Οι διεκδικήσεις Επστάιν, Μυτίδη

Γιατί ο Ντένις Επστάιν κατέθεσε νέα προσφυγή κατά της Κέρκυρας και τι υποστήριξε η ΠΑΕ.

Η καθυστέρηση της 3ης δόσης ύψους 10.000 ευρώ οδήγησε τον Ντένις Επστάιν να καταθέσει νέα προσφυγή κατά της Κέρκυρας. Ο Γερμανός μέσος είχε μειώσει τις απαιτήσεις του από τις 62.000 στις 40 χιλιάδες ευρώ, αλλά επανήλθε και διεκδικεί επιπλέον 10.000, όπως ειπώθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης τη Δευτέρα (17/09). Το FL News έδωσε το «παρών» στην ΕΠΟ και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο νομικός της Κέρκυρας, Αργύρης Λίβας κατέθεσε ένστασης εξόφλησης και καταχρηστικότητας, κάνοντας λόγο για ποινική ρήτρα 10.000 ευρώ βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού. Όπως ανέφερε, η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν να λάβει ο Επστάιν 20.000 μετρητά από την ΠΑΕ, που έχουν καταβληθεί στην ώρα τους και 20.000 από εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις 15/6 και 15/7.

«Τη δόση του Ιουνίου η Super League την εισέπραξε στις 18/6 και 20 Ιουνίου έβαλε τα χρήματα», ανέφερε ο Λίβας και συνέχισε: «Η προσφυγή έγινε για τη δόση της 15ης Ιουλίου. Καταβλήθηκε από τη Forthnet στις 21 Αυγούστου και την επομένη η Super League έβαλε τα χρήματα. Εμείς δεν είχαμε καμία υποχρέωση να πληρώσουμε τον ποδοσφαιριστή παρά μόνο θα έπαιρνε τις 20.000 μέσω εκχώρησης».

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής υποστήριξε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ρήτρα. «Η συμφωνία ήταν να χαρίσει δεδουλευμένα με την προϋπόθεση η Κέρκυρα να πληρώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η ΠΑΕ ανέλαβε τον κίνδυνο της καθυστέρησης πληρωμής από τη λίγκα και το συμφωνητικό προβλέπει ότι ο ποδοσφαιριστής αν καθυστερήσει έστω μία ημέρα η καταβολή, θα δικαιούται να διεκδικήσει επιπλέον 10 χιλιάδες. Παραιτήθηκε από 22.000 υπό αίρεση. Αν απορρίψετε το αίτημά του, τότε ο εργαζόμενος δεν θα μας έχει πια εμπιστοσύνη και εμείς δεν θα τον ωθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Λίβας επανέλαβε ότι: «Προκύπτει από τους λογαριαμούς πότε πληρώθηκαν οι δόσεις από τον τηλεοπτικό φορέα. 20.000 θα έδινε η ΠΑΕ και 20.000 η Super League από τις δόσεις που θα εισπράξει από τη NOVA. Τα 10.000 ευρώ είναι η αιτία καθυστέρησης της δεύτερης δόσης από τη Super League. Όταν αυτές πληρώθηκαν ο ποδοσφαιριστής είδε 10+10 χιλιάδες στον λογαριασμό του. Το συμφωνητικό δεν λέει πότε θα έμπαιναν».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Επστάιν σημείωσε σχετικά με την ένσταση εξόφλησης ότι το ποσό των 10.000 ευρώ γεννήθηκε από την καθυστέρηση πληρωμής και ανέφερε ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό επαναφέρει το κονδύλι αυτό αν καθυστερήσει μία δόση. Επεσήμανε παράλληλα ότι υπολοείπονται δύο δόσεις, στις 30/9 και 30/10. «Είναι καταχρηστικό που μείωσε τις απαιτήσεις του με μία γυναίκα και τρία παιδιά στη Γερμανία και που δεν άσκησε προσφυγή όταν άργησε η πρώτη δόση;», αναρωτήθηκε.

Ο Γερμανός μέσος που έδωσε το «παρών» κατέθεσε ότι οι δύο πρώτες δόσεις του καταβλήθηκαν καθυστερημένα και κινήθηκε νομικά όταν αυτό συνέβη και στην τρίτη. «Είχαμε καλή σχέση με την ομάδα. Το συμφωνητικό προβλέπει ότι αν με καθυστερούσαν θα έπαιρνα επιπλέον 10.000. Αυτά είναι δεδουλευμένα, δεν είναι ποινική ρήτρα».

Ο Λίβας από την πλευρά του συμπλήρωσε: «Αν δεν κάναμε συμφωνία και του είχαν επιδικαστεί 62.000 ευρώ, τώρα δεν θα είχε εισπράξει ούτε μισό ευρώ. Έχει πάρει ήδη 30.000. Επ' ωφελεία του έγινε αυτή η συμφωνία».

Αρκετά σύντομη ήταν η εκδίκαση της προσφυγής του Νέστορα Μυτίδη. Σε αυτή μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Κύπριος πρώην ποδοσφαιριστής των Φαιάκων έχει πάρει 4.000 ευρώ και διεκδικεί 26.000. Η ΠΑΕ σε αυτή την υπόθεση δεν παραστάθηκε.

Last modified onΤρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 02:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep