Logo
Print this page

«Δύο μήνες μια απόφαση...»

Οι ομοιότητες των προσφυγών Ζακουανί, Τουράμ, το καταστατικό της Football League και το αίτημα στην ΠΕΕΟΔ να ανατεθεί η υπόθεση του Βραζιλιάνου επιθετικού σε εκπρόσωπο της λίγκας.

Στη διοργανώτρια αρχή κοινοποίησε την προσφυγή του ο πρώην επιθετικός της Κέρκυρας, Ροτζέριο Τουράμ με την οποία, όπως σας ενημέρωσε το FL News, διεκδικεί 193 χιλιάδες ευρώ. Στη λίγκα κοινοποίησε εξώδικο στις 12 Απριλίου και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα Χουσεΐν Ζακουανί, όμως εδώ και δύο μήνες η ΠΕΕΟΔ απόφαση δεν έχει εκδώσει.

Η καθυστέρηση αυτή, μάλιστα, επισημάνθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο του ΠΣΑΠ, Μανώλη Αλαφραγκή στη συνεδρίαση της Επιτροπής τη Δευτέρα (01/07). Ζήτησε, λοιπόν, να ανατεθεί η υπόθεση Τουράμ στον εκπρόσωπο της Football League και προκάλεσε εκνευρισμό στον δεύτερο όταν ανέγνωσε τα επίμαχα άρθρα του καταστατικού της Ένωσης...

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε τη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Επειδή και εδώ έχουμε κοινοποιήσεις στη Football League και η προσφυγή είναι για 200 χιλιάδες, θα θέλαμε αν υπάρχει η δυνατότητα να ανατεθεί η υπόθεση σε εκπρόσωπο της Ένωσης», είπε αρχικά ο Αλαφραγκής και υπενθύμισε τα σχετικά άρθρα του καταστατικού: «Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.4 σκοπός της είναι η εκπροσώπηση των μελών της στις σχέσεις τους με την ΕΠΟ ή τρίτους και σύμφωνα με την παράγραφο 10: «η ρύθμιση των οικονομικών σχέσεων και η συμμετοχή στην επιτροπή επίλυσης σε πρώτο βαθμό των οικονομικών διαφορών».

Ο εκπρόσωπος της Football League βρίσκεται εδώ με την παράγραφο 10 και η Football League εκπροσωπεί τις ΠΑΕ με την παράγραφο 4. Στο άρθρο 3 παρ.3 αναφέρεται: «Στα καταστατικά των ΠΑΕ περιλαμβάνεται υποχρεωτικά όρος για την ανεπιφύλακτη αποδοχή του παρόντος καταστατικού». Όλες οι κοινοποιήσεις είναι νόμιμες σύμφωνα με το άρθρο 19 στον νόμιμο καταστατικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ.

Εδώ και δύο μήνες δεν έχει βγει απόφαση για τον Ζακουανί. Ο εκπρόσωπος της Football League ή εκπροσωπεί τις ΠΑΕ και ελέγχει την τήρηση και την κάθε επίδοση στην Ένωση που είναι νόμιμη ή αν δεν ξέρει το καταστατικό να φύγει από την επιτροπή, γιατί δεν εκπροσωπεί τίποτα. Γι' αυτό παρακαλούμε να είναι εισηγητής».

Ο εκπρόσωπος της Football League, Γιάννης Ξυλαρδιστός εκνευρίστηκε και ρωτούσε τι σχέση έχει η εκπροσώπηση των ΠΑΕ, ενώ και ο πρόεδρος της ΠΕΕΟΔ, συνταξιούχος δικαστικός Βασίλης Ανδρόνικος έλεγε: «Τα έχουμε συζητήσει αυτά. Φέρτε τον μάρτυρα, διαφορετικά θα την κλείσω την υπόθεση».

Ο Αλαφραγκής, πάντως, συνέχισε: «Τιμώντας τον συνάδελφο και δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα εκπληρώσει το καθήκον αληθείας του, ζητώ να είναι εισηγητής. Δεν μπορεί να γνωρίζει το άρθρο 2 παρ.10 και να μην γνωρίζει το άρθρο 2 παρ.4. Δεν έχει βγει εδώ και δύο μήνες απόφαση για μία επίδοση που έχει γίνει στη λίγκα και δεν θέλω να το ζήσω ξανά, δηλαδή να αργήσει ή να απορριφθεί».

Ο Ξυλαρδιστός ρωτούσε επίμονα τον Αλαφραγκή τι εννοούσε όταν έλεγε «αλλιώς να φύγει από την επιτροπή» και είπε: «Βγάλατε το συμπέρασμα ότι η απόφαση δεν έχει βγει, γιατί η επίδοση έγινε στη λίγκα; Προκαταλαμβάνετε χωρίς να ξέρετε την απόφαση της προηγούμενης». «Θέλω σε 10 ημέρες να βγει η απόφαση», απάντησε ο Αλαφραγκής.

Μάρτυρας στη συνέχεια κατέθεσε ότι στον Ροτζέριο Τουράμ οφείλεται το ποσό των 193.000 ευρώ.

Last modified onΤρίτη, 02 Ιούλιος 2019 14:14
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr