«Συμψηφίστε και το επίδομα γέννας»

Η πληρωμής μισθών εν μέσω πανδημίας απασχόλησε την ΠΕΕΟΔ στην προσφυγή Βούγιοβιτς κατά του Λεβαδειακού.

Προσφυγές σε βάρος του Λεβαδειακού κατάθεσαν οι Βλαντιμίρ Μπάγιτς, Βούκο Βούγιοβιτς. Την Παρασκευή (02/10) εκδικάστηκε η μία εξ αυτών και αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά το θέμα της πληρωμής μισθών εν μέσω πανδημίας. Το FL News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Στην υπόθεση του Μπάγιτς ο νομικός της ΠΑΕ Δημήτρης Βαγιάκος ζήτησε και πήρε αναβολή (2/11), γιατί έχουν εντοπιστεί, όπως είπε, μεγάλες διαφορές μεταξύ των οφειλομένων και των χρημάτων που ζητά. «Ο εντολέας μου είναι απλήρωτος από τον Ιούλιο του 2019. Εσείς αν ήσασταν ένα χρόνο απλήρωτος και δεν είχατε να φάτε θα συναινούσατε;», ρώτησε ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής, αλλά η έδρα έκανε αποδεκτό το αίτημα.

Σε ό,τι αφορά στον Βούγιοβιτς, ο νεαρός τερματοφύλακας συνεχίζει να προπονείται παρά την προσφυγή του. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του: «Στο εξώδικο ζητούσε πλέον των 11 μισθών, 10.500 ευρώ. Η ΠΑΕ πλήρωσε τα οφειλόμενα, αλλά άφησε απλήρωτο ένα ποσό 2.853 ευρώ. Άφησε, δηλαδή, τους μισθούς Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου. Αμφισβητεί ότι πρέπει να καταβληθεί. Δεν μπορούν να συμψηφιστούν με τα επιδόματα που πήρε. Αν είναι έτσι, ας συμψηφίσετε και το επίδομα... γέννας».

Ο Βαγιάκος έκανε λόγο για ανωτέρα βία και επικαλέστηκε ΦΕΚ που αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα απαγορεύτηκε δεν οφείλουν να παρέχουν αποδοχές και οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν να παρέχουν εργασία. Επεσήμανε δε, ότι ο ποδοσφαιριστής πληρώθηκε τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία και είπε: «Στο διάστημα της πανδημίας έλαβε 2.400 ευρώ επιδόματα. Καλόπιστα η ΠΑΕ κατέθεσε τη διαφορά των 400 ευρώ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Όσοι έπαιρναν το επίδομα δεν εισπράττουν μισθό».

Ο Αλαφραγκής τόνισε ότι το συγκεκριμένο ΦΕΚ αναφέρεται σε διαφορετικές επιχειρήσεις, καθώς οι ποδοσφαιριστές παρείχαν εργασία, κάνοντας ατομικό. Μάρτυρας κατέθεσε πως και η ίδια ως υπάλληλος πήρε μόνο το επίδομα και όχι μισθό και επιβεβαίωσε ότι ο Βούγιοβιτς προπονείται με τους Πράσινους. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή, πάντως, υποστήριξε ότι το επίδομα αδείας του 2019 καταβλήθηκε στις... 21 Σεπτεμβρίου 2020 και μετά το εξώδικο που έστειλε.

Last modified onΔευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 13:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep