«Μονομερής μείωση σε Παντελιάδη»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής του Θανάση Παντελιάδη κατά του Λεβαδειακού.

Η μονομερής μείωση στις δόσεις συμβολαίου του Θανάση Παντελιάδη από τον Λεβαδειακό απασχόλησε την ΠΕΕΟΔ. Ο πρώην μπακ των Βοιωτών έχει καταθέσει προσφυγή, διεκδικώντας 27.140 ευρώ, με την ΠΑΕ να ισχυρίζεται ότι τον έχει εξοφλήσει. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Αρχικά η δικηγόρος του Παντελιάδη περιόρισε τις απαιτήσεις από τις 31.892 ευρώ στις 27.140 λόγω καταβολών και ο νομικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος αφού κατέθεσε ένσταση εξοφλήσεως άλλως μερικής, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε συμψηφισμό 803 ευρώ από έξοδα σπιτιού. Ο αντίδικος δεν αναγνωρίζει πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αγώνα με την Παναχαϊκή, ενώ έλαβε επιταγή 15.000 ευρώ, η οποία σφραγίστηκε και εισπράχθηκε έναν μήνα μετά. Το υπόλοιπο ποσό των 9.000 ευρώ προκύπτει από μονομερή μείωση (20% επί του καθαρού ποσού των δόσεων) βάσει εγκυκλίου της FIFA.

Η ομάδα είχε ζημιά πέρυσι 800 χιλιάδες, δηλαδή πάνω από το 40% των εσόδων της. Με όλους τους ποδοσφαιριστές κάναμε έγγραφες συμφωνίες μείωσης. Μόνο ο Παντελιάδης και ένας ακόμα δεν δέχτηκαν. Η FIFA αφήνει περιθώριο στην επιτροπή σας να κρίνει αν η μείωση είναι μεγάλη ή μικρή». Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι και άλλοι συμπαίκτες τους δεν δέχτηκαν τη μείωση.

Η σύζυγος του Παντελιάδη που κατέθεσε ως μάρτυρας, δήλωσε άγνοια για την επιταγή, ενώ η δικηγόρος του τόνισε ότι δεν προκύπτει από τις οδηγίες της FIFA μονομερής μείωση, αλλά μείωση κατόπιν διαπραγματεύσεων. Όταν, μάλιστα, επικαλέστηκε τα έσοδα από το στοίχημα, ο Βαγιάκος είπε: «Αυτά είναι για τη νέα σεζόν. Το περσινο τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι 800 χιλιάδες και φέτος 200. Αν προσθέσουμε και τα έσοδα από το στοίχημα, πάλι 50% ζημιά έχουμε».

Last modified onΣάββατο, 10 Απρίλιος 2021 19:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep