Έπιασε τριάδα... με νεύρο

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 1-0 της Λαμίας σε ένα αληθινό ντέρμπι που κρίθηκε στη δύναμη και την ψυχραιμία.

Η ομάδα του Βόλου έπιασε για πρώτη φορά θέση στην τριάδα των play off και για να συμβεί αυτό έπρεπε μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας να πάρει δύο κρίσιμα ντέρμπι, αρχικά με την ΑΕΛ εκτός έδρας και στη συνέχεια με την Λαμία στην έδρα της. Οι δύο αναμετρήσεις ήταν για σκληρά νεύρα και ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε τελικά πιο ψύχραιμος, αλλά έχει ένα αγώνα παραπάνω από την Ζάκυνθο που είναι πίσω του μόλις ένα βαθμό.

Σημειώνεται ότι οι «κυανόλευκοι» αγνοούν την εκτός έδρας νίκη σχεδόν έναν γύρο, αφού τελευταία επικράτησή τους ήταν την 8η αγωνιστική απέναντι στη Ζάκυνθο, την προσεχή αντίπαλό τους. Ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ αναμένεται και η εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από την αρχή της αναμέτρησης στο ΕΑΚ φάνηκε πως τα λάθη, τα δυνατά μαρκαρίσματα και το ένα γκολ θα ήταν αυτά που θα έκριναν το τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία κράτησε πιο συντηρητική στάση, αφού της αρκούσε και η ισοπαλία, ενώ την κράτησε πίσω και η πίεση των «ερυθρόλευκων» που ήθελαν μόνο τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε σωστές αντιδράσεις στην αμυντική της γραμμή, έκανε ελάχιστα λάθη μέσα στην περιοχή, αλλά τελικά το γκολ ήρθε στο 49ο λεπτό μετά από σέντρα του Ζέρη, πρώτο σουτ από τον Μπαλντοβαλίεφ που έστειλε στην άλλη πλευρά τον Μπάζιτς, αλλά χτύπησε στον Ρεπετσά και στρώθηκε στον Θέο για να σκοράρει σε άδεια εστία.

Τα νεύρα μετά το 1-0 αυξήθηκαν, όπως και τα φάουλ με τις κίτρινες κάρτες, αλλά η Λαμία είχε συνολικά πέντε τελικές προσπάθειες και μόλις μια στην εστία. Ο Ολυμπιακός Βόλου τελείωσε το ματς με περισσότερο άγχος, αφού ο Κυζιρίδης άφησε μετά από αψυχολόγητη ενέργεια την ομάδα του με δέκα παίκτες με χτύπημα στον Μπλάζιτς μετά από απόκρουση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ (84' Μακρυδημήτρης), Νικολιάς, Θέος (72' Ρόκας), Μπαλντοβαλίεφ (86' Διαμαντόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κακαράς, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Κωστόπουλος (83' Γιαννιτσάνης), Γιενγκά (68' Χαϊκάλης), Ντελέκος, Φατιόν, Α. Καμαρά (55' Πέρεζ), Νεόφυτος.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας)

Last modified onΔευτέρα, 02 Μάρτιος 2015 20:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep