«Συμμετοχή όλων στη Β' Εθνική»

«Συμμετοχή όλων στη Β' Εθνική» Πηγή φωτ.: goalpost.gr

Η Νίκη Βόλου κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του Άρθρου 13 για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Πρόταση τροποποίησης του Άρθρου 13 για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, του αθλητικού νομοσχεδίου που έχει εισέλθει στη φάση της διαβούλευσης, κατέθεσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Συγκεκριμένα, μέσω του προέδρου της Νίκου Παπακωνσταντίνου τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μίας αγωνιστικής περιόδου, όπου όλες οι ΠΑΕ θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής στη Β' Εθνική, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Αυτό, γιατί όπως αναφέρει ο Παπακωνσταντίνου, η σύνθεση του ΔΣ αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία του από ομάδες της Super League 2, άρα είναι απίθανο να περάσει μία τροποποίηση προκήρυξης προς όφελων των πολλών ομάδων της Football League.

Αναλυτικά:

15 Φεβρουαρίου 2021, 16:42 | Νικόλαος Παπακωνσταντίνου – ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκαλεί ο ιός covid-19, επειδή η υφισταμένη προκήρυξη της Super League 2 για την διεξαγωγή πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2021-22, προβλέπει την συμμετοχή 14 ομάδων και με δεδομένο ότι τα συμφέροντα των ομάδων της Super League 2 και της Football League είναι αλληλοσυγκρουόμενα, καθίσταται δύσκολη έως και αδύνατη η τροποποίηση της παραπάνω προκήρυξης, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Super League 2 την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Κατόπιν αυτών είναι ορατός ο κίνδυνος 18 ανώνυμες εταιρίες (ΠΑΕ) να σταματήσουν να υπάρχουν μετά την διεξαγωγή των φετινών πρωταθλημάτων, αφού θα έχουν υποβιβαστεί στην νέα Γ’ εθνική μέσα από μία αγωνιστική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η κατάταξη των ομάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική.

Η συνέπεια αυτών θα είναι καταστροφική ως προς τις ΠΑΕ που θα λυθούν αυτόματα. Θεωρούμε ότι η βούληση του νομοθέτη είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ΠΑΕ που υφίστανται κατά την ψήφιση του νόμου, να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στο άρθρο 13 του σχεδίου νόμου.

Κατόπιν όλων των ανώτερων προτείνουμε, να προστεθεί μεταβατική διάταξη στο σχέδιο νόμου, και ειδικά λόγω των συνθηκών που προαναφέραμε, για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 και μόνο για αυτή στο πρωτάθλημα της νέας Super League 2 που θα διεξαχθεί, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι υφιστάμενες ΠΑΕ κατά την χρονική στιγμή ψήφισης του νόμου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στην παράγραφο 13».

Πηγή: goalpost.gr

Last modified onΔευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 20:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.