«Football League με ένα γύρο φέτος»

Για το «λουκέτο» στη Football League μίλησε ο συντονιστής της ακαδημίας της Καβάλας, Άγγελος Κυρανούδης. 

Την απογοήτευση του από την καθυστέρηση της έναρξης της Football League, έξεφρασε μιλώντας στην «Αθλητική Πρωινή», ο συντονιστής της ακαδημίας της Καβάλας σε θέματα ανάπτυξης, προγραμματισμού και μεθοδολογίας, Άγγελος Κυρανούδης. Επίσης, αναφέρθηκε και στις αυξημένες οικονομικά απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Άγγελου Κυρανούδη:

Για την τεράστια καθυστέρηση έναρξης της Football League:

«Καταρχάς είναι κατάντια για μένα να μην ξεκινήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η FL είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ή έχουμε ένα ενιαίο με τρεις κατηγορίες ή δεν είναι ένα ενιαίο οπότε δεν είναι και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό θεωρώ ότι είναι αρνητικό για τους ποδοσφαιριστές, για τους προπονητές αλλά φυσικά και για τους ίδιους τους παράγοντες. Πέρα από το γεγονός ότι έχουν βγει εκτός προγραμματισμού αφού δεν έχουν έσοδα από φιλάθλους, από χορηγίες, ξαφνικά οι άνθρωποι καλούνται να συντηρήσουν μια ομάδα η οποία δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Τελικά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα ξεκινήσουν το νέο έτος. Εύχομαι να γίνει πραγματικότητα. Τώρα αν από εκεί και πέρα με ρωτάτε για το τι θα πρότεινα εγώ, θα σας έλεγα ότι προτείνω έναν γύρο. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Οι όμιλοι είναι μικροί στην FL και ίσως να μπορούσαν να γίνουν δυο γύροι. Θεωρώ όμως ότι ακόμη και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας, πρέπει να γίνει ένα γύρος. Ακόμη και στη Γ’ Εθνική, γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Τουλάχιστον από τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σε παγκόσμια κλίμακα, είχαμε μια τρομερή αύξηση της τάξης των μυϊκών τραυματισμών όταν το Μάιο είχαν επαναρχίσει μεγάλα πρωταθλήματα.

Φανταστείτε ότι αυτό συνέβη σε υψηλό επίπεδο. Σε ένα ερασιτεχνικό επίπεδο η ημι-επαγγελματικό όπου οι μισοί ποδοσφαιριστές δεν κάνουν τίποτα η τέλος πάντων δεν έχουν στην προπόνηση τις επιβαρύνσεις αυτές τις οποίες θα έπρεπε να έχουν, σκεφτείτε όταν θα μπουν μέσα στο γήπεδο πόσο εύκολο θα είναι να συντηρηθούν και να προστατευθούν αυτοί οι παίκτες. Εκτός βέβαια αν το τραβήξουν μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή να μην «φορτώσουν» για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Θα υπάρχει πρόβλημα αν παίζουν Τετάρτες και Κυριακές. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Καλό θα ήταν αν γίνει κάτι τέτοιο, να παραταθεί η χρονιά και να πάει μέχρι τέλος Ιουνίου».

 
Για το αν μπορούν οι παράγοντες της κατηγορίας να βγάλουν οικονομικά τη χρονιά:

«Πως θα τη βγάλουν; Μιλούσα με έναν παράγοντα του τοπικού ποδοσφαίρου και μου είπε ότι έπαιξε η ομάδα του ένα παιχνίδι και πλήρωσε 3000 ευρώ.
 
Το θέμα είναι ότι ανοίγοντας τα γήπεδα και επιστρέφοντας οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές σε δράση, το πιο βασικό θα είναι ότι θα αυξηθούν οι τραυματισμοί. Μιλάμε για μια ιατρική κάλυψη η οποία τα χρήματα θα είναι πάρα πολλά.
 
Θα αντέξουν οι ομάδες που βέβαια θα έχουν και τα υπόλοιπα πολλά έξοδα; Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών και εύχομαι να μην γίνει!». 

 

Last modified onΤρίτη, 29 Δεκέμβριος 2020 16:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep