«Δεν φεύγω για το οικονομικό»

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επεσήμανε πως όσα έζησε στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν εκπληκτικά

Κατηγορηματικός ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου αφήνοντας έξω με τον πλέον σαφή τρόπο το οικονομικό. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τεχνικός των Θεσσαλών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αντιμετώπιση που έτυχε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ενώ διέψευσε τα σενάρια που τον εμπλέκουν με την Καλλονή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει ξανά στη Football League: «Έχει να κάνει με τις συνθήκες. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα στον Βόλο, αλλά και η Football Leauge, με τα καλά και τα άσχημα που έχει, είναι μεγάλη εμπειρία. Όσο καλό μου έκανε στα 18 να πάω στην Προοδευτική, τόσο μεγάλη παρακαταθήκη είναι η φετινή εμπειρία για μένα και το Στέλιο Βενετίδη. Έχει ιδιαιτερότητες η κατηγορία, όπως το ότι δεν υπάρχει πολύς καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε».

Για το Fair Play: «Τα παιχνίδια της κατηγορίας έχουν σκοπιμότητα, αυτό πρέπει να το δούμε όλοι. Την πραγματική έννοια του fair play την έχουμε αναγάγει σε ντροπή για το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκαθάρισα σε αντιπάλους και διαιτητές πως δεν πρόκειται να δώσουμε τη μπάλα, μόνο αν σταματήσει το παιχνίδι ο διαιτητής. Μπορεί να ξένισε σε αρκετούς στην αρχή, όμως σεβόμαστε τον ποδοσφαιριστή. Μπορούν να γίνουν ωραίες κινήσεις στο ποδόσφαιρο. Όπως αυτό που έγινε ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο τελευταίο παιχνίδι. Τέτοια πράγματα μεγαλώνουν τις ομάδες».

Για το τι έμαθε στην Football League που δεν θα μάθαινε σε άλλη κατηγορία: «Υπάρχει η σκοπιμότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά με ταλέντο που θέλουν να μάθουν τα σωστά του ποδοσφαίρου. Είναι μια πιο σκληρή, πιο δύσκολη κατηγορία. Προσπαθείς να περάσεις τα ζητούμενα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Έμαθα να δουλεύω περισσότερο στις στατικές φάσεις και έμαθα πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν γνώριζα, οπότε έχω μια πλήρη εικόνα ποδοσφαιριστών».

Για τις στημένες φάσεις: «Παίζεται λιγότερος καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου και είναι καλή ευκαιρία για άμεση επίθεση, οπότε δίνεται μεγάλη έμφαση σ’ αυτές. Έχουν μικρότερη αθλητική παιδία οι αθλητές της κατηγορίας. Για να διασπάσεις μια κλειστή άμυνα οι τρόποι που έχεις είναι να πας σε αλλαγή πλευράς. Όταν στερούνται σε ποιότητα οι περισσότεροι αθλητές, για να πας στην αδύναμη πλευρά του αντιπάλου, χρησιμοποιείς αυτό που μπορείς».

Για το αν αυτό δείχνει αδυναμία ή απουσία ποιότητας: «Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Ένα απ’ τα σημάδια που είδαμε στο τελευταίο Μουντιάλ, είναι ότι λιγόστεψαν οι κομπίνες, γιατί έτσι αφήνεις προϋποθέσεις για αντεπίθεση. Το ποδόσφαιρο έχει πάει πλέον στην μετάβαση, στο transition. Το ποδόσφαιρο έχει τόσα πολλά κομμάτια που μπορείς να δουλέψεις, γι’ αυτό είναι τόσο υπέροχο».

Για το ότι έχει δηλώσει πως θα φύγει απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έχουμε κανονίσει με τον Στέλιο Βενετίδη ένα γεύμα για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που φεύγω. Δεν θα ήταν αυτός ο λόγος, σε οποιαδήποτε ομάδα. Πριν πάρουμε μια απόφαση για το που θα πάμε τη ζυγίζουμε πολύ καλά. Έχουμε αποφασίσει πως στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε τον πρώτο τελευταίο λόγο και πάντα κάνουμε μια κουβέντα για να δούμε αν υπάρχει ταύτιση. Στην πρώτη κουβέντα που κάναμε στον Ολυμπιακό Βόλου μας έδωσαν τα κλειδιά, ποτέ δεν μας ενόχλησαν, απήλαυσαν κι εκείνοι το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα. Το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και στα πλέι οφ που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε, οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος ήταν ακόμα δίπλα μας. Τώρα τα δεδομένα θα αλλάξουν την ομάδα, θα μπουν καινούριοι άνθρωποι, που δεν έχουμε μιλήσει. Μπορεί να συζητήσουμε μαζί τους και να τα βρούμε».

Για τα σενάρια που τον έχουν συνδέσει με την Καλλονή: «Δεν υπάρχει τίποτα με την Καλλονή. Δεν έχω δεχτεί καμία κλήση. Δεν θα έφευγα από κάπου που έχω ζήσει κάτι τόσο όμορφο, χωρίς να έχω ενημερώσει τους διοικούντες ότι έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο. Εγώ δεν μιλάω, όποιος θέλει να με βρει μπορεί να με πάρει τηλέφωνο. Αυτά δεν μου άρεσαν ούτε όταν τα έβλεπα για άλλες ομάδες και άλλα ονόματα. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Θα πάω στη σχολή και, αν υπάρξει κάτι, θα το συζητήσουμε, με προτεραιότητα την Σούπερ Λίγκ».

Για την ΑΕΚ και τον Τραϊανό Δέλλα: «Είμαστε μια φουρνιά προπονητών απ’ τις καλύτερες. Η σχολή για το UEFA Pro είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά είναι σωστά εκπαιδευμένα. Έχει συμπέσει να είμαστε προπονητές με καλό έργο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιάννης Γκούμας, ο Στάικος Βεργέτης, ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και άλλα παιδιά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ο καλύτερος, όμως, για μένα είναι ο Τραϊανός. Έχει υψηλού επιπέδου διαύγεια. Είχα πει ότι μου φαίνεται ατυχής η σύγκριση Γκατούζο με Δέλλα, που είχε ακουστεί παλιότερα. Τους έχω ζήσει και τους δύο. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σ’ αυτήν την ηλικία. Μου θυμίζει προπονητές απ’ την Ιταλία. Με πλήρη επίγνωση το λέω. Είναι μεγάλη τύχη και για τον ίδιο που είναι σε μια τεράστια ομάδα, όπως και για την ΑΕΚ που μπορεί να μεγαλώνει μαζί του».

Για τους αντιπάλους της φετινής Football League: «Εκτός από την ΑΕΚ και ο Ηρακλής έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι έργο του Παπαδόπουλο. Πρέπει να δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη επιτέλους στον Έλληνα προπονητή, γιατί το αξίζει. Το οξύμωρο είναι πως η δουλειά ενός προπονητή φαίνεται μετά από 9-10 παιχνίδια. Είναι μεγάλο μπέρδεμα για τον ποδοσφαιριστή να αλλάξει ο προπονητής νωρίτερα. Χαίρομαι για τις διοικήσεις που στηρίζουν τους προπονητές».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου. Είναι εκπληκτικό αυτό που έζησα στον Βόλο. Φεύγω μετά από 6-7 μήνες και μόνο θετικά έχω να κρατήσω. Ακόμα και γονείς στο δρόμο, που δεν στηρίζουν τον Ολυμπιακό, μας είπαν υπέροχα λόγια για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η πόλη δείχνει ότι έχει παιδεία και κουλτούρα και μπορεί να γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep