VAR-εμενοι
Διδακτορικό Management και Marketing θα διδάσκει η SL2 και η Football league

«Θυμίζουμε ομάδα άλλης κατηγορίας»

Τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει αρνητικά η πανδημία το ποδόσφαιρο σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Κικίλιας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Κικίλιας, μίλησε για τις ικανότητες της διοίκησης της ομάδας του και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του, μέσα από την ακαδημαϊκή κι επαγγελματική του σταδιοδρομία και για το τί θα ήθελε να συμβουλέψει τους νέους που επιθυμούν να διαλέξουν το εργασιακό μονοπάτι της αθλητικής διοίκησης, ανέφερε:

«Ισως να μην ήταν όνειρό μου, δεδομένα, όμως, ήταν στόχος μου, πόθος μου. Μεγάλωσα με την μπάλα, όπως και οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι, έπαιζα ποδόσφαιρο μικρότερος, σταμάτησα λόγω σπουδών, διάλεξα έναν διαφορετικό δρόμο, αλλά ποτέ δε βγήκε από το μυαλό μου. Τη χρονική στιγμή που έδωσα Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υπήρχε κάποια επιλογή, όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα σπουδών, που είχε σχέση με το κομμάτι που ήθελα να ασχοληθώ, αυτό της αθλητικής διοίκησης, οπότε επέλεξα κάτι πιο γενικό, μία σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την οποία θα έπαιρνα τις βασικές αρχές που επιθυμούσα. Αποκτώντας το πρώτο μου πτυχίο, ήταν και το χρονικό σημείο που άρχισε να λειτουργεί το αντίστοιχο τμήμα Αθλητικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης, το οποίο, ωστόσο, τον καιρό εκείνο δεν είχε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Τότε, ψάχτηκα εκτός Ελλάδας, βρήκα 2-3 πανεπιστήμια που με ενδιέφεραν στην Αγγλία, έκανα τα χαρτιά μου, τις αιτήσεις μου, με δέχτηκαν και η συνέχεια, από 'κει και πέρα, πάνω-κάτω είναι γνωστή. 

Ο χώρος είναι πολύ δύσκολος, δικαιολογημένα, ίσως, πολλοί λένε πως το ποδόσφαιρο, στον διοικητικό τομέα, δεν έχει δουλειά. Εγώ αυτό που έχω να πω, σε όσους θα ήθελαν να το ακολουθήσουν, είναι πως όποιος έχει αγάπη και διάθεση γι' αυτό, μπορεί να το πετύχει. Αυτό δεν ισχύει μόνο στον κλάδο μου, αλλά για όλα τα όνειρα και τους πόθους που έχει ο καθένας. Οι συγκυρίες, οι άνθρωποι και η δουλειά καθημερινά με τον εαυτό σου, μπορούν να φέρουν την επιτυχία, χωρίς φόβο, με τόλμη για το καλύτερο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις, ως νέο μέλος της οικογένειας της Νίκης Βόλου, τόνισε:

«Στη Νίκη, βρήκα μία ομάδα που, σε επαγγελματική βάση, είχε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν τεθεί κάποιες βάσεις. Έλειπαν, βέβαια, κάποια πράγματα, αλλά με τη δουλειά που έχει γίνει, φέτος το καλοκαίρι, από μένα κι όλους μου τους συναδέλφους και συνεργάτες, έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο οργανωτικά, σε σχέση με πέρσι. 

Η σχέση μου με τη διοίκηση είναι άριστη. Αρχικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας άνθρωπος με όραμα, με ιδέες, με όρεξη, με μία ποδοσφαιρική προσέγγιση πολύ διαφορετική, σε σχέση με τα ελληνικά πρότυπα κι όλα αυτά είναι στοιχεία που μου δίνουν το χώρο να δουλεύω με άνεση και με άγχος δημιουργικό, κι όχι υπέρμετρο. Όλα αυτά μου έκαναν θετικότατη εντύπωση, από το πρώτο ραντεβού που είχα μαζί του, στις αρχές του καλοκαιριού, και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να δεχτώ τη δουλειά. Επίσης, ο κ. Βενέτης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ την ομάδα, βρίσκεται χρόνια δίπλα σε αυτήν, έχει δείξει, με την πορεία του, ότι έχει βοηθήσει και θα συνεχίσει να βοηθά έμπρακτα τη Νίκη. 

Κατά γενική ομολογία, αν λάβουμε υπόψη και την κατηγορία που παίζει η ομάδα, είμαστε στελεχωμένοι τόσο καλά που θυμίζουμε ομάδα άλλης κατηγορίας. Έχουμε δικό μας Γραφείο Τύπου, υπεύθυνο για όλα τα ψηφιακά δεδομένα, ένα τεχνικό επιτελείο που απαρτίζεται από πέντε προπονητές, 2-3 ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά και αδιάλειπτα πάνω από την ομάδα, δύο ικανότατες γυναίκες στη γραμματειακή υποστήριξη και, φυσικά, ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο και δυνατές προσωπικότητες. Στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, αδιαμφισβήτητα, βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για το πώς επηρεάζει το φαινόμενο του κορωνοϊού τις "μικρές" κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κοινωνία, δήλωσε:

«Ζούμε μία περίεργη, μία πρωτόγνωρη κατάσταση όλοι μας. Μία δύσκολη συγκυρία, η οποία φέρει προβλήματα παγκοσμίως. Όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πάρει κάποιος την ευθύνη και να πει ότι ξεκινάνε τα πρωταθλήματα. Από τη στιγμή που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλες οι ομάδες δύνανται να τηρούν, σε διάρκεια, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι πολύ δύσκολο. Πώς θα μπορέσει μία ομάδα να σταθεί οικονομικά; Ξεκινάει το πρωτάθλημα και θα πρέπει, ανά μήνα, να κάνει τουλάχιστον τέσσερα τεστ κορωνοϊού σε 25 άτομα. Μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, για όλες τις ομάδες, σε χρονική περίοδο που δε θα έχουν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια αγώνα κτλ. Η Νίκη θα μπορούσε να σταθεί, αλλά οι υπόλοιποι; Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα πολλών ομάδων, όχι μόνο της Νίκης. Αν ξεκινούσε, δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να προχωρήσει μετά τη δέυτερη-τρίτη αγωνιστική. 

Σε κοινωνικό επίπεδο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, τόσο που το ποδόσφαιρο, δεδομένα, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του, οι επιχειρηματίες χάνουν δουλειές, η υγεία αγαπημένων μας ανθρώπων, ευπαθών ομάδων, κλονίζεται, βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι μία τόσο δυσάρεστη κατάσταση, σε τόσο μεγάλη αναλογία που, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σκεφτούμε με τόσο θέρμη το αντικείμενο που απασχολούμαστε επαγγελματικά και αγαπάμε, το ποδόσφαιρο».

Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας του: 

«Αρχικά, προτρέπω τον κόσμο να παραμείνει ασφαλής, να μην αγνοεί τις οδηγίες προστασίας και να σκεφτεί συλλογικά. Δρούμε ατομικά με σύνεση, για να προστατεύσουμε το σύνολο. Από 'κει και πέρα, να πω στον κόσμο της Νίκης πως πρέπει να παραμείνει δίπλα στην ομάδα του και τη διοίκησή της που προσπαθεί πολύ, αυτή τη δύσκολη χρονιά του 2020. Εξάλλου, έχει αποδείξει διαχρονικά πως στηρίζει κι αγαπά με πάθος την ομάδα του και εγώ προσωπικά θέλω να δω τον ίδιο και περισσότερο ζήλο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». 
Last modified onΚυριακή, 15 Νοέμβριος 2020 11:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.