Logo
Print this page

«Ίσως κινηθούμε για παίκτη από SL1»

Για την αδράνεια που επικρατεί στην κατηγορία εν αναμονή της έναρξης του πρωταθλήματος, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Θωμάς Μακρής. 

Το πρωτάθλημα της Football League εξακολουθεί να βρίσκεται στον... «πάγο», αναμένοντας την επιστροφή στην αγωνιστική δράση και στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Ο τεχνικός διευθυντής των «Ερυθρολεύκων», Θωμάς Μακρής μίλησε στο «ΣΠΟΡ FM Mαγνησίας 89,5» για το πως λειτουργεί η ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το μεταγραφικό πλάνο του Ιανουαρίου αλλά και το πως βλέπει ο ίδιος την επιστροφή στη δράση. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Μακρής:

«Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι ομάδες οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση των λοιμωξιολόγων. Πιστεύω, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από την επιτροπή, έτσι ώστε να ανάψει το πολυπόθητο «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι ομάδες την προετοιμασία τους. Θα πρέπει να δοθεί κάποιος χρόνος στις ομάδες να προετοιμαστούν και επιτέλους να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Είναι μία δύσκολη χρονιά. Φτάνουμε κοντά στους εννέα μήνες, όπου δεν υπάρχει επίσημο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτό κάνουμε και εμείς στον Ολυμπιακό Βόλου, με στόχο, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα να είμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη.»
 
Για το αν θεωρεί πως η επανεκκίνηση θα είναι δύσκολη:

«Θεωρώ ότι η επανεκκίνηση για τις ομάδες θα είναι πολύ δύσκολη. Εμείς, ως ομάδα, έχουμε ένα πλάνο. Φροντίζουμε να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ και θα προσπαθήσουμε να γίνει μία ομαλή προσέγγιση των ποδοσφαιριστών, όσον αφορά την επιστροφή τους στην κανονικότητα. Πιστεύω, ότι θα είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό να επιστρέψουμε, αρχικά στις προπονήσεις και στη συνέχεια να μπούμε στη μάχη του πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω, είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα για τους ποδοσφαιριστές, από τότε που έπαιξαν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι.
 
Θυμίζω, ότι οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή προπονούνται ατομικά, παίρνοντας κάθε εβδομάδα πρόγραμμα από τον γυμναστή, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας. Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οφείλουν να κάνουν αυτό που πρέπει και να τηρούν το πρόγραμμα. Δεν αφήνουμε, όμως, τίποτα στην τύχη. Όταν οι παίκτες θα επανέλθουν στις προπονήσεις, θα γίνουν οι απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις, όπως και λιπομέτρηση σε κάθε παίκτη ξεχωριστά, προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές».
 
Για το αν η αγωνιστική απραξία επηρεάζει επιπλέον και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών:

«Ο ποδοσφαιριστής είναι ένα παιδί που θέλει να αγωνίζεται συνεχώς. Φανταστείτε το ψυχολογικό κομμάτι που ζει ο παίκτης, όταν παίζει μπροστά σε άδειο γήπεδο. Πόσο Μάλιστα, όταν δεν αγωνίζεται. Σαφώς και όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτή την περίοδο. Σίγουρα, αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλον τον κόσμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα το διαφορετικό από το να περιμένουμε».
 
Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αγωνιστική απραξία:

«Ένας ποδοσφαιριστής αν μείνει 10 μέρες εκτός προπονήσεων δυσκολεύεται να επιτρέψει στην ενεργό δράση. Σκεφτείτε, ότι αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λιγκ προπονούνται ατομικά και όχι μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Όταν η ομάδα επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις, θα φροντίσουμε αυτό να γίνει με ήπιο και σωστό τρόπο, έτσι ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί. Αφού πρώτα, όπως προανέφερα, ο κάθε παίκτης θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις, για να δούμε πώς θα πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα».
 
Για το πως λειτουργεί η ΠΑΕ το διάστημα της καραντίνας:

«Στα μίτινγκ που κάνουμε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μας έχει δώσει τη γραμμή, όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να εξελισσόμαστε καθημερινά και η ομάδα να γίνεται καλύτερη σε όλους τους τομείς.
 
Αυτή τη στιγμή, πέρα των μεταγραφών, για τις οποίες δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, εκτός από το ότι μας απασχολούν δύο τρεις ποδοσφαιριστές και μάλιστα ο ένας, που είναι ξένος, μπορεί να είναι στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, έχουμε ρίξει μεγάλη βαρύτητα στο προπονητικό κέντρο.  Το διάστημα των δύο μηνών, όπου δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, καθημερινά γίνονται εργασίες και έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό η όψη του αθλητικού κέντρου. Έχουμε δημιουργήσει ένα καλαίσθητο προπονητικό κέντρο, στολίδι για την περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Πραγματικά, το ζηλεύουν πολλές ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Μάλιστα, όταν οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, θα μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο έργο, πάνω στο οποίο επένδυσε η διοίκηση.
 
Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να διαθέτει το δικό της προπονητικό κέντρο και ο ποδοσφαιριστής να το αισθάνεται ως το δεύτερο σπίτι του. Πρέπει εδώ να πω, ότι υπάρχουν μεγαλύτερες βλέψεις για το αθλητικό κέντρο, καθώς στόχος είναι κάποια στιγμή να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ομάδες για προετοιμασία. Επειδή υπάρχει μεθοδικότητα, οργάνωση και στόχος, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Γιατί βαδίζουμε με σταθερά βήματα. Δεν βιαζόμαστε. Κάθε μέρα μπαίνει ένα λιθαράκι…»
 
Για τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται:

«Από τη στιγμή που υπάρχει η δυσκολία της επανέναρξης του πρωταθλήματος, με κάποιες προσθήκες παικτών θα έχουμε περισσότερα όπλα στα χέρια μας. Στην αγορά υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ και είναι έτοιμοι, σε σχέση με τους παίκτες εκείνους που είναι ανενεργοί αυτό το διάστημα. Ίσως να αποκτήσουμε έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή, που μέχρι και σήμερα προπονείται και αγωνίζεται κανονικά. Θα είναι σημαντικό για την ομάδα.
 
Να τονίσω, πως δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μας. Τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Γνώμη μου είναι, όμως, πως μία ομάδα θα πρέπει να διαθέτει όσο το δυνατόν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, γιατί τα πρωταθλήματα τα δίνουν οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Η ομάδα που διαθέτει ένα γεμάτο «οπλοστάσιο» έχει και περισσότερες πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει. Είναι ξεκάθαρο για τον Ολυμπιακό Βόλου, πως η ομάδα θα διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της στην άνοδο. Δεν πρέπει άλλο να παραμείνει ο Ολυμπιακός σ’ αυτή την κατηγορία».
 
Για το να θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις από το ρόστερ:

«Σε πρώτη φάση επιδιώκουμε η ομάδα να έχει βάθος στο ρόστερ της. Να διαθέτει ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις και παίκτες ικανούς να καλύψουν οποιαδήποτε κενό. Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ποιότητα. Ίσως, όμως, να υπάρξει και μία αποχώρηση. Θα το συζητήσουμε όλοι μαζί, διοίκηση προπονητής, τεχνικός διευθυντής. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν κολλάει στην ομάδα μπορεί να έρθει στη θέση του κάποιος άλλος, που ενδέχεται να είναι πιο αξιόλογος και πιο έτοιμος.
 
Ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι βέβαιος, πως η ομάδα θα παρουσιαστεί δυνατή στο πρωτάθλημα. Να υπάρχει, επίσης, στο πίσω μέρος του μυαλού, ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη. Θέλουμε να είμαστε μπροστά από κάποιες εξελίξεις. Θα φροντίσουμε η ομάδα να μπει ομαλά, πρώτα στο δρόμο των προπονήσεων και στη συνέχεια στους αγώνες».
 
Last modified onΠαρασκευή, 08 Ιανουάριος 2021 12:47
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr