Στο… τραπέζι το χρέος στο ΕΑΚ Κέρκυρας

Ένα από τα θέματα που συζήτησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού με την διοίκηση του σταδίου ήταν και οι οφειλές της ΠΑΕ στη διοίκηση του σταδίου

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού και της διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας ήταν μεταξύ άλλων και το χρέος της ΠΑΕ. Ο Συναδινός έχει ανοίξει ένα κύκλο επαφών με τις διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας και βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του ΕΑΚ του νησιού. Έτσι, εκτός από τα ζητήματα που δεν αφορούν την ΠΑΕ Κέρκυρα, τέθηκε στο... τραπέζι και το θέμα των οφειλών της ομάδας προς τη διοίκηση του γηπέδου την οποία μάλιστα και συμβούλευσε ο γ.γ.Α. για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επισημαίνει: «Στo πλαίσιο των επαφών του γ.γ.Α. Συναδινού Ιουλίου με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, διεξήχθη σύσκεψη στο ΕΑΚ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο κ. Φ. Μπερδούση και με τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Μακαντάνη. Συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, της συντήρησης των υποδομών, της στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό και της αξιοποίησης των χώρων του αθλητικού Κέντρου προς όφελος του αθλητισμού για όλους και των σωματείων.

Το ΕΑΚ Κέρκυρας είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα:
α. δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι αναγκαίες ενέργειες για την αδειοδότησή του.
β. εκκρεμούν σημαντικές οφειλές προς τρίτους (Ύδρευση 222 χιλ ευρώ, ΔΕΗ 78 χιλ. ευρώ)
γ. Υπάρχουν σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα στο κολυμβητήριο, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί περίπου δύο δεκαετίες, με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Γ.Γ.Α. αύξησε τη χρηματοδότησή του ΕΑΚ Κέρκυρας για τη χρονιά 2015 σε 385 χιλ. ευρώ, έναντι 286 χιλ. το 2014, από τα οποία έχει ήδη εκταμιευθεί το 90%.
Δόθηκαν κατευθύνσεις:
1) για τη σύνταξη μελέτης συντήρησης των εγκαταστάσεων, ώστε να αξιοποιηθεί το ποσό των 20 χιλ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015.
2) για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
3) για την κάλυψη των εγκαταστάσεων με απινιδωτή και με ιατρικό εξοπλισμό.

Τέλος, θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το χρέος της ΠΑΕ Κέρκυρα προς το ΕΑΚ Κέρκυρας και η εκκρεμότητα που υπάρχει στη σύναψη νέου συμφωνητικού. Η Γ.Γ.Α. έχει δώσει τις αναγκαίες οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας για τις ενέργειες στις οποίες οφείλει να προβεί και γι αυτό το θέμα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.