Ολυμπιακή Συμμαχία για τον Ολυμπιακό Βόλου

Η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (18/6) στον Ολυμπιακό Βόλου.

Κάλεσμα να αφυπνιστεί ο κόσμος και να στηρίξει την προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα χρονιά απευθύνουν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, με τα μέλη τους να δίνουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συλλόγου και να προωθούν την Ολυμπιακή Συμμαχία» για να ενισχυθούν όλες οι κινήσεις ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές ότι δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης, αλλά και ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα από δύο άτομα, τα οποία όμως θέλουν ν’ ασχοληθούν εφόσον η ομάδα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, επισημαίνοντας τη σημασία του ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ακόμη δεν γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, καθώς παραμένει θολό το τοπίο για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Εξέφρασε όμως και την αισιοδοξία ότι η ομάδα θα βρίσκεται στη δεύτερη εθνική κατηγορία, για να περάσει στη συνέχεια στο θέμα της σύσκεψης με τον Ερασιτέχνη και στην «Ολυμπιακή Συμμαχία».

«Δεν αφήσαμε ποτέ την ομάδα και είχε καθημερινότητα ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο για την επόμενη ημέρα και το ίδιο πράξαμε και τώρα. Από τη σύσκεψη βγήκαν πάρα πολλά θετικά και θέλουμε να μεγαλώσουμε τη θετική μας λειτουργία. Είμαι φύσει αισιόδοξος αν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Για την περσινή πορεία η ομάδα με τις προδιαγραφές που είχε και ξοδεύοντας 500 χιλιάδες ευρώ δεν είχε την ανάλογη πορεία. Ζητάμε τον κόσμο συγγνώμη γι’ αυτό. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συζητήσαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να βγούμε κατηγορία και πήραμε εγνωσμένης αξίας παίκτες. Δεν αφήσαμε ποτέ την ομάδα, δυστυχώς όμως και από τα λάθη τα δικά μας σε σημαντικά θέματα του ποδοσφαίρου, υπήρχαν δικαιολογημένες μουρμούρες και αποχή από το γήπεδο. Με τη συμμετοχή μας εδώ και το σημερινό συμβούλιο εκτιμούμε ότι τη νέα χρονιά παρά τις δυσκολίες θα μπορέσουμε ό,τι ελλείψεις είχαμε να τις βελτιώσουμε για να έχει ο Ολυμπιακός καλύτερο αύριο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι οι κκ Τσεκούρας, Μουρτζίνος, Μεταφτσής και Κυριακόπουλος θα συμμετέχουν πλέον ενεργά ως στελέχη της ΠΑΕ και πλαίσιο της εκστρατείας για την «Ολυμπιακή Συμμαχία» για να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι. Τόνισε πάντως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ασχοληθούν και να πάρουν το πακέτο των μετοχών δύο άτομα εκτός Βόλου και τους ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου αν είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία. Συγχρόνως σημείωσε ότι δεν ξέρει κανείς κάτι για συγχώνευση με τον ΝΠΣ Βόλος, καθώς και ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ο Ερασιτέχνης.

Ειδικά για την «Ολυμπιακή Συμμαχία» σημείωσε ότι θα δοθεί κίνητρο στους φιλάθλους να πάρουν εισιτήριο διαρκείας των 100 ευρώ που θα αντιστοιχεί σε μετοχές για να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις

«Φύλακες ονόματος, σήματος και χρωμάτων»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας σημείωσε ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη συνεχίζει και τηρεί τη δέσμευσή της ότι θα είναι φύλακας των στοιχείων του Ολυμπιακού Βόλου, και ότι στέκεται αρωγός στην πλευρά της ΠΑΕ.

«Ο Ερασιτέχνης θα βοηθήσει τη διοίκηση της ΠΑΕ αναλαμβάνοντας κάποιους τομείς, όπως της επικοινωνίας και της επαφής με τον κόσμο, για να έρθουν περισσότεροι. Θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Εμείς ζητήσαμε από την ΠΑΕ να υπάρχει οργάνωση, σειρά και καλή επικοινωνία και συνεννόηση για να μπορέσει η «Ολυμπιακή Συμμαχία» να περάσει στον κόσμο, αφού και η ΠΑΕ θα κάνει αυτά που πρέπει και αγωνιστικά για να δώσουμε στον κόσμο την ελπίδα ότι ξεκινάμε κάτι καινούργιο και να γίνει η επαναφορά της ομάδας. Περάσαμε δύσκολα. Το σήμα έπλεε στον Άναυρο και κάποιοι το πήραν και ξαναφτιάξαμε τον Ολυμπιακό Βόλου» σημείωσε.

Επίσης έκανε γνωστό πώς πρόκειται για βοήθεια και όχι για συνδιοίκηση, ενώ θα είναι ο επικεφαλής όλων των τμημάτων υποδομής αλλά και των ηλικιακών ομάδων των συλλόγων. «Πιστεύω ότι θα δείτε κάτι καινούργιο. Στο κομμάτι της οργάνωσης της υποδομής έχω βρεθεί με συνεργάτες για να αναλάβουν αυτό το έργο θα παρουσιαστεί και το οργανόγραμμα της ακαδημίας κοστολογημένο. Η ομάδα πρέπει να αγαπήσει και κάποια παιδιά από την πόλη. Υπάρχουν παιδιά και πρέπει να φέρουμε στον Ολυμπιακό 7-8 Βολιώτες» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η προίκα και το οικονομικό μέλλον

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που τόνισε ότι ευχαριστεί τον κόσμο, έστω και αν δέχθηκε κακόβουλη κριτική από μερίδα του κόσμου, έχοντας πάρει την απόφαση να αποχωρήσει μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα.

Ειπώθηκαν πολλά για κάτι μεγάλο που προσπαθούμε να χτίσουμε από την αρχή. Για την τελευταία χρονιά ο πρώτος που έχει την ευθύνη είμαι εγώ. Δεν θα γίνουν αυτά τα λάθη ξανά. Πήραμε κάποιες αποφάσεις για την πλαισίωση με στελέχη του Ερασιτέχνη για να βγάλουμε και κάποια παιδιά από τις ακαδημίες, για να έχει η ομάδα αν γίνεται και 15 ποδοσφαιριστές, αρκεί να έχουν τη διάθεση να δουλέψουν» ανέφερε ο κ. Τσιμπανάκος, για να συμπληρώσει: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας και ας δεχτήκαμε κακόβουλη κριτική. Όταν έχεις υπηρετήσει τον σύλλογο χωρίς κέρδος έχεις πίκρα, όπως μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Έδωσα μία προθεσμία και δεν εμφανίστηκε κανείς. Συνεχίζουμε και εδώ είμαστε. Στόχος είναι η ομάδα να βρει τον δρόμο της επιτέλους. Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος, να στηρίξει και εύχομαι να είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Τότε θα είναι διαφορετικά για τον κόσμο, αλλά με πλάνο, ταπεινότητα δουλειά και χαμηλούς τόνους» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι καλό είναι να γεμίζουν όλοι τον κόσμο με φιλοδοξίες αρκεί να είναι αληθινές.

Συμπλήρωσε δε ότι αν κάποια στιγμή αποχωρήσει από την ΠΑΕ, έχει ως στόχο να υπάρχει η προίκα του προπονητικού κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου και η ομάδα να μην έχει χρέη. Από την άλλη αναφέρθηκε και στη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μιλήσει με προπονητές, (Αμανατίδης, Βαζάκας, Παπαματθαιάκης και Αρναούτης τα ονόματα που έχουν ακουστεί), κάνοντας λόγο παράλληλα και για χρόνο… σύμμαχο. «Ο χρόνος είναι σύμμαχό μας αυτή τη στιγμή. Πέρυσι τέτοιο καιρό ήμαστε σε μία διαδικασία για το αν θα ασχοληθώ με την ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: magnesianews.gr

Last modified onΠέμπτη, 18 Ιούνιος 2020 22:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep