«Κέρκυρα με βάθος»

Ο Δημήτρης Σπανός τόνισε ότι στόχος της Κέρκυρας είναι να αμφισβητήσει την τόσο μεγάλη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το πάθος των παικτών του στη Σπάρτη έμεινε ο Δημήτρης Σπανός και τόνισε ότι αποδείχτηκε πως υπάρχει βάθος, αφού όσοι έπαιξαν κάλυψαν επάξια τα κενά των Ιωάννου, Ζορμπά, Σιατραβάνη. Μετά τη νίκη (2-0) της Κέρκυρας μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Λάκωνες και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αμφισβητήσουν τη μεγάλη διαφορά από την 1η θέση. Αναλυτικά:

«Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να κάνουμε μία ομάδα, της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η δύναμη, το πάθος, η θέληση να διακριθεί. Νέα παιδιά με φιλοδοξίες. Έπρεπε να βάλουμε περισσότερη ενέργεια, να σκεφτούμε πιο καλά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε μία - κατά γενική ομολογία - δύσκολη έδρα. Η Σπάρτη δέχεται δύσκολα γκολ, κρατά πολλές φορές το μηδέν και είναι από τις ομάδες που αδικείται από τη βαθμολογία.

Το κάναμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί στην άμυνα αν εξαιρέσουμε μία απόκρουση του Κουτζαβασίλη στο 1-0 που μας έδωσε ώθηση για να βάλουμε δεύτερο και να τελειώνουμε, γενικά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα.

Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή, δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες και είμαι ευχαριστημένος από το πάθος, τη θέληση, τη δίψα για διάκριση που έδειξαν τα παιδιά μου. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι με τρεις πολύ σημαντικές απουσίες του Ιωάννου, του Ζορμπά και του Σιατραβάνη, τα παιδιά που έπαιξαν αντεπεξήλθαν πλήρως. Έδειξαν ότι η ομάδα έχει ρόστερ, βάθος και με λίγα πράγματα θα γίνουμε εξαιρετικοί σαν ομάδα στο υπόλοιπο μισό.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Σπάρτης, στον προπονητή για τη σοβαρότητα και το πάθος. Εμείς πάμε στο επόμενο με τον Αιγινιακό που είναι δύσκολο και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως και σήμερα».

Πώς νιώσατε που οι αντίπαλοι σας χειροκρότησαν στην αρχή και στο τέλος;

«Είναι τιμή να νιώθουν οι φίλαθλοι αντίπαλης ομάδας ότι ο αντίπαλος προπονητής δουλεύει με τιμιότητα και σοβαρότητα. Όσα χρόνια ζω από αυτή τη δουλειά. Έτσι πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και έτσι τα μεγαλώνω εγώ, έχοντας στο μυαλό τους ιδανικά, ήθη και σωστή ηθική. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω και έτσι θέλω να τελειώσω. Είτε βόλεψε το περσινό παιχνίδι τη Σπάρτη, είτε όχι εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, είμαι καθαρός μέσα μου και θα συνεχίσω να την έχω».

Στόχος της Κέρκυρας;

«Από την αρχή είναι η Super League. Η Κέρκυρα χωρίς τη Super League δεν πρέπει να υπάρχει. Έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Νομίζω, όμως ότι μέρα με τη μέρα θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τη διαφορά και να φτάσουμε σε θέση βολής. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε την τόσο μεγάλη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία. Αυτό, όμως δεν μπορεί να γίνει με τα λόγια, αλλά με τα έργα και δίχνοντάς το μέσα στο γήπεδο».

Ο Δημήτρης Σανδραβέλης ανέφερε:

«Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μας είχε πει ο προπονητής μας ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο, μας το τόνιζε κάθε μέρα. Η Σπάρτη έχει νέα παιδιά που έχουν δυνατότητες να παίξουν στο μέλλον σε καλές ομάδες. Αντεπεξήλθαμε στο πλάνο μας, ήμασταν σοβαροί και δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα από κάποιες περιπτώσεις που υστερήσαμε εμείς ατομικά. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Σπάρτη και να υλοποιήσει τον στόχο της».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 21 Ιανουάριος 2019 13:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep