«Αισιόδοξος για έναρξη»

Αισιόδοξος ότι σύντομα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League, εμφανίστηκε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και εκπρόσωπος της Football League στο ΔΣ της διοργανώτριας, σχολίασε και την αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαυρονάσιου στην ΕΡΑ Σερρών:

Για την έναρξη της Football League: «Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυνεγάκης είπε ότι αυτή την εβδομάδα έχουν καταθέσει αίτημα για να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ, το ποδόσφαιρο σάλας και η Α’ γυναικών. Παρουσίασε στοιχεία, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στο αθλητισμό. Στα τεστ στη Σούπερ Λιγκ 2, που ξεπερνούν τα 500 την εβδομάδα, μονό ένα θετικό κρούσμα έχει βρεθεί. Είναι θετική κίνηση και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Το παρακολουθούμε σαν λίγκα, του έχουν υποσχεθεί, ότι θα το δουν με καλό μάτι, να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Θα γίνουν 20 μέρες προπονήσεων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μέρος μόλυνσης ο αθλητισμός.

Αν ξεκινήσουμε από τη Δευτέρα προπονήσεις, σε 20 μέρες θα έχουμε αγώνες. Μάλιστα, έχουμε πάρει έγκριση από την ΕΠΟ, ότι το δικό μας πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 30/6. Χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπάρχουν. Επιβάλλεται να μας ανοίξουν, είμαι αισιόδοξος».

Για το αν κάποιοι παράγοντες της κατηγορίας δεν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω να υπάρχει πρόεδρος που να μη θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα λόγω της αναδιάρθρωσης. Όλοι έχουν χαλάσει χρήματα, μόνο έξοδα έχουν ως τώρα, κανένα έσοδο».

Για την αναδιάρθρωση: «Δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες. Περιμένουμε διευκρινήσεις για το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν. Είναι θέμα ημερών να γίνει τοποθέτηση του υφυπουργού. Η ύπαρξη δύο επαγγελματικών κατηγοριών είναι δίκαιη εξέλιξη. Είναι λογικό να καταργηθεί η Φούτμπολ Λιγκ. Δεν μας υπολογίζει σαν κατηγορία ούτε το κράτος, ούτε κανένας. Δεν έχουμε λόγο στα πράγματα. Τα τηλεοπτικά μας όταν μοιράστηκαν, εμείς πήραμε με το ζόρι 60.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 πήραν πολύ περισσότερα».

Για το πώς θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κίνητρα και προϋποθέσεις. Εκτιμώ πως όλες οι ομάδες θα βρουν τρόπο να καλύψουν όσα προβλέπονται. Το μετοχικό κεφάλαιο των 250.000 ευρώ είναι λογικό, καθώς είναι χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα. Τα 100.000 ευρώ για την εγγυητική είναι μεγάλο ποσό για να μένει στην ΕΕΑ».

Για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα Σούπερ Λιγκ 2: «Περιμένουμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να υπογραφεί στη Βουλή. Μετά πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, οι διοργανώτριες και η ΕΠΟ για να βρούμε τον τρόπο».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επίσημα για το πόσα θα είναι αυτά, μόνο κάποιες εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Ότι, 1,5 εκατ. ευρώ θα παίρνει κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, 450.000 ευρώ για τις ομάδες Σούπερ Λιγκ 2 και 220.000 για αυτές της Φούτμπολ Λιγκ. Είναι σημαντικά έσοδα για τους παράγοντες και για να μην έχουμε τόσες προσφυγές ποδοσφαιριστών”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Συμμετέχουν ισχυρές ομάδες, ομάδες με δυναμική και ιστορία. Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για φαβορί. Δείτε και τη Σούπερ Λιγκ 2, που είναι συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Για το αν κάποιοι παίκτες θέλουν αποχωρήσουν: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός των παικτών, καθώς βλέπουν την κατάσταση. Οι ξένοι κυρίως είναι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Κάποιοι έχουν φέρει προτάσεις για να φύγουν. Προσπαθούμε να τους κρατήσουμε, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται και όχι να κάθεται».

Για το κόστος των τεστ: «Υπάρχουν λύσεις και έχουμε συζητήσει για το θέμα. Υπάρχουν προγράμματα σε περιφέρειες και δήμους για να βοηθήσουν, αλλά και τα κρατικά νοσοκομεία κάνουν καλές προσφορές στις ομάδες για τα τεστ».

Last modified onΤετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 15:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep