«Αρκετές ομάδες για την άνοδο»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για την Κέρκυρα, αλλά και το νέο πρωτάθλημα της Football League.

Πιο ανταγωνιστικό και χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Football League, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό. Ο έμπειρος τεχνικός πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο με τον Άρη και φέτος έχει τον ίδιο στόχο με την Κέρκυρα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Match», αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα, την Παναχαϊκή, αλλά και τον Παναιγιάλειο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σπανού:

Με τον Άρη ανεβήκατε στην μεγάλη κατηγορία, όμως μαζί δεν συνεχίσατε. Είναι κάτι που σας στενοχώρησε;

«Κοιτάξτε, αυτά έχει ο επαγγελματικός αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο. Δεν νιώθω καμία πικρία και στενοχώρια, με τον Άρη είχα μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά, πετύχαμε στο στόχο μας και χωρίσαμε σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα. Εντάξει, είναι δεδομένο για ένα προπονητή να θέλει να δουλέψει στην κορυφαία κατηγορία και από αυτό εγώ δεν μπορεί να αποτελώ εξαίρεση. Όμως σίγουρα, άλλο τι θέλει κάποιος και διαφορετικό παντελώς τι τελικά ισχύει. Παρόλα αυτά αγάπησα και αγαπήθηκα από την ομάδα και τον κόσμο της, αλλά μέχρι εκεί. Είχα συνεργασία μαζί της μια χρονιά που ολοκληρώθηκε άψογα και δε συνεχίσαμε».

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Παναχαϊκή έδειχνε ικανή να διεκδικήσει κι αυτή την άνοδο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία;

«Από την εικόνα της τελικής βαθμολογίας και με την Παναχαϊκή 12 και 13 βαθμούς πίσω από τους δυο πρώτους, δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι πρόκειται για μία χαμένη ευκαιρία. Όμως, είχε μια πολύ καλή πορεία παρουσιάζοντας μια νεανική ομάδα και με την όλη της παρουσία, έβαλε υποθήκη για το μέλλον. Σίγουρα ήταν πολύ κοντά στην άνοδο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Υπάρχει πάντως η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη και της πατρινής διοίκησης που κάνει τα πάντα για την ομάδα και επαναλαμβάνω ότι η χρονιά για την ίδια ήταν εξαιρετικά καλή».

Ναι αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος. Τι μπορεί να έφταιξε;

«Ο κόσμος πάντα σε μια ομάδα και ειδικά με τη δυναμική της Παναχαϊκής την θέλει πάντα πολύ ψηλά, όμως αυτός δεν διοικεί. Αυτό το κάνει η διοίκηση και νομίζω ότι εδώ τα πράγματα έχουν μπει σε μια πολύ σωστή πορεία. Μην ξεχνάτε ακόμη, αφού επιμένετε, ότι η Παναχαϊκή σε ένα καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος βρέθηκε με τραυματίες και τιμωρημένους ποδοσφαιριστές και αυτό της στοίχισε βαθμολογικά. Όμως για να κλείσουμε το θέμα αυτό, μόνο αποτυχημένη δεν ήταν η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα και δεν νομίζω κανείς να υποστηρίζει κάτι τέτοιο».

Ας αφήσουμε το πέρυσι για να πάμε στο φέτος. Πως βλέπετε την φετινή προσπάθεια που κάνει η Παναχαϊκή;

«Η Παναχαϊκή και φέτος θα έχει εξαιρετική πορεία, έχοντας στα όπλα της τις φετινές μεγάλες εμπειρίες που πήρε από αυτό το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Θα είναι μια ομάδα πιο έμπειρη και καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που κινείται στις μεταγραφές. Κάνει αθόρυβες και καλές κινήσεις. Θα πρωταγωνιστήσει και πάλι γιατί είναι μια ομάδα που δίνει βάρος στην καθημερινή δουλειά στο γήπεδο και φυσικά, λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Θα είναι μέσα στα φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, το λέω και το πιστεύω».

Για πάμε και στη δική σας ομάδα την Κέρκυρα. Κι εδώ προφανώς ο πήχης θα μπει ψηλά, έτσι;

«Η Κέρκυρα κράτησε ένα βασικό κορμό παικτών και τον ενίσχυσε με συγκεκριμένες επιλογές που κάναμε. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η άμεση επιστροφή στην Super League. Γίνεται μια πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και αισιοδοξώ ότι στο τέλος με πείσμα και υπομονή θα τα καταφέρουμε».

Αλήθεια, πως περιμένετε το νέο πρωτάθλημα της Football league;

«Ακόμη είναι νωρίς, μιας και τα περισσότερα ρόστερ ούτε καν έχουν ολοκληρωθεί. Αν θέλετε να ρισκάρω από τώρα, παρότι είναι κάτι που δεν μου αρέσει, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στην μάχη της ανόδου. Το περσινό με το δίδυμο των Άρη και ΟΦΗ που ξεχώρισε από αρκετά νωρίς, δεν βλέπω ότι θα εμφανιστεί του χρόνου. Αντίθετα, θεωρώ ότι θα υπάρχει ένα γκρουπ αρκετών ομάδων που θα παλέψει για την άνοδο και επαναλαμβάνω ότι σε αυτό θα είναι και η Παναχαϊκή».

Πριν κλείσουμε την συζήτηση, για πείτε μας και την γνώμη σας για τον Παναιγιάλειο;

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Παναιγιάλειο που δεν του αξίζει να περνάει όλα αυτά. Εδώ για μια εξαετία πρόσφερε πάρα πολλά ο Αντώνης Ρέλλας, που άφησε μια ομάδα δίχως χρέη, αλλά κι εδώ πλέον, θα πρέπει να βρεθούν άλλοι άνθρωποι από την περιοχή για να την βοηθήσουν και να την στηρίξουν. Τα πράγματα σίγουρα είναι πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί μια μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια για κάτι καλό από δω και πέρα».

Last modified onΣάββατο, 11 Αύγουστος 2018 22:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep