Αφεντικό... ανόδου ο Λεβαδειακός

Οι Βοιωτοί άλωσαν (1-0) την έδρα της Βέροιας και απέκτησαν προβάδισμα για την επιστροφή στη Super League.

Προβάδισμα για την άνοδο στη Super League πήρε έναντι της Βέροιας ο Λεβαδειακός. Στο πρώτο μπαράζ της Super League 2 που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας την Κυριακή (08/05) παρουσία περίπου 5.000 οπαδών, οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 και έκαναν αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 3 χρόνια.

Στη ρεβάνς της προσεχούς Κυριακής (15/05) η ομάδα της Βοιωτίας θα πάρει το πρώτο εισιτήριο ανόδου ακόμα και αν παραχωρήσει ισοπαλία, καθώς το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει. Όσο για τους Κυανέρυθρους; Γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 25 ματς πρωταθλήματος και καλούνται να επικρατήσουν του Λεβαδειακού για να στείλουν έστω το ματς στην παράταση.

Η Βασίλισσα του Βορρά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ως το 10' είχε δύο καλές στιγμές με τους Πασά (4'), Μούργο (10'). Ωστόσο, ο Λεβαδειακός μετά το 20λεπτο ισορρόπησε και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Μυτίδη. Ο Κύπριος φορ απείλησε στο 36', το 38' και το 41', με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η γηπεδούχος πίεσε ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πάρει ρίσκα. Ωστόσο, οι Βοιωτοί εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνειά της στο 58'. Ο Μυτίδης με πολύ ωραία κάθετη πάσα έβγαλε στην κόντρα τον Πολέτο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ νίκησε τον Βελλίδη, βάζοντας τον Λεβαδειακό σε θέση οδηγού.

Με όπλο την εμπειρία και με τρίτο κεντρικό αμυντικό τον Λιάγκα στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός κράτησε το προβάδισμα ως το φινάλε, με τη Βέροια να μην δημιουργεί τη μεγάλη φάση που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις προϋποθέσεις να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά και να πάρουν ακόμα πιο ισχυρό προβάδισμα προβιβασμού.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1
Σκόρερ: 58' σουτ Πολέτο

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (86' Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (66' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (66' Μπλέτσας), Γιακουμάκης, Κάτσε (77' Πόζογλου), Πασάς (86' Καπνίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπαχανάκ, Βήχος, Τζημόπουλος, Μεχία, Νίλι (82' Λιάγκας), Χάμοντ (54' Συμελίδης), Πολέτο, Μυτίδης (71' Δούμτσιος), Μουτίνιο (71' Βρακάς).

Διαιτητής: Ζελέζοβ (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Βένεβ, Ντούνοβ (Βουλγαρία)

Last modified onΚυριακή, 08 Μάιος 2022 18:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep