Logo
Print this page

Ο Εργο... τέλειος αιφνιδιασμός

Εκπληκτική νίκη (1-0) του Εργοτέλη στα Πηγάδια, έστειλε την Ξάνθη... 4η στη βαθμολογία και έβαλε τους Κρητικούς στο παιχνίδι της 1ης θέσης!

Τη σπουδαιότερη νίκη μέχρι την... επόμενη πανηγύρισε ο Εργοτέλης το απόγευμα της Κυριακής (16/05) στην Ξάνθη. Η ομάδα του Ηρακλείου πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τσέλιο, επικράτησε 1-0 και έστειλε τους Ακρίτες στην 4η θέση! Έτσι, προετοιμάζεται πλέον για τον μεγάλο... τελικό στη Νεάπολη, εκεί όπου αν επικρατήσει, τότε πιθανό να κόψει και πρώτη το νήμα.

Όσο για τον ΑΟΞ; Είδε το αήττητο σερί του να σταματά στα 15 παιχνίδια και τον Μπάμπη Τεννέ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα στον πάγκο. Την τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό και εννοείται ότι άλλο αποτέλεσμα από το τρίποντο δεν θα υπάρχει, ώστε υπό προϋποθέσεις να πάρει εκείνη την 1η ή 2η θέση.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 5' ο Μικελτάτζε αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει αριστερά στον Παντελιάδη. Αυτός σούταρε, ο Κατσιμήτρος απέκρουσε ασθενώς και ο Θανάσης Παπάζογλου δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της. Ο τελευταίος είχε μία άστοχη κεφαλιά στο 8', ενώ στο 22' ένα λάθος του Πέτροβιτς λίγο έλειψε να στοιχίσει στην Ξάνθη. Ωστόσο, ο Ίτσο πρόλαβε τον Κόνραντ και απομάκρυνε.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή (52%), αλλά όχι και τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, ο Σερβιλάκης στο 45' με εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Ίτσο σε απόκρουση.

Οι Κιτρινόμαυροι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Κυκλοφόρησαν τη μπάλα, ο Τσέλιος έγινε κάτοχος αρκετά μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ «πάγωσε» τα Πηγάδια! Ο Μπάμπης Τεννές έπαιξε φουλ επίθεση, μη έχοντας άλλη επιλογή και η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 69' με την κεφαλιά του Καπνίδη στο δοκάρι.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 46' Τσέλιος
Δοκάρι: 69' Καπνίδης

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (52' Καπνίδης), Τζούρμαν (52' Σιατραβάνης), Τ. Παπάζογλου, Παντελιάδης (59' Ντίνας), Βέρκερ, Θυμιάνης (52' Δημούτσος), Έμπερτ, Τάτος, Μικελτάτζε (80' Βόλτερς), Θ. Παπάζογλου.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Πέιος, Σερβιλάκης, Μπουρσέλης, Τσέλιος (68' Κοκκίνης), Μπουτσάκης (46' Αμπντουλαχί), Μανουσάκης (79' Κωστανάσιος), Κόνραντ (61' Πατρινός).

Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Last modified onΚυριακή, 16 Μάιος 2021 16:41
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr