FOOTBALL LEAGUE LIVE


Τετ, Μαϊ 2019 19:00

Εγένετο ΠΑΕ ΑΟ Χανιά - Κισσαμικός

Πηγή φωτ.: athlitiko.gr Πηγή φωτ.: athlitiko.gr

Παράγοντες του Κισσαμικού και του ΑΟ Χανιά παρουσίασαν στο κοινό τη συνένωση των δυνάμεών τους.

Και το όνομα αυτής ΠΑΕ ΑΟ Χανιά - Κισσαμικός. Η παραπάνω θα είναι η εκπρόσωπος των Χανίων στη Football League όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (23/08) από παράγοντες της ΠΑΕ Κισσαμικός και του Ερασιτέχνη ΑΟ Χανιά στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Το σήμα παραμένει το δελφίνι, ενώ τονίστηκε ότι άλλη επιλογή δεν υπήρχε, αφού λόγω των χρεών του ΑΟΧ (1 εκατ. ευρώ) ο τελευταίος δεν μπορεί να ιδρύσει ΠΑΕ για μία δεκαετία. Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία συνεχίζουν στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο Αντώνης Ροκάκης είπε:

«Τα σήματα, τα χρώματα, οι ονομασίες των Ερασιτεχνών σωματείων δεν χάνονται, ούτε αλλάζουν, ούτε παύουν. Ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά θα συνεχίσει να έχει το σήμα του, τα χρώματά του. Το ίδιο και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός, με ακριβώς το ίδιο πλαίσιο», επισήμανε στον πρόλογο της τοποθέτησής του ο Αντ. Ροκάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Τα νομικά δεδομένα είναι αυτά που μπορούμε να αφουγκραστούμε κι έτσι να προχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τι θέλουμε. Υπάρχει τι μπορούμε...

Καλώς ή κακώς, θεωρώ ότι από την οικογένεια του Α.Ο. Χανιά θα πρέπει να το καταλαβαίνετε αυτό γιατί πρόσφατα εξάλλου υπάρχουν... θύματα. Θύματα που έχουν προσημειωθεί τα σπίτια τους, άνθρωποι που έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί τους και ήταν στο παρελθόν στην ΠΑΕ. Αυτά τα λάθη εμείς δεν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, έχουν αλλάξει. Βγήκε ο Κοντονής και έβγαλε τη νομοθεσία η οποία μέχρι πρότινος, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Αρης, ο Ηρακλής έπεφταν κατευθείαν από την Α’ στη Γ’ Εθνική και "καθάριζαν" και ανέβαιναν ξανά είτε μέσω ενός άλλου ερασιτεχνικού σωματείου είτε αναγεννιόντουσαν από τις στάχτες τους κτλ. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό.

Ανακοινώνουμε ότι από σήμερα μετά από αυτή τη συμφωνία που έχουμε κάνει, είμαστε ένα. Είμαστε μία οικογένεια, η ΠΑΕ Κισσαμικός, ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός. Θεωρώ ότι είμαστε ένα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ούτε τα σήματα. Ευτυχώς τα χρώματα είναι τα ίδια και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Καλώς ή κακώς όμως έπρεπε να κάτσουμε κάτω με τον Ερασιτέχνη ΑΟΧ, εφόσον υπήρχε η θέληση και η βούληση και να βρούμε ποια είναι η φόρμουλα, το πλαίσιο όπου αύριο το πρωί -γιατί οι μέρες περνούσαν χωρίς επιστροφή- θα μπορέσουμε να τρέξουμε βάσει των παραπάνω την ομάδα.

Όλες αυτές τις μέρες έγιναν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με νομικούς, οικονομολόγους κτλ. για να μπορέσουμε να δούμε πάνω σε ποιο όνομα, με ποιο σήμα και με ποια χρώματα θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο "μεθαύριο" θα το βρούμε μπροστά μας εμείς και ο χανιώτικος φίλαθλος κόσμος. Στήνουμε και προχωράμε μία καινούργια προσπάθεια, μία προσπάθεια που θα μας βρει όλους πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς, αλλά και όλους τους υγιείς που αγαπάνε το χανιώτικο ποδόσφαιρο για να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενωθούμε και να πάμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας, είναι κοινός στόχος.

Ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά θα συνεχίσει το έργο του. Θα αναπτυχθούν Ακαδημίες, θα συνεχίσει η γυναικεία ομάδα, όλες οι δραστηριότητες θα αναβαθμιστούν. Βέβαια δεν γίνονται όλα σε μια μέρα... Θα προχωρήσουμε σε επιθετική πολιτική όσον αφορά το μάρκετινγκ στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Το ίδιο και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός. Η ΠΑΕ θα έχει ως διακριτικό τίτλο το όνομα και των δύο σωματείων. Θα είναι ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός (σημ. σε αυτό το σημείο υπήρξαν τα πρώτα χειροκροτήματα). Χωρίς να έχουμε επιλογή, το σήμα θα είναι το δελφίνι και δεν είναι γιατί μας "αρέσει" το δελφίνι, το βρήκαμε κι εμείς! Σας υπόσχομαι από την πλευρά μου ότι και το σήμα του Α.Ο. Χανιά θα μπει σ’ ένα σημείο της εμφάνισης. Θα παίζονται οι ύμνοι και των δύο ομάδων. Πάμε να ενώσουμε τον Χανιώτη φίλαθλο, προχωρώντας μαζί για να πάει μπροστά το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Για όσους δεν με ξέρουν, είμαι από το Καστέλι, από την Κίσσαμο, αλλά ζω 20 χρόνια στα Χανιά. Το ίδιο αγαπώ το Καστέλι, το ίδιο τα Χανιά. Είμαι Χανιώτης, είμαι παρών και θα είμαι παρών. Εμείς μαζί, Ερασιτέχνης ΑΟΧ και Κισσαμικός θα πάμε ν’ αλλάξουμε τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Ελλάδας! Θέλει υπομονή απ’ όλους, δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Δεν είναι απλό. Είναι ένα εγχείρημα που πρωτοπορεί στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας και το επιχειρούμε γιατί θέλουμε να δούμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο να πηγαίνει μπροστά. Το επιχειρούμε γιατί εμένα δεν μ’ αρέσει ούτε να κρύβομαι, ούτε να μασάω τα λόγια μου.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διέπεται από κανονισμούς. Η Α’ και Β’ Εθνική αποτελούνται από ΠΑΕ. Η ΠΑΕ πρέπει να έχει έσοδα για να μπορεί να καλύψει τα έξοδα, να είναι βιώσιμη. Εδώ πάμε να κάνουμε η ισχύς εν τη ενώσει. Τίποτε άλλο. Δεν μας ενδιαφέρουν τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν θ’ ασχοληθούμε με τον Πλατανιά, τι κάνει ο Πλατανιάς και τι δεν κάνει. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα προχωράμε, είτε έχει να κάνει με τους Blue Boys, είτε με οτιδήποτε. Εμείς θα προτάξουμε το συμφέρον του χανιώτικου ποδοσφαίρου και θα προχωράμε... Θέλει υπομονή. Στην πορεία θα κάνουμε και λάθη, δεν είμαστε αλάνθαστοι.

Στον Κισσαμικό ξεκινήσαμε το 2010 από το Α τοπικό στο... Καστελάκι και το 2015 ήμασταν στη Β’ Εθνική. Εχουμε δώσει κάποια διαπιστευτήρια... Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, δεν έχουμε παίξει ποτέ ένα ευρώ στοίχημα. Κανείς από τη διοίκησή μου. Δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο ούτε ευελπιστούμε να ζήσουμε από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το επάγγελμά μας το ποδόσφαιρο. Ολοι μας σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί και πάμε στη δουλειά μας μέχρι αργά το βράδυ. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αγαπάμε τα Χανιά και την Κρήτη και γι’ αυτό έχουμε το σλόγκαν σύλλογος περήφανος Κρητικός. Πάμε να κάνουμε κάτι υγιές. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Προσωπικά, όσον αφορά παλιούς παράγοντες του Α.Ο. Χανιά, που λέγονται πολλά, πατάω delete και restart.

Σας χρειαζόμαστε όλους. Και αυτούς που λένε ότι έχουμε κάνει λάθη. Εμένα δεν με ενοχλεί, δεν με πειράζει. Δεν θέλουμε να μας πειράξουν γιατί θα μας βρουν μπροστά τους όποιος το επιχειρήσει. Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας για όλο τον κόσμο. Ας έχει κάνει κάποιος τα λάθη του ή κάτι που να μην του βγήκε. Εμείς είμαστε εδώ... Ξεκινάμε μια καινούργια και μια υγιή προσπάθεια, με σωστές βάσεις, σε ένα καθαρό ΑΦΜ, σε μία καθαρή ΠΑΕ και πάμε με ένα καινούργιο brand name και ένα καινούργιο concept να προχωρήσουμε μπροστά. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Το μέλλον αλλάζει. Για το παρελθόν μπορούμε να το αναλύουμε, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, το μέλλον είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε κι εμείς είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε».

«Εγκλωβισμένος ο ΑΟ Χανιά»

Ο νομικός του Κισσαμικού, Άρη Λυχναράς εξήγησε, γιατί ο ΑΟΧ δεν μπορεί να ιδρύσει ΠΑΕ και έκανε λόγο για χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Ο κ. Βασιλειάδης δημιούργησε το άρθρο 10 το οποίο λέει τα εξής και μας αφορά τώρα συγκεκριμένα. Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιαδήποτε λόγο Α.Ε. -που εν προκειμένω είναι η ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά- υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού -όπως ισχύει μ’ εμάς- είτε λόγω αναδιάρθρωσης -δεν μας αφορά- είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα Α.Ε. από τον Ερασιτέχνη ή σε περίπτωση συγχώνευσης ή που θα προέλθει ή παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή Α.Ε. διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες τις εν γένει υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτο.

Αρα δηλαδή ο Ερασιτέχνης εάν σήμερα πει (ο Ερασιτέχνης ΑΟΧ) κάνω νέα ΠΑΕ ή π.χ. συγχωνεύεται με άλλη ΠΑΕ ή συγχωνεύομαι με άλλον Ερασιτέχνη που έχει ΠΑΕ, τότε διαδέχεται τα χρέη. Με αυτό το νόμο, δεν μπορεί πλέον για 10 χρόνια, εφόσον υπάρχουν τα χρέη να προχωρήσει και να κάνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αρα, ο Α.Ο. Χανιά είναι εγκλωβισμένος να μην μπορεί να έχει ΠΑΕ».

Προηγουμένως ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΧ, Ανδρέας Φυντικάκης τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την αγαπημένη μας ομάδα και το μέλλον της. Μαζευτήκαμε και θα σας ενημερώσουμε για τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον της ομάδας του Α.Ο. Χανιά. Αφού διαπιστώσαμε ότι η ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά υποβιβάστηκε, μάθαμε ότι για 10 χρόνια δεν μπορεί να έχει επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου εάν πρώτα δεν ξεχρεώσει τα χρέη της ΠΑΕ. Ολοι ξέρουμε ότι είναι υπέρογκα.

Στη συνέχεια δεχτήκαμε την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Κισσαμικός, του κ. Αντώνη Ροκάκη για σύμπραξη και συνεργασία. Κάναμε Διοικητικό Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανιά και κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην παράγοντα της ΠΑΕ και χρηματοδότη του Ερασιτέχνη μας, κ. Μιχάλη Τζουγκαράκη αποφασίσαμε πως είναι προς όφελός μας να προχωρήσουμε μαζί με το σύλλογο του Κισσαμικού».

Πηγή: athlitiko.gr

Last modified onΠέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 00:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x