Koντά στον Τσαγκαλίδη ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης είναι το δεύτερο όνομα που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού Βόλου, με τις επαφές να είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Έπειτα από τις προφορικές συμφωνία με Χερμάν Ερέρα και Δημήτρη Λουφάκη, των οποίων η απόκτηση αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται για ακόμη έναν ποδοσφαιριστή, προκειμένου να ενισχύσει τα «μετόπισθεν». Πρόκειται για τον αριστερό οπισθοφύλακα, Παναγιώτη Τσαγκαλίδη ο οποίος αγωνίζεται στον Άρη. 

Ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης είναι 19 ετών (05/03/01) και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της γενέτειράς του, τον Ηρακλή Πτολεμαΐδας. Το ταλέντο του δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από τους σκάουτερ μεγάλων ΠΑΕ οι οποίες έδωσαν «μάχη» για την απόκτησή του με κερδισμένο τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Έτσι, τη σεζόν 2017-18 ο Τσαγκαλίδης αποτέλεσε μέλος της ομάδας Κ19 των Πειραιωτών, ενώ τον Ιούλιο του 2018 μεταπήδησε στην αντίστοιχη του Άρη μια και ήταν επιθυμία και του ιδίου να βρίσκεται κοντά στην πόλη καταγωγής του. Ήταν βασικός και στους «κίτρινους» την περίοδο 2018-19 στο πρωτάθλημα Κ19 της Σούπερ Λιγκ και επρόκειτο σύντομα να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα.
 
Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε λίγο πίσω. Υπέστη ρήξη χιαστού και μηνίσκου και έτσι τον Οκτώβριο του 2019 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από μερικούς μήνες και τελικά εντάχθηκε στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας του Άρη, κάνοντας ντεμπούτο στη SL1 στις 19 Ιουλίου 2020 και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το οποίο έληξε ισόπαλο 0-0. Μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Άρη πρόλαβε να κάνει και στο τρέχων πρωτάθλημα της SL1 και μάλιστα στον τελευταίο χρονικά αγώνα των «κιτρίνων», που την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκαν τον Βόλο, τον οποίο κέρδισαν με 2-0. 
 
Όσον αφορά την παρουσία του στην Κ19 του Άρη, έκανε «γεμάτη» σεζόν με 27 συμμετοχές και τέσσερα γκολ το 2018-19, ενώ λόγω του τραυματισμού του έπαιξε σε επτά αγώνες και σημείωσε ένα τέρμα το 2019-20. Φέτος, έδωσε το «παρών» σε τρία ματς και σκόραρε μία φορά. Συνολικά, με την Κ19 των «κιτρίνων» έχει 37 εμφανίσεις και πέντε γκολ. Επίσης, είναι και διεθνής με τη Εθνική ομάδα Κ18, έχοντας αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια της.
 
Την περίπτωση του παρακολουθεί στενά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευρυπίδης Τσιμπανάκος ο οποίος διατηρεί άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του Άρη, Θεόδωρο Καρυπίδη.
 
 
Last modified onΔευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 13:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep