Με ψυχή πρωταθλήτριας

Η ΑΕΛ «καθάρισε» (2-0) το ντέρμπι με τα Τρίκαλα, ξεπέρασε τις αναταράξεις των τελευταίων αγωνιστικών και είναι, έστω προσωρινά, μόνη πρώτη.

Με δύο γκολ του Ματθαίου Μαρουκάκη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς, η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να «σπάσει» την άμυνα των Τρικάλων και να φτάσει σε μια νίκη που της δίνει πάλι απόσταση από τους διώκτες της. Η νίκη ήταν απαραίτητη για την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, ειδικά μετά τα τελευταία αποτελέσματα, που είχαν προκαλέσει τριγμούς στις τάξεις της ΠΑΕ.

Η αναμέτρηση είχε τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με την ΑΕΛ ουσιαστικά να έχει τον έλεγχο σε όλη το 90λεπτο, αλλά στο πρώτο ημίχρονο να συναντά περισσότερες δυσκολίες για να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει την εστία του Δινύση Χιώτη. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε πιο ισορροπημένο παιχνίδι μέχρι την είσοδο των Μαρουκάκη - Λαμπρόπουλου που έκαναν πιο κινητική την επίθεση της ΑΕΛ και τελικά ο πρώτος κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ και να ανέβει πάλι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. 

Στο 74ο λεπτό ο Ματθαίος Μαρουκάκης άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ μετά από κεφαλιά πάσα του Ροβίθη και έδωσε στην ΑΕΛ εκτός από το προβάδισμα και τον χώρο για καλύτερη ανάπτυξη, αφού τα Τρίκαλα πλέον βγήκαν μπροστά. Έξι λεπτά μετά (80'), μετά από ωραίο γύρισμα του Αναστασόπουλου στην περιοχή, ο Μαρουκάκης βρήκε τον χρόνο και τον χώρο για να κάνει με άνεση το σουτ και να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Πλέον η ΑΕΛ αποκτά προβάδισμα και την ηρεμία να δουλέψει αυτές τις τρεις εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και φυσικά ακόμη και με νίκη του Απόλλωνα θα μείνει στην κορυφή, αφού στο ενδιάμεσο έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο τέλος του 2015.    

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΓΚΟΛ: 74', 80' Μαρουκάκης

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (62' Λαμπρόπουλος), Μπουντόπουλος (72' Ροβίθης), Ουρτάδο, Κουτσιανικούλης (62' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Παναγόπουλος): Χιώτης, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας, Παπαπαναγιώτου (50' Ρεπετσάς), Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (73' Αρσενίεβιτς), Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς (81' Κουμπαρούλης), Γκμπαλέ.

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Εμπλιούκ, Κούλα (Ξάνθης)

Last modified onΚυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 21:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep