Παραιτείται ο Πολεμαρχάκης!

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Γιάννης Πολεμαρχάκης δήλωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα του Ηρακλείου.

Τα όσα ακολούθησαν της ήττας (1-0) του ΟΦΗ από τα Τρίκαλα δρομολόγησαν ραγδαίες εξελίξεις. Οι οπαδοί μετά το φινάλε αποδοκίμασαν έντονα ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία, ενώ τα άκουσε και ο Γιάννης Πολεμαρχάκης. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα θέσει τις προσεχείς ημέρες στη διάθεση των μετόχων την παραίτησή του.

Ο Πολεμαρχάκης έκανε απολογισμό της έως τώρα πορείας του, μίλησε για ψυχοφθόρο φορτίο και αναφερόμενος στα όσα έγιναν μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα υποστήριξε ότι: «συνέβησαν γεγονότα που με κάνουν να ντρέπομαι». Παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη και τόνισε πως ήταν λάθος του που δεν έφυγε το καλοκαίρι. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πριν από 1,5 χρόνο, 9 επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, αποφασίσαμε να βγάλουμε τον ΟΦΗ, από την αναξιοπιστία, που είχε περιέλθει. Να μαζέψουμε τα κομμάτια του και να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια με αυτονομία, αξιοπρέπεια και οικονομική συνέπεια, ώστε να τον επαναφέρουμε εκεί που αξίζει. Φέτος γίναμε περισσότεροι, έχοντας πάντα το ίδιο σκεπτικό. Μια ομάδα που θα έχει υγεία, θα έχει προσεκτική οικονομική διαχείριση και θα αποφύγει τα σοβαρά λάθη, από το παρελθόν, που τον έφεραν στην καταστροφή.

Προσωπικά, ανέλαβα ένα πολύ ψυχοφθόρο φορτίο, να είμαι πέρυσι δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φέτος στην θέση του προέδρου, μετά από απόφαση των μετόχων. Πέρσι, τα καταφέραμε σε μια δύσκολη κατηγορία και η ομάδα πέτυχε το στόχο. Ανέβηκε στην Β’ Εθνική. Φέτος, η χρονιά δεν πήγε καλά. Προσπαθήσαμε πολύ, ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα, αλλά δεν καταφέραμε να αποφύγουμε τα λάθη.

Μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα, όπου η ομάδα γνώρισε την ήττα στο γήπεδο μας, μετά από 5 νικηφόρα παιχνίδια, μια ήττα που πραγματικά μας κόβει τα πόδια, στην προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει για την αγωνιστική της ανάκαμψη, συνέβησαν γεγονότα, που με κάνουν να ντρέπομαι. Είδα κάποιους να βρίζουν εμένα, την διοίκηση, τους μετόχους, τους συνεργάτες μου. Να βρίζουν τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.

Ούτε επαγγελματίας παράγοντας είμαι, ούτε επαγγελματίας πρόεδρος. Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι της ομάδας, καταξιωμένοι επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, μπήκαμε στον ΟΦΗ, μόνο για να ενώσουμε, να τον βοηθήσουμε, να δώσουμε το χρόνο μας και τα χρήματα που μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε. Δεν ήρθαμε να διχάσουμε, ούτε όμως και να δεχόμαστε ύβρεις από κάποιους που θεωρούν τον ΟΦΗ τσιφλίκι τους και έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτά που συνέβησαν σε αυτόν, τα τελευταία χρόνια.

Επειδή λοιπόν αυτά είναι πολύ μακριά από εκείνα που οραματίζομαι για τον ΟΦΗ, τις επόμενες μέρες θα θέσω την παραίτηση μου, στη διάθεση των μετόχων. Η δύναμη και οι αντοχές μου, εξαντλήθηκαν. Είχα πάρει την απόφαση να αποχωρήσω από το καλοκαίρι, αλλά τελικά οι μέτοχοι μου ζήτησαν να μείνω και να ηγηθώ της προσπάθειας. Εκανα λάθος. Εύχομαι και παρακαλώ τους μετόχους, να συνεχίσουν την προσπάθεια, που έχουμε ξεκινήσει. Είναι κρίμα να μείνει στη μέση.

Δώσαμε χρόνο και πολύ χρήμα, όλοι μαζί, τον τελευταίο 1.5 χρόνο και αυτά είναι καταγεγραμμένα στα οικονομικά βιβλία της ομάδας. Μπήκαμε στον ΟΦΗ από αγάπη και μόνο. Για να δώσουμε, όχι να πάρουμε, να τον ξαναδούμε μεγάλο».

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 14:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.