Παίζει και... απολογείται

Μία αγωνιστική στον Νίκο Κουσκουνά, αλλά και απολογία με κατηγορητήριο αποκλεισμού έως και πέντε αγώνων.

Τις κάρτες της 22ης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Football League την Τετάρτη (20/03), αλλά στο ποινολόγιο αναφέρεται ότι ο Νίκος Κουσκουνάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική αποκλεισμό. Ωστόσο, ο επιθετικός του ΑΟΧ Κισσαμικού κλήθηκε σε απολογία για τις 3 Απριλίου και κινδυνεύει ακόμα και με «καμπάνα» πέντε αγωνιστικών. Προηγουμένως, βέβαια, θα είναι διαθέσιμος τουλάχιστον για τα παιχνίδια με Παναχαϊκή (27/03) και Απόλλωνα Λάρισας (31/03).

Ο Κουσκουνάς είχε επιτεθεί στον διαιτητή Δραγάτη (Αν. Αττικής), ο οποίος στο φύλλο αγώνα έγραψε τα πάντα αν κρίνει κανείς από την κλήση σε απολογία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 10 παρ. 1δ και ε τα οποία προβλέπουν αγωνιστικό αποκλεισμό έως και πέντε αγωνιστικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 παρ. 1δ:
δ. Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα ευρώ (250) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους εξής λόγους:
I. Υβριστική συμπεριφορά -έργω ή λόγω- προς τους διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό του αγώνα.
II. Βλασφημία των Θείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 παρ. 1ε:
ε) Ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά των διαιτητή, βοηθών διαιτητών, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρού του αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο.

Η κλήση σε απολογία:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

Την Τετάρτη 3/4/2019 και ώρα 15.00 τον ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 παρ. 1δ και ε, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και 15 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας με ΠΑΕ Α.Ο ΚΑΣΣΙΟΠΗ,16/3/2019)».

Last modified onΠέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 00:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x