«Ζημιά 385 χιλιάδων»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής του Βλαντιμίρ Μπάγιτς κατά του Λεβαδειακού.

Ζημιά 385 χιλιάδων ευρώ υπέστη ο Λεβαδειακός λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος τον Μάρτιο όπως ειπώθηκε στην εκδίκαση της προσφυγής του Βλαντιμίρ Μπάγιτς. Οι Βοιωτοί κατέθεσαν τις ενστάσεις τους σε ό,τι αφορά κάποια κονδύλια, ενώ η πλευρά του Σέρβου γκολκίπερ υποστήριξε πως του επιβλήθηκε πρόστιμο, γιατί ζήτησε άδεια εν μέσω... ατομικών προπονήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο νομικός της ΠΑΕ Δημήτρης Βαγιάκος έκανε λόγο για μερική αναγνώριση οφειλής. Όπως είπε, ένα πριμ συμμετοχών 15.000 ευρώ ο Μπάγιτς δεν το δικαιούται, γιατί αυτό προβλεπόταν στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ένα πρόστιμο 2.000 ευρώ έχει παρακρατηθεί προ μηνών. «Αναγνωρίζουμε οφειλές 16.229 ευρώ και υποβάλλουμε ένσταση μονομερούς μείωσης αποδοχών 20%. Το τελικό ποσό οφειλή που αναγνωρίζουμε μετά τη μείωση είναι 8.904 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων.

Η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Άννα Νικολούση δεν αναγνώρισε το πρόστιμο και για τη μείωση αποδοχών υποστήριξε ότι ο Μπάγιτς τις είχε ήδη μειώσει, αφαιρώντας μία δόση συμβολαίου τον Απρίλιο του 2019. Ο Βαγιάκος απάντησε ότι η ζημιά της ΠΑΕ ήταν άνω του 40% και τόνισε ότι τη μείωση την αποδέχτηκαν 12 ποδοσφαιριστές, όμως όχι ο Σέρβος και ένας ακόμα συμπαίκτη του.

Μάρτυρας του Λεβαδειακού κατέθεσε στη συνέχεια ότι το συμβόλαιο του Μπάγιτς προβλέπει 63.368 ευρώ και από αυτά έχει λάβει 47.039 ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι η ΠΑΕ του ζήτησε μέσω e-mail παρακράτηση 20% λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά ο 33χρονος δεν απάντησε. «Η ζημιά της ΠΑΕ είναι 385 χιλιάδες. Χάσαμε 302 χιλιάδες από το τηλεοπτικό, 20.000 από σύμβαση χορηγίας, ενώ είχαμε μείωση εσόδων από αγώνες και εισιτήρια διαρκείας», κατέθεσε.

Η Νικολούση έκανε λόγο για πρακτικό ΔΣ στις 13 Ιουλίου, οπότε αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο στον Μπάγιτς, γιατί ζήτησε άδεια να μεταβεί στην πατρίδα του στις 26 Ιουνίου, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην έγκυο γυναίκα του. Όπως είπε, η ΠΑΕ δεν απάντησε στο αίτημά του. «Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο για την απουσία του από τις προπονήσεις το διάστημα 26-28 Ιουνίου», απάντησε η μάρτυρας και δήλωσε ότι από όσα γνώριζε τότε οι ποδοσφαιριστές εκτελούσαν ατομικά προγράμματα. Σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 2.000 ευρώ, αναφέρθηκε ότι επιβλήθηκε σε όλους αυτό το ποσό μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην προσφυγή του Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου.

Last modified onΔευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 13:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep