Μαρκόπουλος: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας"

Δηλώσεις στο «Proininews» έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ, Κώστας Μαρκόπουλος. Αναφέρθηκε στην πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο αυτή την εποχή ενώ αγωνιστικά τόνισε ότι η πορεία του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της FL ήταν πολύ καλή μέχρι τη διακοπή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση: Πως βιώνει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο Κώστας Μαρκόπουλος;

Απάντηση: Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι μια πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσέχουμε, μένουμε στο σπίτι για να είμαστε καλά μετά.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι αυτό που μας λένε οι ειδικοί. Να μένουμε σπίτι και να ακολουθούμε τα μέτρα ασφαλείας.

Ερώτηση: Προπονείσαι σε ατομικό επίπεδο;

Απάντηση: Σίγουρα ότι μπορώ. Τρέξιμο έξω το κατά δύναμη και μέσα στο σπίτι ότι μπορούμε να κάνουμε.

Ερώτηση: Μέχρι την διακοπή θεωρείς ότι ο ΑΟΚ είχε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της FL;

Απάντηση: Είχαμε μια πολύ καλή πορεία με νεανικό ρόστερ. Παίζαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Απλά σε πολλά παιχνίδια, αδικήσαμε τον εαυτό μας.  Πιστεύω ότι μας αδικεί η θέση που κατέχουμε στο βαθμολογικό πίνακα. Θα μπορούσαμε να είμαστε στις δυο προνομιούχες θέσεις. Να ήμασταν εμείς που θα είχαμε τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

Στο τελευταίο ματς με τη Νίκη Βόλου κάποια σοβαρά λάθη έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ήττα αλλά και στο μειώσουμε ακόμη περισσότερο τη διαφορά με το δεύτερο. Αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό θα πηγαίναμε μέσα στον Ιωνικό και σ` έναν τελικό θα διεκδικούσαμε την άνοδο.

Μαθηματικά δεν έχουνε αποκλειστεί οι ελπίδες. Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γίνει στη συνέχεια. Αν σε κάποια στιγμή ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα σίγουρα θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι διαφορές της Γ`  Εθνικής με την FL;

Απάντηση: Οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες. Η FL είναι σίγουρα πιο επαγγελματική κατηγορία και σε θέμα ποδοσφαιριστών και σε θέμα οργάνωσης. Γενικά είναι πιο δυνατή κατηγορία και από την Σουπερ Λιγκ 2. Eίδαμε ομάδες να τα παρατούνε.

Μείνανε 10 ομάδες που υπάρχει διαφορά μεταξύ τους. Στη δικιά μας την κατηγορία γίνεται χαμός στον υποβιβασμό όπου παλεύουν πολλές ομάδες όπως βέβαια το ίδιο γίνεται και στην άνοδο.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι θα ήταν καλό να γίνει αναδιάρθρωση την νέα αγωνιστική περίοδο;

Απάντηση: Εγώ πιστεύω ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση δεν πέτυχε, ειδικά για την Σουπερ Λιγκ 2. Η μόνη καλή κατηγορία είναι η δικιά μας, η FL  από το γεγονός ότι αγωνιστικά είχε πολύ ανταγωνισμό. Είμαι υπέρ μιας αναδιάρθρωσης που σίγουρα θα βοηθήσει περισσότερο οικονομικά τις ομάδες για να μην έχουμε το φετινό φαινόμενο ομάδες από ένα σημείο και μετά να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Ερώτηση: Βάση της πορείας στον ΑΟΚ θα περιμένατε περισσότερο κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια;

Απάντηση: Σίγουρα περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Δεν ήταν μια πορεία για την σωτηρία, ήταν μια πορεία για την άνοδο. Σε  όλα τα παιχνίδια ήμασταν κυρίαρχοι. Σε αυτά που δεν ήμασταν κυρίαρχοι, ήταν ελάχιστα.

Ερώτηση: Αν παρθεί απόφαση να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, δεν θα θέλατε ένα διάστημα οι ποδοσφαιριστές για να επανέλθετε;

Απάντηση: Σίγουρα θα το θέλαμε. Θα πρέπει να γίνει κάτι σαν μίνι προετοιμασία. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να καθόμαστε ένα- δυο μήνες και ξαφνικά να μας πουν μπείτε μέσα να παίξετε. Θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες.

Η διακοπή δεν κάνει καλό αλλά φυσικά προέχει η υγεία. Οι συμπαίκτες μου όλοι είναι προβληματισμένοι. Προσπαθούν στο μέτρο του δυνατού να είναι σε εγρήγορση αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια.

Last modified onΠέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 00:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep