«Υπέρ της πρότασης Κούγια»

Ο Ρήγας Στύλλας μίλησε στο Fl News για τον κορονοϊό, τη Νίκη Βόλου, τον Στάικο Βεργέτη και την αναδιάρθρωση.

Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ρήγας Στύλλας μίλησε στο Fl News με αφορμή την αναστολή όλων των αγώνων λόγω του κορονοϊού. Μίλησε για το πώς βιώνουν στην ομάδα του τη νέα κατάσταση, μίλησε για τη θέληση της ομάδας να συνεχίσει με προπονητή τον Στάικο Βεργέτη, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Αλέξη Κούγια για την αναδιάρθρωση.

«Αυτό που θέλω να πω αρχικά είναι να έχουν όλοι οι άνθρωποι την υγεία τους. Πρώτα η υγεία και μετά το ποδόσφαιρο. Στη Νίκη Βόλου δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα, ο καθένας με τον τρόπο του. Οι παίκτες τη γυμναστική τους, εμείς δουλεύουμε το υλικό και ψάχνουμε παίκτες για τη νέα σεζόν, αν και θα κρατήσουμε τον κορμό. Ο προπονητής είναι αυτός που θα δώσει το report» είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

- Ο κ. Στάικος Βεργέτης είναι θετικός στο ενδεχόμενο της παραμονής;
«Είναι θετικός να μείνει, ναι. Θα συζητηθούν βέβαια κάποια πράγματα στη συνέχεια. Και δική μας επιθυμία είναι η παραμονή του».

- Απομένουν τρεις αγωνιστικές και η ομάδα είναι τρεις βαθμούς από τη 2η θέση που χαρίζει άνοδο...
«Για τη Νίκη Βόλου είναι θαύμα και μόνο και που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ξεκινήσαμε τελευταίοι προετοιμασία, κάναμε μόνο 12 μέρες προπονήσεων και βρισκόμαστε εδώ που είμαστε».

- Οι παίκτες της ομάδας είναι όλοι στον Βόλο;
«Οι ξένοι είναι εδώ, οι Έλληνες στις πόλεις τους. Είμαι σε καθημερινή με τους ξένους για ό,τι χρειάζονται».

- Πώς βλέπεις να κυλάει η φετινή σεζόν;
«Η αίσθησή μου είναι πως για να ξεκινήσουμε εκ νέου, θα χρειαστούμε τουλάχιστον 15 μέρες προπονήσεων. Δεν βλέπω όμως να προλαβαίνουμε βάσει χρονοδιαγράμματος».

- Ακούγεται εκ νέου έντονα το θέμα της αναδιάρθρωσης. Ποια είναι η άποψή σου;
«Συμφωνώ με την πρόταση του Αλέξη Κούγια. Νομίζω ότι βολεύει όλες τις ομάδες. Το πρώτο αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρχουν θάνατοι λόγω κορονοϊού και το ποδόσφαιρο θα έρθει στα ίσια του. Εύχομαι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, να επιστρέψει η κανονικότητα και να υπάρχει δικαιοσύνη».

Πώς είδες την ύπαρξη της Super League 2 και της Football League;
«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Η Football League έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και περισσότερο κόσμο. Να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση τη νέα σεζόν».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΓΙΑ

Θυμηθείτε ποια ήταν η πρόταση που έκανε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, για την αναδιάρθρωση:

1. Επικύρωση της βαθμολογίας όπως έχει, άλλωστε η διαφορά των 14 βαθμών του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ είναι αδύνατον να ανατραπεί, όσον φορά τον πρωταθλητή και την κατάταξη της 1ης και 2ης θέσης, όπως επίσης και η διαφορά του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ έστω και με αφαίρεση 7 βαθμών, δεδομένης και της διαφοράς ποιότητος των 2 ομάδων είναι αδύνατον να ανατραπεί από την ΑΕΚ, ώστε να ανατραπεί η διαφορά του 2ου από τον 3ο και να διαφοροποιηθεί η σειρά των ομάδων που δικαιούνται τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

2. Τα ως άνω αφορούν και τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας, αφού με δεδομένη την ευρωπαϊκή τιμωρία του Παναθηναϊκού είναι κλειδωμένες οι υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

3. Αντίστοιχα ακόμη και με τιμωρία της Ξάνθης με μείον 7 βαθμούς είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί η βαθμολογία στις 2 τελευταίες θέσεις του πίνακα, οι οποίες θέσεις όμως χωρίς τη διεξαγωγή των play out θα είναι άδικο, αφού πρόκειται για εξαιρετικές και ιστορικές ομάδες, να υποβιβαστούν αυτομάτως λόγω του Κορωνοϊού στην Super League 2 ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος.

4. Κατόπιν των ως άνω σας προτείνω, και είμαι βέβαιος ότι τελικώς θα το κάνετε δεκτό, γιατί αυτό επιβάλει η απλή ποδοσφαιρική λογική, αύξηση των ομάδων της Super League από 14 σε 16, με παραμονή Παναιτωλικού και Πανιωνίου και άνοδο του ήδη προβιβασμένου ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και της ιδιαίτερα αξιόπιστης οργανωτικά, οικονομικά αλλά και ιστορικά ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει άλλωστε σημαντική βαθμολογική διαφορά από τον 3ο της βαθμολογίας της Super League 2.

5. Όσον αφορά την Super League 2 αύξηση των ομάδων από 12 σε 16 με επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει, με υποβιβασμό των 2 ανύπαρκτων ποδοσφαιρικά, οργανωτικά και οικονομικά ΠΑΕ Απόλλων Πόντου και ΑΟ Κασσιόπη, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σοβαρός θεσμικός έλεγχος αν θα δύνανται να συνεχίσουν να υπάρχουν στον χάρτη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων λόγω οικονομικών προβλημάτων και προβλημάτων, όσον αφορά τα πρόσωπα που κατέχουν τις μετοχές τους και άνοδο από την Football Leagueτων 6 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα νόμιμα κριτήρια και την επόμενη σεζόν δεν θα υπάρχουν προβλήματα, όπως τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Super League 2 με τις ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη και Απόλλων Πόντου την τρέχουσα σεζόν.

6. Όσον αφορά την Football League και με την άνοδο στην Super League 2 των 6 πρώτων της βαθμολογίας προτείνω η διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος να γίνει με 16 ομάδες, χωρίς να υποβιβαστεί καμία από τις 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αφού άλλωστε οι τελευταίες ομάδες είναι εξαιρετικές ομάδες οργανωτικά και αυτόματη άνοδος των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής, χωρίς την οδυνηρή διαδικασία των αγώνων μπαράζ.

Last modified onΠέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 18:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep