Το... χρονικό της κατηφόρας

Τα «μαύρα σύννεφα» είχαν αρχίσει να μαζεύονται στον Ολυμπιακό Βόλου ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν ως συνήθως οι ομάδες την προετοιμασία τους για το νέο πρωτάθλημα της Football League, ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται ουσιαστικά στον «αέρα». Οι Τόρης, Βαρούτσικος έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν καθώς δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος, νέος ιδιοκτήτης δεν έχει βρεθεί ακόμη, η… καρέκλα του προπονητή μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είναι άδεια, ενώ και στο ρόστερ τα πράγματα είναι δύσκολα.

Το flnews.gr επιχειρεί μια μικρή αναδρομή στις κυριότερες στιγμές (όπως αυτό τις κατέγραψε ή τις αποκάλυψε) της πορείας του Ολυμπιακού Βόλου, που από το «τρένο» της ανόδου που κυνηγούσε πλέον έχει θέμα επιβίωσης.

Αναλυτικά οι... σταθμοί της κατηφόρας:

27 Φεβρουαρίου
Τόρης: Δεν θέλουν ομάδα στην πόλη
Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης εμφανίστηκε, για μία ακόμη φορά, απογοητευμένος από τη λιγοστή παρουσία των φίλων της θεσσαλικής ομάδας στο ΕΑΚ στο ματς με τον Πιερικό, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από τη νίκη στη Λάρισα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν προχωράει καθόλου καλά και υπογράμμισε πως αν τελικά δεν πετύχει, η ομάδα δεν θα αδειοδοτηθεί και επιπλέον η διοίκηση θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

30 Μαρτίου
Κατέπεσε η εγγυητική
Δεκτό έκανε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το αίτημα της εταιρείας «GREENSCAPE ΑΕ» για κατάπτωση της εγγυητικής του Ολυμπιακού Βόλου

15 Απριλίου
Ζητούν στήριξη Τόρης, Βαρούτσικος
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την παραμονή τους στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφήνουν οι Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης. Οι δύο επικεφαλής της θεσσαλικής ΠΑΕ, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία τον περασμένο Ιούλιο, παραχώρησαν συνέντευξη στην εφημερίδα «Θεσσαλία» και τόνισαν ότι είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν μόνοι τους στις απαιτήσεις.

4 Μαΐου
Ελευθερόπουλος: Είμαστε όλοι απλήρωτοι
Δεν κρύφτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά την ήττα από τον Ηρακλή. «Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν. Η ομάδα έχει φτιάξει κάτι πολύ όμορφο, είμαστε εδώ για να φτιάξουμε κάτι ωραίο, τα παιδιά είναι απλήρωτα, όπως οι συνεργάτες μου. Όποιος θέλει να έρθει να μας βοηθήσει να χτίσουμε κάτι καλό. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν αρέσει ιδιαίτερα σε κανέναν».

14 Μαΐου
Κόκκινο στον Ολυμπιακό Βόλου
Ο Ολυμπιακός Βόλου πρωτοβάθμια δεν πήρε άδεια, τόσο για τη Super League, όσο και για τη Football League.

25 Μαΐου
Επαφές με επιχειρηματίες
Επιχειρηματίες από τον Βόλο έχουν προσεγγίσει οι Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, οι οποίοι αναζητούν ανθρώπους που θα είναι σε θέση να μπουν στη διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ και να την ενισχύσουν οικονομικά.

27 Μαΐου
Βαρούτσικος: Θα πήγαιναν στον κουβά
Ο Γιώργος Βαρούτσικος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κινδυνεύει να βρεθεί στο σημείο που είναι τώρα η Νίκη.

29 Μαΐου
Αποχή Ιντζίδη
Μετά τον Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ, στον Ολυμπιακό Βόλου προέκυψε θέμα και με τον Χρήστο Ιντζίδη. Συγκεκριμένα, ο νεαρός αμυντικός, σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr, έχει μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που έμενε, δείγμα του ότι θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους».

1 Ιουνίου
Προσφυγή Μπαλντοβαλίεφ
Στις 28 Μαΐου το flnews.gr είχε αποκαλύψει ότι ο Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, δείχνοντας αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου. Η διοίκηση έκανε προσπάθεια να τον μεταπείσει, όμως ο Σκοπιανός επιθετικός παρότι περίμενε, φαίνεται πως τελικά δεν είδε τα λόγια να γίνονται πράξεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του flnews.gr, όχι μόνο αποτελεί παρελθόν από τη θεσσαλική ομάδα, αλλά κατέθεσε και προσφυγή για να διασφαλίσει τα χρήματά του.

4 Ιουνίου
Το μαγαζί κλείνει αν...
Μόνο με βοήθεια επιχειρηματιών θα μπορέσει ο Ολυμπιακός Βόλου να ορθοποδήσει και να διεκδικήσει την επόμενη σεζόν την άνοδό του. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρούτσικος και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Τόρης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη (04/06).

10 Ιουνίου
Ανακοίνωσε το διαζύγιο
Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού Βόλου η διοίκηση επισημοποίησε το διαζύγιο με τον προπονητή, Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον συνεργάτη του, Στέλιο Βενετίδη.

11 Ιουνίου
Ένταση, αντιπαραθέσεις και αβεβαιότητα
Χωρίς ουσιαστικά να προκύψει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου

14 Ιουνίου
Ακέφαλος ο Ολυμπιακός Βόλου
Οι Τόρης και Βαρούτσικος ανακοίνωσαν την παραίτησή τους και την παραχώρηση των μετοχών στον Ερασιτέχνη

16 Ιουνίου
Προσφυγή Διαμαντόπουλου
Το κύμα προσφυγών συνεχίζεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr, την Πέμπτη (11/06) ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Διαμαντόπουλος κινήθηκε νομικά σε βάρος της ΠΑΕ

17 Ιουνίου
Ακολούθησε ο Μακρυδημήτρης
Το flnews.gr αποκάλυψε την Τρίτη (16/06) την προσφυγή του Δημήτρη Διαμαντόπουλου. Την ίδια ημέρα, όμως οι πληροφορίες του flnews.gr αναφέρουν ότι προχώρησε στην ίδια κίνηση και ο Διονύσης Μακρυδημήτρης, διεκδικώντας τα οφειλόμενα.

19 Ιουνίου
Νέα προσφυγή
Την απόφαση να κινηθεί νομικά προκειμένου να μην χάσει τα χρήματά του πήρε και ο Στάθης Ρόκας

23 Ιουνίου
Προσφυγή Νο5
Ακόμη ένας παίκτης κινήθηκε δικαστικά στον Ολυμπιακό Βόλου για τα οφειλόμενα, με τον Γιαλούση να προσθέτει το όνομά του στη σχετική λίστα

26 Ιουνίου
Τόρης: Βαδίζουμε σε διοίκηση πρωτοδικείου
Την ευχή του να εμφανιστεί κάποιος και να αναλάβει τον Ολυμπιακό Βόλου εξέφρασε ο Γιώργος Τόρης που ωστόσο δήλωσε ότι η ομάδα βαδίζει για διοίκηση Πρωτοδικείου.

27 Ιουνίου
Παράταση... ζωής
Μερικές ημέρες παράταση πήρε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων σε ΙΚΑ και εφορία από τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και όσες επιχειρήσεις μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων στην εφορία πήραν παράταση ως τις 30 Ιουλίου, ενώ για το ΙΚΑ έχουν περιθώριο να πληρώσουν ως τις 15 Ιουλίου.

30 Ιουνίου
Νέα προσφυγή στον Βόλο
Την δικαστική οδό προκειμένου να διασφαλίσει τα οφειλόμενα ακολούθησε στον Ολυμπιακό και ο Κώστας Μπάρμπας

1 Ιουλίου

Προσφυγή και ο Μαργαρίτης
Ο Γιώργος Μαργαρίτης κινήθηκε νομικά σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Νομικά και ο Κασμερίδης
Την Τετάρτη (1/7), σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr, ο Αλέξης Κασμερίδης εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του και κατατέθηκε προσφυγή, προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα που του οφείλει η θεσσαλική ομάδα.

2 Ιουλίου

Παράταση από CAS για Τικάο
Η απόφαση τους Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Βραζιλιάνου πρώην άσου του Ολυμπιακού Βόλου θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου

Προσφυγή και ο Μπιτάνγκ
Στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κινήθηκαν νομικά σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου προστέθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flnews.gr, ο Κλάρενς Μπιτάνγκ!

 

Last modified onΚυριακή, 05 Ιούλιος 2015 02:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep