε κάθετα στην περιοχή τον Αρμάντο, εκείνος τράβηξε μαζί του τον Ξενοδόχοφ και έστρωσε στον Σκαρτσίλα που με εύκολο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον Παναιγιάλειο στο 83ο λεπτό και μαζί μια σπουδαία νίκη.

Η διαιτησία δεν έκανε σπουδαία λάθη, εκτός από τον δεύτερο βοηθό που έγραψε ιστορία αφού έδωσε οφσάιντ στον Βαρέλα που όταν του έγινε η πάσα ήταν πίσω από την σέντρα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-2
ΣΚΟΡΕΡ: 34' Αναστασόπουλος – 73' πεν. Λινάρδος, 83' Σκαρτσίλας

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας (46' Ρέντζας), Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Λαμπρόπουλος (78' Καπός), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Βαρέλα, Μπόγιοβιτς (63' Πάτο), Μαρουκάκης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Κολόκας, Σπίνουλας, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (85' Ζαχαρόπουλος), Ζουνίνιο (89' Ρέλλας), Μπουρλάκης (80' Αρμάντο), Σκαρτσίλας.

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Καραγιαννίδης (Αθηνών)

Last modified onΚυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016 20:32

1 comment

  • Dimitris_Q
    Dimitris_Q Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016 21:34 Comment Link

    Ρε παιδια τι παιχταρα ειναι αυτος ο Λιναρδος???? πως παιζει ακομη Β εθνικη??? σοβαρο εργαλειο!!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep