«Την ευθύνη ο προπονητής»

Την ευθύνη για την ήττα (3-0) από τη Βέροια ανέλαβε ο Δημήτρης Σπανός στον Λεβαδειακό.

Έντονα προβληματισμένος από το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε ο Λεβαδειακός στο παιχνίδι με τη Βέροια δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός. Ο τεχνικός των «πράσινων» ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα (3-0) στο παιχνίδι Κυπέλλου και είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Σάκη για τη νίκη του και εύχομαι τα καλύτερα. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη κρίση του παιχνιδιού αναφορικά με την έκταση που πήρε. Αυτό είναι και με αυτό πρέπει να πορευτούμε. Πρέπει να είμαστε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι με την έκτασή του.

Ο καιρός χάλασε λίγο το πλάνο και των δύο ομάδων. Έγινε ένα ντέρμπι στη λάσπη με δυνατές μονομαχίες, με το πρώτο 20λεπτο της Βέροιας. Ισορροπήσαμε, δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες με τον Ιωαννίδη, αλλά όταν λέγεσαι Λεβαδειακός και παίζεις Κύπελλο με μια ομάδα πιο χαμηλής κατηγορίας θα πρέπει να δείχνεις άλλα πράγματα.

Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος, γιατί δεν περίμενα αυτή την κατάσταση και βέβαια σε όλη αυτή τη διαδικασία την ευθύνη έχει μόνο ο προπονητής και κανένας άλλος. Δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό. Το 3-0 λέει ότι η ήττα ήταν μεγάλης έκτασης και σε αυτό θα παραμείνουμε».

Για τους στόχους:

«Ο Λεβαδειακός δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την άνοδο. Για να έρθει η υποτιθέμενη άνοδος θα πρέπει να υπάρχουν άλλες νοοτροπίες, άλλοι χαρακτήρες. Πίστη, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και πάθος γι' αυτό που εννοείται ότι θέλουμε. Με τέτοιο σκεπτικό δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας, τη συμπεριφορά μας. Γενικά να αλλάξουμε πράγματα».

Πώς είδε τη Βέροια:

«Αυτή η ιστορία του στυλ με έναν αντίπαλο μια κατηγορία πιο κάτω, πιο πάνω δεν μπορεί να φανεί στο γήπεδο. Είναι και οι δύο ομάδες πολύ καλές. Βάσει του αγωνιστικού χώρου αυτό εξαλείφεται πλήρως. Η Βέροια εξ αρχής ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα, την είχαμε αναλύσει. Το θέμα είναι αν εμείς κερδίσαμε κάτι από αυτό ή χάσαμε.

Παίζαμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα και το μόνο που είχαμε να κερδίσουμε ήταν αν φεύγαμε από εδώ με ένα διαφορετικό σκορ. Το πρόβλημα ανήκει σε μας και συγχαρητήρια στη Βέροια».

Αν επηρεάζει το αποτέλεσμα αυτό:

«Αυτός που κερδίζει ανεβαίνει ψυχολογικά, αυτός που χάνει απογοητεύεται και ίσως τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά όπως τα θέλουμε εμείς οι προπονητές. Η βασική ευθύνη είναι του προπονητή και αυτός συνήθως βάζει τα πράγματα στη θέση τους με οποιονδήποτε τρόπο. Εκείνος που χάνει, πέφτει. Τότε πρέπει ο προπονητής να βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep