«Θα είναι αμείλικτη...»

Η Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια στον Πύργο.

Θέση για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Παναχαϊκής και του Πανηλειακού πήρε η πατρινή ΠΑΕ με ανακοίνωσή της. Σημείωσε ότι οι φίλοι των «κοκκινόμαυρων» έχουν αποδείξει, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ότι δεν έχουν γίνει πρωταίτιοι επεισοδίων και απαίτησε από τις αρμόδιες αρχές σωστή συνεννόηση για να μην προκύπτουν συμπεριφορές που απειλούν την υπέροχη ατμόσφαιρα. Αναλυτικά:

«Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν κατά τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα στον Πύργο, από την ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ανακοινώνονται τα εξής:

«Μετά από ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων που συνέβησαν έξω από το Δημοτικό Στάδιο του Πύργου και όχι τοποθετούμενοι εν βρασμώ, που πιθανόν θα οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα, θέλουμε να αποτυπώσουμε την άποψη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 και την αντίληψή της για το ποδόσφαιρο το οποίο θέλουμε να υπηρετούμε και δεν έχει σχέση με γνωστές συμπεριφορές που απαξίωσαν το λαοφιλέστερο άθλημα μέχρι σήμερα.

Έχουμε αναλάβει την Διοίκηση της Ιστορικής Παναχαϊκής με σκοπό να αλλάξουμε την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα, η οποία οδηγεί υγιείς φιλάθλους στο να απεχθάνονται την παρακολούθηση των αγώνων. Καταγράψαμε από την περσινή σεζόν την διάθεσή μας αυτή ανοίγοντας τις πόρτες της Αγυιάς σε γυναίκες και παιδιά. Είναι γεγονός ότι η ανταπόκριση σε αυτό το εγχείρημα ήταν πλήρως ικανοποιητική.

Οι φίλαθλοί μας οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν την ομάδα σε κάθε αγώνα, οργανωμένοι και μη, μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν γίνει πρωταίτιοι επεισοδίων. Αυτούς τους φιλάθλους οφείλουμε να τους σεβόμαστε με δεδομένη την εν γένει σωστή οπαδική τους συμπεριφορά. Σε αυτή τη προαποφασισμένη προσπάθεια της ΠΑΕ κρινόμαστε όλοι και δίνουμε δείγματα γραφής σε κάθε παιχνίδι. Πρωταρχικός μας στόχος και το έχουμε αποδείξει σε όλους τους αγώνες μας, είναι η έλλειψη βίας και η καταδίκη κάθε μορφής κακών συμπεριφορών.

Όπως έχουμε υποδεχτεί τους φιλάθλους κάθε ομάδας, πάντα σε σωστή συνεννόηση και συνεργασία με την Αστυνομία, το ίδιο απαιτούμε από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με την υποδοχή των φιλάθλων μας στους εκτός έδρας αγώνες. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 θα είναι αμείλικτη αν προκύψουν συμπεριφορές που θα απειλήσουν την υπέροχη ατμόσφαιρα, που καθολικά δημιουργούν μέσα και έξω από την Αγυιά οι φίλαθλοι και οι οπαδοί μας, οι οποίοι με τρόπο δυναμικό, αλλά πάντα όμως εντός αθλητικού πλαισίου, στηρίζουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας μας».

Last modified onΠαρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 17:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x